Šta je novo?

Da li je moguce?

Učlanjen(a)
02.01.2004
Poena
609
obicno ne ostavljam svoj mail tavo/ovamo, za glupave registracije svega i svacega na internetu, ali iz dana u dan sve vise spama. u pitanju je google. cak sam poceo da sumnjam da se neki ****** nije iznervirao, kada je hteo da otvori bas isti takav mail, a ono situacija vec oko izbora istih a da budu kratki "ukrucena", besplatno pretplatio na odredjene sadrzaje?

interesuju me vasi komentari. inace, delete account na google-u odlicna stvar!!!

Ako sam te dobro razumio(a nisam baš siguran) pitaš da li je moguće da je neko potrefio baš tvoju adresu pri registraciji na neke gluposti. Teoretski je svakako moguće ali malo teže u praksi (osim ako ti adresa nije "prejednostavna").
A što se tiče spama ja pri registraciji na gluposti ostavljam nebitan mail a glavni mail sam ostavio samo na benchforumu i svetu kompjutera i nedavno mi svejedno počeo stizati spam tipa: enlarge penis 20 cm itd. Očigledno je da se sve teže odbraniti

Moguce je da po forumima pokupi neko tvoju adresu pa ti salje spam,nemoj to da te nervira sve je to normalno

prosto je nemoguce proci bez spama.

Ja licno sam otvorio nekoliko mail naloga i za sve stvari na netu gde treba da se poslje mail ja dajem jedan te isti a onda kad pocne da se spamuje nemormalno posle nekog vremena ga promenim i tako redom.

A inace probao sam i da otvorim jedan nalog samo za sebe i za proverene ljude kako mi nebi dosadjivali spameri ali nista od toga. Eto imao sam mail na googlu i sad posle par meseci evo ti spama a nigde ga nisam ostavljao. :wall:

Naravoucenije, od spama nema spasa, BUAHAHAHAHAHAHAAAAAAAA

stereo je napisao(la):
prosto je nemoguce proci bez spama.

Ja licno sam otvorio nekoliko mail naloga i za sve stvari na netu gde treba da se poslje mail ja dajem jedan te isti a onda kad pocne da se spamuje nemormalno posle nekog vremena ga promenim i tako redom.

A inace probao sam i da otvorim jedan nalog samo za sebe i za proverene ljude kako mi nebi dosadjivali spameri ali nista od toga. Eto imao sam mail na googlu i sad posle par meseci evo ti spama a nigde ga nisam ostavljao. :wall:

Ma najviše volim kada nađem svoju adresu u nekom cirkularnom mail-u. Pretpostavljam da na taj način kreće.

Ili neko ko te ima u address book-u popije neki malware, pa tvoj mail ode do onih *beep* kojima bih se rado *beep* ponekad...

stereo je napisao(la):

Ima procitaj korisne savete za surf netom i ovo dole:

Pa jeste li videli temu o Gmail nalozima i pozivnicama. A lek za spam je dobra anti spam zastita- koristim mail ISP-a za bitne stvari, a Yahoo-ov za forume, kontakte itd i nemam problema. Da kucnem u space

Poslednja izmena:
dechko pa samo preko weba uchitash poshtu i opcija prijavi kao nepozeljno radi posao.
Evo ja npr silom prilika sam morao da otvorim na gmailu acc. pre 6 meseci user krajnje glup sam stavio chisto da ga ima.
Svakim danom se pojavljuje po neki spamic. Nema leba da je neko ubo username i da spamuje eto tako. elementary my dear Watson !!! (:) ako izcedish sve logichne onda dodje na red nelogican odgovor.

Gmail sam spamuje je jedini zakljuchak :)

Ja koristim za jednokratnu upotrebu yahoo.com za registracije i tako to..

Za privatno dopisivanje sa ljudima koristim google... Ne da nema probleam nego spam nijedan ili retko koji... ako se pojavi samo report spam i nikada vise...
otkada koristim google mene glava vise ne boli...

@kloshar
mislim, da li bi neko stvarno bio toliki idijot da kad ne moze da dodje do onoga sta je naumio, krene u "osvetu".

@stereo
razmisljao sam o prosledjivanju mail-ova na jedan za koji niko nezna.

