Šta je novo?

Da li je moguce da Barton ide u penziju ?

boza

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2002
Poena
619
Nema ga nigde u zemlji, jedino ponegde gde se jos zadrzao na lageru ili u tray varijanti.
AMD je najavio neku novu generaciju procesora koji ce se vrlo brzo naci u prodaji pod nazivom sempron (ili tako nesto slicno).
Bice to prema karakteristikama zamena za klasicne 32bitne Atlon procesore
sa jos vecom prevarom tipa realni klok i naziv procesora.
Za set instrukcija i FSB jos nisam potpuno siguran...
Ali zasto nepraviti bartona?
Sta ce biti sa AMD procesorima sa 512 Level II kesha ???

ja sam danas nasao i kupio amd athlon xp 2500+ box.... mada ga nije bilo bas svugde ;)

sempron za socketA (s462) je isto sto i barton, samo su mu oznake drugacije tj vislje za 200 poena u nazivu u odnosu na stare oznake...512 cache-a, FSB 333 ostaje. Ima i druga varijanta semprona , a to je za socket 754 i on je drugaciji...

Inace ljudi su bili na godisnjima itd. niko nista nije ni kupovao pa niko nista nije ni nabavljao za prodaju....ne bas nista lai mnogo manje nego inace...ima ih sad ponovo

zjuuuu....ladno ima 256kb cahea ! ne verujem...ovaj AMD nije normalan...Hvala Roy J. na ispravci :)

Nevidim zasto AMD nije normalan.Sta ce sempronu 512kb cache-a,kada je on direktan konkurent celeronu,cemu i idu novi pr.rejtinzi koju su u odnosu na celeron. ;)

Poslednja izmena:
zato sto ih tih dodatnih 256cache-a jako malo kosta. Cicije. U isto vreme sa tim potezom "pariranje celleronu" sebi podmecu nogu posto je sempron zapravo Athlon XP Tb-b i onda ispada, tesko mi je ovo i da kazem, da je athlon XP uvek bio na nivou cellerona !!! Ovo je upravo ono sto ispada zbog "pariranja celeronu", znaci tek a64 moze da parira p4 ?! #%@ Znaci dok nije bilo A64-rki, AthlonXP je bio konkurent celeronu, to su sad rekli i reimenovali ga u sempron cisto da sakriju ovakve konstantacije kao moje...mislim stvarno...Naravno svesni ste mog ogorcenja kao AMD-ovca :D

Nije ni Celeron D tako naivan. Ako ste citali test na Anandu, videli bi ste da je Celeron D pun pogodak i najverovatnije sledeci best buy.

Ma gde to je intel :D to bi bilo da ne postoji Sempron

po nekim testovima na netu sempron ce biti odlican procesor za svoju klasu. Naravno kida celerona uzduz i popreko, bar po onome sto sam video...

leksa je napisao(la):
po nekim testovima na netu sempron ce biti odlican procesor za svoju klasu. Naravno kida celerona uzduz i popreko, bar po onome sto sam video...

Ja se slazem sa time da celeron nema sanse u poredjenju sa sempronom,iako je mnogo bolji od svog prethodnika(sa northwood jezgrom i 128k).Ipak trenutna cena celerona D na 2.4ghz je oko 70e sto i odgovara ceni bartona 2500+ i naravno da je smesno porediti ova dva procesora i stvarno nevidim razloga zasto bi neko uzimao celerona D u takvoj situaciji sem onih koji se i dalje vode onom ,,intel je intel,,

intel je baba :D i dalje je to slabo, oni prakticno nemaju CPU za taj segment...

Ta dva jezgra ne mogu uopste da se porede, jer tu su CPU iz dvije klase.Dakle Sempron je glavni konkurent Celeronu, trako da on ne moze nikako da se poredi sa Bartonom koji povrh svega ima duplo vise L2 kesa a pritom mu je cijena slicna;)
Definitivno barton nije otisao u penziju , bar jos godinu ;)
Pozdrav....

kUdtiHaEX je napisao(la):
Nije ni Celeron D tako naivan. Ako ste citali test na Anandu, videli bi ste da je Celeron D pun pogodak i najverovatnije sledeci best buy.

si ti normala? sledeci best buy je po svemu sudeci sempron3100+ za S754 samo mu malo daj vremena da ga nabavi svaki dilercic i da vidis veselja kad i plocama za njega padnu cene...

:wave:

edit: a ovaj barton ce jos i da ostane u secanju kao dobar cpu :?

Poslednja izmena:
ako ne kao dobar onda kao jeftin koji se pristojno o/c-uje :)

Ser_Zile je napisao(la):
si ti normala? sledeci best buy je po svemu sudeci sempron3100+ za S754 samo mu malo daj vremena da ga nabavi svaki dilercic i da vidis veselja kad i plocama za njega padnu cene...
...

Koliko vidim, kod nas je Sempron 3100+ jeftiniji od A64-2800 nekih 13-14 EUR-a...

Da li se isplati u tom slucaju njegova kupovina??

Paja je napisao(la):
Koliko vidim, kod nas je Sempron 3100+ jeftiniji od A64-2800 nekih 13-14 EUR-a...

Da li se isplati u tom slucaju njegova kupovina??

tek se pojavio, cekaj da se formira stabilna cena a i ploce ce da idu dole samo tako.

gx-x je napisao(la):
zato sto ih tih dodatnih 256cache-a jako malo kosta. Cicije. U isto vreme sa tim potezom "pariranje celleronu" sebi podmecu nogu posto je sempron zapravo Athlon XP Tb-b i onda ispada, tesko mi je ovo i da kazem, da je athlon XP uvek bio na nivou cellerona !!! Ovo je upravo ono sto ispada zbog "pariranja celeronu", znaci tek a64 moze da parira p4 ?! #%@ Znaci dok nije bilo A64-rki, AthlonXP je bio konkurent celeronu, to su sad rekli i reimenovali ga u sempron cisto da sakriju ovakve konstantacije kao moje...mislim stvarno...Naravno svesni ste mog ogorcenja kao AMD-ovca :D
Ne, gx-x. 256 KB keša jako puno košta. Košta četvrtinu tranzistora na celom jezgru. A ovako je moguće i isključiti polovinu neispravnog keša Bartonima i uvaljati ih kao Semprone.
A zaista ne znam odakle ti ono da je Athlon XP pandan Celeronu. Jedino po ceni, nikako ne po performansama, mada mislim da si ionako samo pokusavao da budeš ironičan. :)

pa ako je AMD stavio oznake semprona tako da se poredi sa celleronom D (a jeste), a sempron je tb-b core, onda dolazimo do zakljucka da se athlon xp tb-b poredi sa ?! :)

pa sempron radi na manjoj frekvencijji od tb-b sa istim pr rejtingom, tako da i nije bas tako.

Poslednja izmena:
sempron socketA je rupa za one koji imaju bartona...

Ser_Zile je napisao(la):
sempron socketA je rupa za one koji imaju bartona...
To je cinjenica.Izgleda da ce jedina prava zamena za bartona(ili bartona-m) biti a64 ili eventualno a64-m.Po meni se nista tako dobro nije pojavilo sto bi me nateralo da promenim moj xp-m,i jedino ce to uciniti a64 kada mu cena bude opala.

Poslednja izmena:
Vrh Dno