Šta je novo?

Da li je neko probao bug.co.yu

churla

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
330
Navodno 20h, 100din (+PDV!?) dopuna preko sms.
dial up 042/1xxxxx - trebalo bi da je po ceni lkalnog poziva.

ja ih koristim non stop

sa 064 mreze 10 sati interneta placa se 100dinara
a 063 mreza je 50 dinara 10 sati

veza super je sve lepo radi,

a sto se tice impulsa trosenja ja sam racunao na telekomovom sajtu na servisu moj racun trosi 30 impulsa sto je oko 9-10 dinara po satu

nije skupo uopste

Setup im je besplatan, navodno.
@vlada a jel ima i PDV? i postoji li jeftina tarifa za 042/1xxxxx
Videces po racunu. To je to - 30 impulsa u skupoj tarifi. Kao i lok poziv.
15-17 i 21+ bi trebalo upola manje, ako postoji.

Poslednja izmena:
@Vlada PA: Da nije greška ...za 064 piše da je 20 sati 100 dinara

Setup nije besplatan. Posalo sam poruku sa username-om i stigao mi je odgovor da nemam dovoljno kredita za servis, ***a, nedelja, ne radi nac. stedionica, ne moze da se dopuni...

Evo ja sam se danas registrovao.
20 sati -> 118din (sa PDV) i rade OK.
Setup jeste besplatan i gotovo sve za minut.
042/1xx-xxx ima i nizu tarifu (impuls na 4 min).
Videcemo u buduce ...

Poslednja izmena:
churla je napisao(la):
Evo ja sam se danas registrovao.
20 sati -> 118din (sa PDV) i rade OK.
Setup jeste besplatan i gotovo sve za minut.
042/1xx-xxx ima i nizu tarifu (impuls na 4 min).
Videcemo u buduce ...

041/1xx-xxx ima istu tarifu kao lokalni poziv. Dakle u jeftinoj tarifi (15-17h,21-07h i nedelja) impuls je 4min, odnosno 15 impulsa 1h. U skupoj tarifi impuls traje 2min odnosno 30 impulsa za 1h.
...ili 1h u jeftinoj tarifi 5,4 din odnosno 10,8 din u skupoj (obzirom da je cena impulsa fiksna 0.36 din).

Poslednja izmena:
i ja sam se danas registrovao radi ok za oko 130din 20 sati nepoverovati ali radi dok ne nagrne raja :banana:

Pojasnjenja

Postovani,

Negde na ovom forumu sam procitao "ovo je sigurno neka prevara!" Oni koji su probali nase usluge znaju da li je ta izjava tacna.

Zasto ljudi u Srbiji kada vide nesto jeftino odmah pomisle da je neka prevara u pitanju? Zasto jeftino ne bi moglo da bude i kvalitetno? Zasto u Srbiji internet ne moze da bude jeftin?

BUG

pa nije to bas tako jeftino, nije ni skupo ali ja flat placam 420 din mesecno ;) Ali svaka cast na mogucnostima dopune itd itd. nije svakome potreban flat...

Informacijama jako siromašan sajt...

Da li se za tih 420 dinara mesečno dobija "flat" pristup preko celog dana?

Sasa_NS je napisao(la):
Informacijama jako siromašan sajt...

Da li se za tih 420 dinara mesečno dobija "flat" pristup preko celog dana?

Da. :) Jedino sto me je nerviralo kod njih je to sto u slucaju idle stanja od nekih minut dva, puca veza (mora biti neke aktivnosti, tipa neka stranica sa automatskim refreshom - LiveScore npr ;) )... bar je tako bilo pre par meseci kad sam poslednji put uplatio.
poz

vec sam pisao o ovome ! napravite obican txt fajl, u njga pastujete ovo: ping 212.200.106.16 -t i snimite fajl kao <ime_po_izboru>.bat pokrenite fajl kad se konektujete na bluenet i kraj.

e sad nisam siguran za cenu, ne znam da li je 420 ili 350 din posto jednop od ta dva je svota koja se placa pri otvaranju naloga. Na njihovom sajtu pise 350din flat (da, ceo dan i noc FLAT)

gx-x je napisao(la):
e sad nisam siguran za cenu, ne znam da li je 420 ili 350 din posto jednop od ta dva je svota koja se placa pri otvaranju naloga. Na njihovom sajtu pise 350din flat (da, ceo dan i noc FLAT)

Otvaranje naloga je cini mi se 300 din. a FLAT za mesec dana je 350 din (+ PDV) = 420 din.

poz

Evo juce sam uplatio Bug i jos je rano za utiske (do sada su ok), nego da kazem koju... Sajt uopste ne uliva poverenje, u naslovu jedna cena a u tekstu druga (nije strasno ali deluje neozbiljno), a nigde se ne spominje ko stoji iza toga. Sve informacije su krajnje sture, recimo jedva sam skapirao (ako sam uopste skapirao) da za mail treba otvoriti potpuno drugi nalog tj. drugo ime i lozinka od onog za logovanje, i na kraju mi ipak nije radio ali nisam se previse ni cimao oko toga.
Nego ono sto mi je interesantno je da mogu da koristim ptt-ov mail server, oni inace to dopustaju samo sa svojih linija.
Samo me zanima ko je iza, mislim koji mu je PIB:)

bug.co.yu

Na žalost, ovaj servis ne radi na mojoj šugavoj centrali. Jednostavno, ovaj broj ne mogu okrenuti tj. dobijam signal zauzetosti centrale (3-tonalni signal) :(

Savet: prvo isprobajte da li uopšte možete uspostaviti konekciju sa ovim konkretnim 042 brojem preko vašeg modema i centrale, da ne otvarate nalog bez potrebe. To samo Telekom zna kakva je zavrzlama napravljena oko SMIN-a, kada je sa nekih centrala pola tih 042 brojeva totalno nedostupno. Jedna od mojih nezvaničnih teorija je da neki sistemi sa ovim brojevima ne podržavaju pulsno biranje, već isključivo tonsko, što ne postoji na starijim centralama i što bi objasnilo da neki 042 servisi rade uvek i svuda, a neki ne. Ovi koji rade svuda su, po pravilu, skuplji.

andjelkoyu je napisao(la):
Jedna od mojih nezvaničnih teorija je da neki sistemi sa ovim brojevima ne podržavaju pulsno biranje, već isključivo tonsko, što ne postoji na starijim centralama i što bi objasnilo da neki 042 servisi rade uvek i svuda, a neki ne. Ovi koji rade svuda su, po pravilu, skuplji.

Kod druga: karaburma, stara centrala, ima tonsko biranje, nemoguca konekcija na 042 broj. => nevalja ti teorija :D

Sinoć sam napravio nalog kod bug.co.yu i sve dobro funkcioniše... Brzina je ista kao kod mog trenutnog provajdera... Za sada su odlični i veoma je jeftino u poređenju sa satnim nalozima kod drugih provajdera.
Danas sam otvorio nalog i kod Blueneta (i upravo sam nakacen preko njega). Nesto je sporiji (bar u ovom trenutku - 49,2 Kb/s), a i veza puca - kao što su neki napisali... Napravio sam onaj .bat fajl kako je gx-x sugerisao i za sada sve funkcioniše. Videćemo za ubuduće...
Inače, otvaranje naloga je 350 din + 420 za full flat paket ceo mesec.
Mnoooogo su povoljniji od mog (bivšeg) provajdera. Kod njega je "night" paket (19-07) 490 din, a "full" (ceo dan) - 690 dindži...

Otvorio sam nalog malo pre i kad pokusam da se okacim uvek mi izadje "error 718 server timed out ..." ima da poludim ...
Idem na 042110230 a u NS-u sam ..

Jel podrzavaju dva kanala preko isdn-a

@jeremy
izadjes na onu web mail stranu i prijavis se kao novi user.
Moras da stavis za uname [email protected] (dakle, ne samo korisnicko ime)
Posle radi i magic mail i sve je OK.
I meni je bilo interesantno za ptt.yu
Mora da je nekome namestena tezga ili su podprovajderi kod njih.
Doduse ne moze da salje mail sa smtp.ptt.yu, ali dobro.

Ma kad sam tamo ukucao moj username prijavio je da je ime zauzeto, onda sam otvorio na novo ime i poslao mi je potvrdu sa passwordom na mail koji sam naveo ali nisam mogao da se ulogujem, kao pogresno ime ili pass, a oni mi poslali i jedno i drugo. Kasnije sam uspeo na webmail ali pop3 mi ne radi jos uvek. A username definitivno nije mogao da mi bude i mail adresa.

krs... bacio sam 100+ din nizasta

a koja bi to firma dala tako jeftino pristup 128kb/s prenosu ? ;) Bacio si pare jer si mislio da su mozda budale pa dopustaju to, a u stvari... NHF ;)

kakvi 128kb sta pricas? Ja nemogu uopste da se okacim a idem sa analogca ..

joj :) izvini, komentar je bio namenjen onom sto je pitao jel pustaju dve ISDN linije! NHF :)

Vrh Dno