@to3a
samo preko web-a i pristupam mail-u.

razmisljao sam o .mac nalogu, ako npr. izdvojim 100€ za nalog i ako me budu zzz, stvarno bih odlepio!!! zato pre nego sto se uopste usudim na tako nesto interesovalo me vase misljenje. hmmm, izgleda da cu prosledjivati mail-ove...

Pa ako zaista planiras da das 100€ za mail nalog, mislim da je vreme da potrazis strucnu pomoc... :D

100EU za mail nalog :smash: Jedino ako ide neka riba uz to :d Neznam cemu toliko frka oko spam-a, sasvim sasvim normalna pojava. Primarni mail, provereni sigurni sajtovi. Neki sh. sajtovi stavljas neki sekundarni mail, imas junk folder kod svih vecih public mail naloga. Ja junk ni ne gledam, lepo odmah empty.....nema nerviranja, opusteno :d

evo das meni te pare i ja cu svako jutro da se logujem i da brishem spam pre nego li ti proverish postu

To za brzo praznjenje junk foldera se nikako ne slazem!!! U zadnjih par nedelja, stiglo mi je previse relativno bitnih mailova (uglavnom registracije), i google ih je ladno smestio u junk...

Pa šta da vam kažem, na mail.ru skoro da nema spama, a i radi sa pop3, tako da može bez problema da se koristi iz nekog programa za poštu. Nalog na mail.ru imam 4 godine, i stvarno nemam problema. Doduše, mail.ru je bio krš pre 6-7 godina, ali su se zaista popravili.

Zoran Milosevic je napisao(la):
@kloshar
mislim, da li bi neko stvarno bio toliki idijot da kad ne moze da dodje do onoga sta je naumio, krene u "osvetu".
Pa nemam pojma, ja sam razumio da si ti to pitao. Malo mi je nevjerovatno da neko ide pogadjati nečiji mail ali vjerovatnoća uvijek postoji a uzimajući u obzir kakvih sve debila na internetu ima ništa me više ne iznenadjuje. K'o što kaže stara poslovica: "Čudni su putevi internetski" :D

to3a je napisao(la):
evo das meni te pare i ja cu svako jutro da se logujem i da brishem spam pre nego li ti proverish postu
A da promijeniš ti ime u to3a-antispam, skupićemo svi pare i platimo tebi da nam održavaš mailove i nema više ovakvih problema i threadova
:D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Enlarge

A što se tiče spama ja pri registraciji na gluposti ostavljam nebitan mail a glavni mail sam ostavio samo na benchforumu i svetu kompjutera i nedavno mi svejedno počeo stizati spam tipa: enlarge penis 20 cm itd. Očigledno je da se sve teže odbraniti[/QUOTE]

Mozda si hteo na ovom sajtu da uradis " enlarge " a da ti ljudi pomognu savetima :D :D :D :D :D :D :D

Sala mala

Da, to sam i ja primetio. Na mail koji sam napravio da bi samo primao spam *****@serbiancafe.com, dobijam 2-3 maila nedeljno, dok na mail-u koji sam ostavio na benchu, i možda još 2-3 foruma, dnevno dobijam 5-6 mailova: Enlarge your... Buy replika watches.... Eh, ironije...

Poslednja izmena:
meni je gmail podesen da sve mailove (sem spama) salje na pop3, podesen je da zaostale poruke tipa spam, junk i thrash brise svakih 10dana i to savrseno radi. Ono sto je interesantno je da u tom periodu od 10dana u spam folderu bude po ~130 mailova :d na svu srecu tek po koji spam nadje put do mog inboxa u operi, a onda ga opera nadje da je spam i kantira ga :d. ali ni sam nisam mogo da verujem *** 130 spamova na svakih 10 dana lol

yahoo, primarni mail....prestao sam i da brisem, mada obavezno jednom dnevno proverim jer cesto zaluta i neki pametan mail...

Prilozi

• mail.GIF
    mail.GIF
    14.1 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Prijavljujte spam na abuse provajdera sa kog je stigao.

Ja sam tako smanjio količinu spama sa 5-6 poruka dnevno na 1-2 poruke na 20tak dana.

Ja sam jedno vreme dobijao po 40 spam poruka dnevno, i onda sam prestao da proveravam taj mail nalog. Otvorio sam novi :)
Poslednji put kada sam pogledao bilo je oko 6500 poruka :banana:

Vrh Dno