Šta je novo?

Da li je krađa u pitanju???

sira

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
609
Sinoć šaljem fajlu kao att na e-mail i kao što se vidi sa slike fajla 6.3 MB a poslato 9.1 Mb

vezana1.jpg

jel to provajder "štipa" malo ili je nešto sa outlook-om i šta preduzeti jer se vreme
produžilo za oko 15 minuta

Binarni fajl se pri slanju preko e-maila enkodira u MIME formatu (najčešće) što ga produžava za približno 30%. Ne boj se, niko te nije pokrao, tako to treba. ;)

Poslednja izmena od urednika:
definitivno se ne isplati slati velike fajlove mailom, narocito sada kad postoje rapidshare i ostali...

definitivno se ne isplati slati velike fajlove mailom, narocito sada kad postoje rapidshare i ostali...

Bas sam hteo da pisem negde o tome, a da ne otvaram temu ...

Nije mi jasno - zasto BRE!, ljudi salju video/audio fajlove na email koji su pozamasne velicine inace, a ionako moraju i jedan i drugi da uploaduju/dloaduju ... pa sad dal je to sa emaila ili sa nekog hosta - svejedno.
E, pa, nije sve jedno!
Uploadujes na neki free host, koji si prethodno registrovao (danas ih ima hvala dragom Bogu u velikom broju) i lepo imas i resume support, pa sklidas sa dl managerom i nema rizika od pucanja, opterecenja mailboxa i drugih "ometajucih" faktora.
Nisam ja izmislio toplu vodu (samo kiselu), al eto - prosto me nervira kad mi ortak, ili neko ko to nije, posalje ogroman fajl na email .... Pa, pobogu - gde tu stoji mozak ? :wall:

Zasto tako komentarises? Pa mnogi ljudi jednostavno ne znaju. Posalji ortaku poruku i resen problem :)

A da za veće fajlove recimo koristite lepo webmail. Pri kačenju attachmenta se koristi TCP, posle samo lupiš "Send". Nema MIME kao pri slanju iz klijenta. Naravno treba voditi računa da većina kako provajdera tako i webmail servisa ne dopušta poruke veće od 10Mb. Kod jako velikih fajlova, deljenje na x delova od po 10 Mb i slanje svakog pojedinačno (barem mene) smara. Za takve slučajeve zaista je bolji Rapidshare ili ova varijanta koju je opisao Crash.

Nazad
Vrh Dno