Šta je novo?

Da li je neispravna graficka?

n_131

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
320
Kupio sam skoro Sapphire ATI X1600pro graficku za PCI-E. Kada ukljucim onaj ATI Tool i u njemu 3d view dobijem u prvom trenutku gomilu onih zutih tackica preko celog tog prozora, posle vise nema novih ali ove ostaju.
E sad u 3dmarku 05 sam sa Omega drajverima (po Catalyst 6.1) imao na par mesta cudne svetlosne efekte i par puta nestanak tekstura ali nista od artefakata i ovo sam jedva primetio.
Sada sam intalirao Catalyst 6.2 drajvere i sa Ati toolom opet isto dok mi 3dmark 05 zakuca u pola prve ili druge igre...
U onom testu koji je ugradjen u OMEGA drajvere je sve normalno...
Nisam u mogucnosti da probam neke igre...
Da li je graficka neispravna i jel je ovo razlog za reklamaciju?

1) Uninstall sve drajvere za graficku
2) Install ponovo sve drajvere
3) Spusti klok memorije malo (sa defaulta)
4) Koje napajanje imas?
5) Vidi da ti ne ulazi mozda u konflikt sa drugim karticama na PCIu (sumnjam)
6) Reklamacija

Mozda ima tragova starih drajvera koji prave probleme.
Ocisti sve drajvere za graficku sa DriverCleanerPro, pa ponovo ubaci drajvere. I drajvere skidaj sa zvanicnog ATI sajta.

Evo sada sam imao malo vremena da je detaljno testiram... Jedina greska se pojavljuje u ATI Toolu, znaci ima artefakte mada bez obzira na to moze da se klokuje i njegov artefakt scan ne prijavljuje nista, te zute tackice se pojave samo kada kliknem jednom na Show 3D view i nikad vise, a ove ostaju i dalje.
Probao sam i 3dmarkove i sve lepo radi, cak i sa overclockom, pomogao mi je Driver Cleaner sto se toga tice...
Probao sam je i u par igrica (Quake 4, NFSMW,GTA SA) i nema ni u njima nikakvih problema.
Jos jedna cudna stvar je sto kada nesto radim sa njenim drajverima ili menjam klokove (da li je podesavao, da li dok win dize drajvere ili menjam nesto i njima) dobijem po neku crnu crtu na ekranu koja isto samo na trenutak blicne i nestane...
Trenutno koristim Catalyst 6.2 drajvere...
Napominjem da nema nikakvih drugih anomalija cak ni kada je klokovana kartica osim ovoga u ATI Toolu, da li mozda to do njega (koristim verziju 0.25 beta 10)?

Vrh Dno