Šta je novo?

Da li je moguce da ometam wireless net PCI WLAN karticom?

Vajdaság

Slavan
Učlanjen(a)
26.09.2007
Poena
304
Eto, AP je na oko 400m vazdusne linije, koristim PCI Gigabyte karticu a/g standard i sve mi radi fenomenalno, udaljenost antene od kompaa 4,5 metara kabla. :) Tako radi vec 2 godine a sada mi provajder kaze da moja kartica ne valja, da moram da kupim APoint jer ometam mrezu i nesto zezam ping, on me je testirao, gledo ping u kaze 300% je ktriva moja kartica, mnogi se zale itd. Ja imam full signal, 5 od 5 crtica, DL je OK...itd ali ne znam dal je moguce da zezam druge. Sta je od ovog istina? :S:

NIko ne zna? :(

Kakvu antenu imas ? Koji model Gigabyte kartice imas ?
Mozda je tvoj signal prema AP-u slab,pa gusi mrezu.

Nabudzenu kantenu, najobicniji Gigabyte, nisam kod kuce, ne znam model, al klasika, tanka, mala... Ne znam, ja imam super signal s tim da brzina DL varira prilicno prilikom DL duzeg fajla... A ne znam princip rada... Mozda je to sto si ti reko.

potvrdjujem, korisnike sa kantama i bi-quadovima treba sve ostraniti sa wifi mreza..., sramota je da neko sj... sve korisnike na AP-u (koji su ulozili ~100e u opremu) samo zbog toga sto nece da izdvoji ~2000din za antenu

bar stavi neki mali Grid ili Jagi ...30-40 evra troska al mirna ti dusha posle... One kantene su smrt za wireless

ni toliko shabacki grid 20dB je 26e sa PDV-om

Može biti i da ti je kartica u pitanju. Kod mene na nodu ima devojka Ovislink AP i njen uređaj nam svim ostalima pravi smetnje zato što smo na Ateros-u i TP Link opremi. Smetnje pravi tako što jednostavno u obradi podataka zagubi deo pa onda šalje zahtev za još i tako ubija ping, isto ima OK signal i protok, ali eto to je problem.
Mada i bi qad može biti da je u pitanju, tako da što kažu ljudi, topla preporuka je da kupiš (ili pozajmiš na test) Yagi antenu, ako ponovo bude isto onda kupi TP LInk 551G karticu i nećeš imati frke. :)

tako da što kažu ljudi, topla preporuka je da kupiš (ili pozajmiš na test) Yagi antenu, ako ponovo bude isto onda kupi TP LInk 551G karticu i nećeš imati frke. :)

Licno nisam imao nista protiv kantena, quadova i sl, samo zavisi gde. Ako je tacka na koju pristupa puno klijenata, onda salata od antena napravii salatu od mreze. Ako se pravi link koji povezuje 2-3 coveka, to uglavnom lepo radi. Ovde to nije slucaj, pa bi bolje odgovarala neka krstenija antena, ne mora to da bude skupo: shabacki grid, ili yagi ili sl. Sa cenama se doslo dotle da sam prekinuo i sam za sebe da pravim antene, a pravio sam gridove, i kada neki crkne zamenim sa kupljenom antenom. Moram priznati da bolje radi, a u medjuvremenu je moje vreme postalo malo skuplje pa se ne isplati potrositi celo popodne na 1-2 antene. U svakom slucaju, probaj prvo da menjas antenu.

Slažem se. Na 400 metara Yagi će sasvim lepo da radi. Yagi ima problem ako je baš blizu anteni, recimo ja sam jedan NOD napravio na 20 metara od moje kuće i sa Yagijem sam imao izbubljenih paketa, onda sam stavio malu panelku i sada lepo radi.

Vrh Dno