Šta je novo?

Da li je neko rešio problem komunikacije NOKIA -> IR

NShappy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poena
955
Moja oprema  
Mobilni telefon
Huawei P30
Da li je neko uspeo da reši problem povremenih prekida komunikacije između Nokia 6610i telefona i računara preko USB->IR porta koji se pri instalaciji prijavljuje kao Edisonsoft ES-620? Bilo o tome priča po forumu ali ni u jednoj nije izneseno rešenje problema.

ja sam svojevremeno na 7650 rešavao spuštanjem brzine na 56k i promenom vrste IC adaptera u drajveru. Po difoltu je bio valjda sigma 4012, a trebalo je da stoji 4000 ili tako nešto, ne mogu sad da se setim. Posle intervencije je funkcionisalo besprekorno.

Ja sam skinuo neki program koji pravi virtualni IC port i telefon mi radi normalno...Nisam siguran kako se zove program, posto sam na poslu :banana: , ali ako bas nekome treba, napisacu veceras kako se tacno zove program...Pozdrav od OldMana :mad:

To bi bilo dobro. Ja se vec dosta dugo maltretiram sa IC-om. Imam utisak da nikada nece proraditi. Hajde da siteramo problem do kraja. Bas bih voleo da proradi iako me je prosla volja da bilo sta stavim na mob posle ovoliko maltretiranja.

Evo ti sajt www.ircomm2k.de
Tu mozes da skines taj program, instaliraj ga na neki slobodan port (ja sam ga stavio kao da je na 10-om portu) i posle kada ga trazis u programu, stavis da je IRDA na 10 portu i tada bi sve trebalo da radi kako treba *bar kod mene radi...Pozdrav od OldMana :guitar:

Jos jedno pitanje "old man",
Da li to funkcionise sa svim irdama ili samo sa odredjenim.
Odo na letovanje, odgovoricu kada se vratim, a probacu u medjuvremenu!

Ja imam SWEEX u kazem ti, radi sve normalno...Drugi nisam probao...

Za sigmatel treba promeniti vishay 6101E i sve radi kako treba i gprs

Temu sam ja započeo a problem zapravo nisam rešio već sam zamenuo IR. Izgleda da sa Edisonsoftom nema rešenja. U Pinsoftu gde sam kupio IR (i zbog toga ih posebno pohvaljujem) su hteli da mi zamene IR za drugi istog proizvođača ali sa Sigmatel-om koji je sa novim drajverom već po default-u bio na Vishau i radi k'o blesav. Na pratećem CD-u su čak stigli softveri za Nokia, Samsung i Panasonic telefone. Cena ova dva IR-a je ista. Razlikuju se neznatno po obliku i boji kućišta.

Ja imam 6100, a jel moze nekako da se resi problem IR-a izmedju dva telefona.Glupo mi je to sto mogu da komuniciram sa kompjuterom, a ne mogu izmedju dva telefona.Jel ima neko neku ideju.Kada pitam neke servisere za upgrade ili slicno svi me gledaju kao krava mrtvo tele.Inace softver je apsolutno isti kao i kod 7250i, samo sto nema kameru u meniju.

Ja imam problem sa 6230i lepo se poveze preko onog irda sto se pravi sa TFDS 4500.
Lepo se poveze, saljem ja tamo i skidam fajlove sa telefona preko Nokia PC Suite.
Radi to lepo, ali ne vidi mi memorijsku karticu nikako.
Znace sve skida i poruke i imenik i slike i mptrojke ali nece nista sa kartice.
Zna li neko u cemu je problem?

Samo da se javim posle duzeg vremena. Bio sam na letovanju i nisam mogao da vidim sta ima novo na ovom tredu.
Ja sam uspeo da povezem preko ic-a i to kada sam reinstalirao windows. Kvrznulo mi nesto i reinstaliram pa probam da li moze sasvim prosto da radi, kad ono radi. Tako da se puno zahvaljujem na predlozima. To sam uspeo na dan puta i za malo nisam zakasnio na bus. Poubacivao sam zlo igrica.

Vrh Dno