Šta je novo?

Da li je moguce?

Hate

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Da li Duron na 800 Mhz radi na plocama sa chipsetom KT266 A
i DDR memorijom ?

Pa ja ne znam nijedan razlog zasto ne bi radio, a ti ?

Ne cuje se, a radi ;).

Pa trebalo bi da moze, nema razloga da ne radi...

Ali je po meni to malo besmisleno... Ako vec postoji KT266A ploca i DDR memorija glupo je u nju stavljati Durona 800... U najmanju ruku bi ga trebalo prodati i zameniti Morganom... to nije prevelika doplata a stvarno je greota :) muciti KT266A plocu sa procesorom prosle generacije, posebno sto su procesori dosta jeftini

cile je napisao(la):
Pa trebalo bi da moze, nema razloga da ne radi...

Ali je po meni to malo besmisleno... Ako vec postoji KT266A ploca i DDR memorija glupo je u nju stavljati Durona 800... U najmanju ruku bi ga trebalo prodati i zameniti Morganom... to nije prevelika doplata a stvarno je greota :) muciti KT266A plocu sa procesorom prosle generacije, posebno sto su procesori dosta jeftini

Pa zbog toga i pitam. Nemam dovoljno novca da menjam plocu i SDR na DDR, pa josh i procesor. Dovoljno je shto sam kupio DVD i Color printer. Naravno, cim se saberem menjam i procesor.

Hate je napisao(la):
Pa zbog toga i pitam. Nemam dovoljno novca da menjam plocu i SDR na DDR, pa josh i procesor. Dovoljno je shto sam kupio DVD i Color printer. Naravno, cim se saberem menjam i procesor.

Ok, ok... Razumemo se, ja sam ono vise pricao za novu konfiguraciju, a ovo definitivno moze da predje kao prelazno resenje u tvojoj situaciji... A cim nakupis kinte zna se - Morgan (ili XP) :)

PAZNJA!!!

Izgleda da bas nije sve tako lepo sa duronima i KT266A. Ja posedujem 650 (raspolezenu za extreme OC, kao i ja :D). I jos na Solteku DDR je znao da skuca u BIOS-u sa vremena na vreme (zna Notax o cemu pricam skucao je jedanput kad je bio kod mene), nista ja rekao ma Soltek je shit uzimam ja KR7A, uzimam i to onu sa Nichicon kondisima, posto postoji verzija i sa Rybicon kondisima, znaci sve je isto i kapacitet bese 4700microF i 6.3V. Stavljam Durona i kvrc nema nista od ulaska u BIOS, ajd da vidim moguce uzroke, napajanje Samsung 300W sa jedno 6 ploca je OK radilo, memorija Kingston DDR znaci nije ni to, reko mozda je graficka pa uzimam Atija od 2MB naravno PCI kad nece, reklamiram ja plocu dobijam ovu sa Rybicon kondisima, gledam stampu, i ne mogu da verujem jos jaca stampa nego na Nichicon i to bas primetno, znaci nijedan kondenzator, ali nijedan nije malcice losije postavljen (znate na sta mislim ono kao malo kriv na jednu stranu) svi stoje na samoj ploci, ni dlaku nemoz da zavuces izmedju kondisa i ploce, ja reko znam da je Nichicon "kao" najbolji (il je sve vreme vladala zabluda). BTW zadesio mi se Morgan od ortaka pa sam na brzinu probao, znaci samo da utvrdim da nije krs od primerka, pa da moram da je vracam ponovo i OC se ludacki, znaci bez ikakvih intervencija po BIOS-u napon, HI za memory, strong za CPU, stavljam 165 i ulazim u Windows, ja odma reset pa na 175 i kuca, znaci sa dizanjem napona ploca moze koliko moze i memorija (znaci tu negde oko 175). Ok stavljam starog durona clear CMOS, i bootujem i na tome i sada pisem (i pisacu jos jedno dva dana, dok ne uzmem Morgana), naravno ni dalje ne mogu da udjem u BIOS.

Naravno kad sve ovo prorad postovacu sta i koliko moze ploca. Pozdav.

Misko je napisao(la):
Naravno kad sve ovo prorad postovacu sta i koliko moze ploca. Pozdav.

Nije ni to lose. Prisilno upgrade-ovanje. I stize do opake ploce i Morgana. Bre, usraces se od brzine, kada namestid na 7X170 Morgana.:D
A, sta ce ti tolika brzina. Poigraj se malo. Steta da to tako bude neiskoristeno.:wave;

Samo da ti kazem da nije bas pametno drzati magistralu na 170Mhz, cisto zbog periferija. Sasvim je dovoljno 8x150, a najbolje 9x133. ;) Ja ga drzim na ovoj srednjoj vrednosti.

Aca je napisao(la):
Samo da ti kazem da nije bas pametno drzati magistralu na 170Mhz, cisto zbog periferija. Sasvim je dovoljno 8x150, a najbolje 9x133. ;) Ja ga drzim na ovoj srednjoj vrednosti.

Auuu. Zaboravih da to nije EPOX. Nista od PCI 1/5 i memorija 3/4.
Pa, sto to toliko kosta, ili jos bolje sto se to kupuje kada je EPOX tata?

notax je napisao(la):
Auuu. Zaboravih da to nije EPOX. Nista od PCI 1/5 i memorija 3/4.
Pa, sto to toliko kosta, ili jos bolje sto se to kupuje kada je EPOX tata?

Ma ja se sve tripujem da i Abit to ima, kako drugacije da objasnim Barakudinih 200+, tu je PCI 50+ a nema HDD-a koji moze na toj frekvenciji da digne Win. verovatno ploca automatski obori posle neke odredjene vrednosti i ovako su dokumentovani 3:1 i 4:1, pa su mozda i druge opcije provucene.

Misko je napisao(la):
Ma ja se sve tripujem da i Abit to ima, kako drugacije da objasnim Barakudinih 200+, tu je PCI 50+ a nema HDD-a koji moze na toj frekvenciji da digne Win. verovatno ploca automatski obori posle neke odredjene vrednosti i ovako su dokumentovani 3:1 i 4:1, pa su mozda i druge opcije provucene.

Pa, ti probaj, pa nam javi ako si spalio neku periferiju. :D
Osim, ako oni koji su kupili ta dva komada, ne zele da experimentisu. :D

notax je napisao(la):
Pa, ti probaj, pa nam javi ako si spalio neku periferiju. :D
Osim, ako oni koji su kupili ta dva komada, ne zele da experimentisu. :D

Ne ne to se neradi tako, iskljuci se UDMA, ako se vec nema neka krntija od 2 giga, a ja prvo otkacim sve sem graficke :) pa onda bootujem da vidim max ploce, pa malo smanjim pa prikljucim HDD, naravno graficka je PCI :).

Hate je napisao(la):
Da li Duron na 800 Mhz radi na plocama sa chipsetom KT266 A
i DDR memorijom ?

Doskoro sam imao Durona na 600 dok nisam presao na XP-a.
Na ploci A7A266, i DDR memorijom radio je ko sat.
Doduse Xp radi brze i bolje.

Vrh Dno