Šta je novo?

Da li je moguće i kako povezati kompjuter sa starim TV-om (EI Niš)?

orion44

Cenjen
Učlanjen(a)
23.11.2012
Poena
154
Pozdrav,

Moji roditelji imaju staru TV, EI Niš, kupljenu početkom '90-ih.

Interesuje me da li se ona može povezati sa kompjuterom, radi gledanja DivX filmova?

Ili ovo sto je Vlada1911 naveo ili ukoliko na grafickoj imas S-Video izlaz, imas i soluciju S-Video na Scart

Pretpostavljam i da je stariji kompjuter u pitanju?
Jeste. Kupljen je 2009 godine. AMD Athlon 2 X3 455 3.3 GHz, grafička Nvidia GeForce 9500GT.

Kakvim kablom je povezan sa monitorom?
Povezan je sa VGA kablom.

Hvala.

Ili ovo sto je Vlada1911 naveo ili ukoliko na grafickoj imas S-Video izlaz, imas i soluciju S-Video na Scart
Imam na grafičkoj i S-Video izlaz: GeForce 9500GT.jpg

Koji od ta dva kabla je bolji za kvalitet slike?

Da li se ti kablovi mogu produžiti, pošto će mi trebati kabel dužine oko 10 metara?

Ako iko zna, gde se ti kablovi mogu kupiti ili naručiti, i koja im je cena?

Hvala na odgovorima.

S-video na Scart (10m)

1.jpg 2.jpg

@orion44, pogledaj PM koju sam ti poslao

mislim da bi ti za vga -> scart trebao adapter a ne kabl. takodje bi trebao imati ogormne gubitke za 10m duzine bilo kojeg kabla koji prenosi 'analogni' signal.
mnogo bi ti bilo bolje kad bi mogao raspberry pi da kupis ili kineski tv box sa AV izlazom (oko 23e preko kineza)

10m je poprilicno velika razdaljina za analogni video, ali ce raditi. Uzajmi ti prvo od nekog kabl od par metara (standardni), pa vidi da li si zadovoljan slikom pre nego se bacis u trosak za kabl od 10 metara.
Nego, kako ces da prebacis audio do TVa?
Mislim da ces imati previse komplikovan setup svega toga...

Ove stvari su bile aktuelne pre ~10-tak godina kada su se pojavile cenovno prihvatljive dual-head grafičke karte...

Bravo, moja greska. Uopste nisam zapazio 3.5mm bananicu. To je tacno ono sto mu treba.

Probaj programcetom soft15khz preko VGA to je najbolji kvalitet

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno