Šta je novo?

Da li je moguche da ostane chist...

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
...monitor sa svoje spoljashnje strane, hocu reci cime ga cistite i da li posle recimo nekoliko meseci ipak dolazi do blagog potamnjenja plastike

probaj da ga ofarbas u crno:)
Ja ga cistim sa deterdzentom za sudje i bude bukvalno kao da je nov.

Ja ga lepo rastavim, sve skinem sem okvira oko ekrana - to je malo teze odvojiti :) - i pravac u kadu na tusiranje :D

Ne samo da perem monitor deterdzentom,vec i tastaturu, misa, i ceo racunar, naravno kutiju.Jednostavno volim da mi radni prostor i alat budu cisti.

Ja sve perem u ves masini, a jos dodam i Lenor da lepse mirise. :p :D

Aca je napisao(la):

Ah, taj miris divnog carsava i mamine bluze.......raaketa koja ide ka zvezdama...... :D Ah taj marketing. ctp;

Ono sto je rekao drapin za farbanje i nije tako lose.

Ja da budem iskren, jednu sam tastaturu potopio u onaj "WC Sanitar" sto je mesavina HCl i kojekakvih drugih po ruke stetnih materija. Posle toga se stvarno sija, a nisu se skinuli natpisi.

Za monitor je doduse znatno komplikovanije ako hoces da bude potpuno cist jer imas i rupice kroz koje izlazi topao vazduh i tu se uglavnom skupi najvise prljavstine. Dakle, najbolje resenje je da ga otvoris.

Sredstvo za ciscenje prozora u bocici pod pritiskom (kao dezodorans) i lanena krpa.

Ostali izbeljivaci ostecuju tkaninu. Zasto rizikujes? Uzmi ACE :D:D:D
Ne, stvarno, nedavno sam cistio plastiku na prednjem delu kucista koja je bila, hm.... da kazem da nije bila bas najcistija. Naravno kao svaki pametnjakovic uzeo sam krpu i vodu i mislio da ce za jedno 500 god detaljnog ribanja sve biti ok. I kad mi je majka donela ACE i pokazala kako izgleda bio sam blago receno frapiran. BTW, pakovanje od 1L kosta circa oko 50 din.

POzdrav
:wave;

P.S. Probao sam i na monitoru i rezultati su bili isti (iako je monitor bio stariji od 5 god.)

Aca je napisao(la):

Kako lazu kada kazu da se najlepse osecas U Lenoru... :D :D

Ja koristim medicinski alkohol i magichnu krpu...A tastaturu produvavam na kompresoru (cale mi zubar pa su svi preduslovi zadovoljavajuci:D:D:D)...

Genghis Khan je napisao(la):
Ja koristim medicinski alkohol i magichnu krpu...A tastaturu produvavam na kompresoru (cale mi zubar pa su svi preduslovi zadovoljavajuci:D:D:D)...

Neshto m se chini da ako koristish samo alkohol ipak ostaje prljavshtine koja trazi deterdzent ( recimo za sudje ) boom

Za plastiku je najbolja Astonish pasta i tusiranje u kadi, naravno ovo podrazumeva da si rastavio monitor. Garantovano skida svu masnocu, fleke od nikotina i naslage prasine.

Evo mog nacina :
Monitor nisam obrisao sa strane od kad sam ga kupio a to je 3 god.
Gledam samo u ekran jer nesmem da pogledam okolo jer ko zna kako to izgleda.
Ekran obrisem rukavom kad ga pljunem jer se iznerviram kad igram nesto ;)

Aaaa sto ti je gadna metoda. Mada ni to nije lose naspram jednog lika iz kraja koji dodje kod ortaka da igraju manager - i kada se iznervira redovno pljuje monitor...

Ser_Zile je napisao(la):
Evo mog nacina :
Monitor nisam obrisao sa strane od kad sam ga kupio a to je 3 god.
Gledam samo u ekran jer nesmem da pogledam okolo jer ko zna kako to izgleda.
Ekran obrisem rukavom kad ga pljunem jer se iznerviram kad igram nesto ;)

To care tako je najace...rukav je zakon.
Nema brisanja sa strane, samo ekran rukavom jednom mesecno:D :D
Sta ces, urednost mi je srednje ime:D :D :D

Najbolje je odvici se od pusenja, pa nece biti tamnjenja plastike! Barem ne tako brzo!;)
Inace koristim sredstvo za pranje prozora, jer od toga dobija lepsi sjaj, narocito ekran.

Sredstva za pranje stakla obicno sadrze amonijak, nisam siguran koliko je to bezbedno za zastitne premaze na ekranu. Za ekran je najbolja obicna voda ili neki blagi sapun rastvoren u vodi.

Alexandar je napisao(la):
Sredstva za pranje stakla obicno sadrze amonijak, nisam siguran koliko je to bezbedno za zastitne premaze na ekranu. Za ekran je najbolja obicna voda ili neki blagi sapun rastvoren u vodi.
Ovo sto ja koristim je dosta kvalitetno i napravljeno je od organskih materija, i uvek ga rastvorim u toploj vodi.

Genghis Khan je napisao(la):

He, pa kako mi to nije palo na pamet. To ce taman da mi dobro dodje jer ova uboga taiwan-ka ne moze da se otvori bez krckalice, var aparata i cekica tako da je jedini nacin neka izmedju varijanta. :)

luka.l je napisao(la):
He, pa kako mi to nije palo na pamet. To ce taman da mi dobro dodje jer ova uboga taiwan-ka ne moze da se otvori bez krckalice, var aparata i cekica tako da je jedini nacin neka izmedju varijanta. :)

Sta, upisaces caleta ne medicinski fakulet?! :D :D :D

luka.l je napisao(la):

E pazi meni ovo pomaze i to dosta...alkohol skida sve a nema nikakvog odshrafljavanja i zezanja sa shrafcigerom...A vrshi posao samo tako...

E neko je gore napisao da ovo nije tako cool ali verujte da je extra...josh je plus i dezinfikovano :D:):D

luka.l je napisao(la):

E oazi meni ovo pomaze i to dosta...alkohol skida sve a nema nikakvog odshrafljavanja i zezanja sa shrafcigerom...A vrshi posao samo tako...
Gore je neko napisao daq misli da ovo i ne skida bash tako sjajno ali ako ne veruje neka proba...stvarno je extra...

septimus je napisao(la):
??? Pa zar njegov cale nije u Shvabiji... cheers

Ne. Ne znam otkud ti? :confused:

Ma keva mi je zavrsila i stomatoloski i medicinski fakultet. Radi privatno.

U principu i voda pod veoma jakim pritiskom bi to morala da ocisti ali bi takav pristisak skrckao plastiku. Dakle najbolje je uzeti NEKO (citaj: BILO KOJE) sredstvo za ciscenje posto je to sve isto sr@nje ali drugo pakovanje.

Poz! :wave;

Nazad
Vrh Dno