Šta je novo?

Da li je istina ...?

• Začetnik teme Začetnik teme M3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

M3

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
690
Interesuje me posto mi je drug rekao da sa Asusovom plocom A7N8X-X ne mogu da izvucem maksimum iz Bartona 2500+.Rekao mi je da oko 70 % slucajeva ne moze taj procesor da radi ko 3200+ na toj ploci,vec maksimum kao 3000.
ps.naravno da je otkljucan procesor!!!
cheers

A što ne bi mogao? Pitaj ga kojom metodom je došao baš do tih 3000+, mnogo me zanima.
Ploča je predviđena da radi na 200MHz, uz neki DDR400 samo podigneš FSB na 200, množilac čak ne moraš da diraš i eto ti 3200+, eventualno doteraj napon koliko mu treba. Jedino ako procesor baš ne može tih 2.2GHz ali onda neće moći ni na NF7 ni na matsonicu a ni na tom ASUSu.
E sad, druga je priča što 3200+ ne mora da bude maximum za taj CPU... 🙂

Problem je u tome jer mi je rekao da na FSB 200 ne moze da se probudi procesor!!!!
I meni je jako cudno posto ploca podrzava FSB 200!!!

pa ono sobzirom da je X serija tvoj drug jeste upravu da nemoze maximum iz barton-a da se izvuce jel ta ploce nije predvidjena za o/c. nego jeftino resenje za nekoga kome ce cpu da stoji na defult sve sto preko toga izvuces je dobro doslo.ovaj drugi deo konstatacije da nece svaki barton da se ponasao kao 3200 isto je tacan ali opet dobra vecina oce, pa sada ako ti je bas upao primerak koji nece ******.Ali bi trebalo opusteno da na toj ploci radi 11x200 taj tvoj barton uz mozda malo podizanje napona na cpu.E sada moze da se desi i da ploca nece da istrpi 200 fsb mada jos nisam cuo za nju da pravi probleme.

Da istina je na 200x11 procesor nije mogao da se budi na 3-4 komada 2500+ na A7N8X-X.Do cega je onda ako nije do procesora? 🙄 🙄

Od takvih ploca treba ocekivati da procesor radi na defaultu, zna se koje su ploce za OC...

M3 je napisao(la):
Interesuje me posto mi je drug rekao da sa Asusovom plocom A7N8X-X ne mogu da izvucem maksimum iz Bartona 2500+.Rekao mi je da oko 70 % slucajeva ne moze taj procesor da radi ko 3200+ na toj ploci,vec maksimum kao 3000.
cheers

Pa ako je otkljucan procesor mozes staviti i 12.5x176 i to je oped 3200+, al sto se ploce tice stvarno nije za klokovanje...
Kod mog druga je sastavljena jedna konfiguracija s njom i nikako nije mogao procesor da se stavi na 10x200 iako je u drugoj ploci radio bez problema, a 10x199 radi i 9.5x200 radi.... Kako je to moguce?! :cuss:

Pozdrav :wave;

DADE je napisao(la):
...

Pa ako je otkljucan procesor mozes staviti i 12.5x176 i to je oped 3200+, al sto se ploce tice stvarno nije za klokovanje...
Kod mog druga je sastavljena jedna konfiguracija s njom i nikako nije mogao procesor da se stavi na 10x200 iako je u drugoj ploci radio bez problema, a 10x199 radi i 9.5x200 radi.... Kako je to moguce?! :cuss:

To i ja pricam.Moj 2800+barton je radio na 3200+ jedva(11x200).Nije se budio dok mu napon nisam stavio 1.75-1.8.Ploca je shit!Mislim dobra je za
korisnika koji ne koristi o/c mogucnosti.

M3 je napisao(la):
cheers
Nisam rekao da nece raditi kao 3200+ nego da ce se tesko buditi na 200fsb.Danas probam 2500+ na dvije-tri A7N8X-X pa cu javiti rezultate

Hoće li neko od vas komp gurua da mi objasni sledeće:
Jel A7N8X-X podržava 200 MHz magistralu? Da.
Jel podržava Bartona 3200+? Da.
Koja je tačno razlika između 2500+ podignutog na 200MHz i 3200+ fabričkog? Ploča provali "e ovaj prvi je overklokovan, sa njim neću lepo da radim"?

W12, čoveče šta ti pričaš?
Procesor neće na default naponu na 3200+ ali hoće na 1.8V, zaključak ploča je šit?! Halo???
BTW, ti beše imaš 230W napajanje?

Vojkan je napisao(la):
Hoće li neko od vas komp gurua da mi objasni sledeće:
Jel A7N8X-X podržava 200 MHz magistralu? Da.
Jel podržava Bartona 3200+? Da.
Koja je tačno razlika između 2500+ podignutog na 200MHz i 3200+ fabričkog? Ploča provali "e ovaj prvi je overklokovan, sa njim neću lepo da radim"?

W12, čoveče šta ti pričaš?
Procesor neće na default naponu na 3200+ ali hoće na 1.8V, zaključak ploča je šit?! Halo???
BTW, ti beše imaš 230W napajanje?

Zvuci glupo al je istina...
A jesi ti probao A7N8X-X ???
Pa zar je uvek dezurni krivac napajanje? :beat:

Evo primera moga komsije...

Ploca A7N8X-X
Procesor Barton 2500+
Memorija 512MB Kingston VR CL3
Kuciste Chieftec 03-B-B-B sa napajanjem 360W (ako se ne varam, nisam siguran 100% za jacinu ali i da je 300W opet mora da moze da izdrzi)

i procesor, iako je otkljucan, nece da se probudi kao 3200+ !!

Stavljen je cak i najnoviji BIOS, verzija 1.07 ali ne pomaze.
Dakle, ako uzmete ovu plocu, zaboravite na OC. Mislim, sta ocekujete od jeftine office ploce??

Falcon je napisao(la):

Ploca A7N8X-X
Procesor Barton 2500+
Kuciste Chieftec 03-B-B-B sa napajanjem 360W (ako se ne varam, nisam siguran 100% za jacinu ali i da je 300W opet mora da moze da izdrzi)

Dakle, ako uzmete ovu plocu, zaboravite na OC. Mislim, sta ocekujete od jeftine office ploce??

Dobro bre a jel' radi taj CPU u nekoj drugoj ploci kao 3200+ ???

Falcon je napisao(la):

Ploca A7N8X-X
Procesor Barton 2500+

Pametan covek,a sto se tice napajanja eo ovaj tip ima Chieftec 360w pa mu se ne budi na 3200+ a ja nisam probao samo 1 procesor nego vise njih.

Izgleda da cu je polako morati mIjenjat-ali otom potom-LAGANO !!!!
Nego polako vidjecemo kad kupim taj procesor,mozda ja ubodem neki primjerak ufff...ko zna vidjecemo...

DADE je napisao(la):
...

Zvuci glupo al je istina...
A jesi ti probao A7N8X-X ???
Pa zar je uvek dezurni krivac napajanje? :beat:

Ja sam probao 😀
a7n8x-x
barton 2500+ zakljucan
shit napajanje od 300W
256ddr/400 vdata

Probano 11*200 na default naponu za cpu i radi prime celu noc, posle sam probao jos samo 11*210 (isto default napon) ali je pukao prime posle nekoliko minuta. Ploca nije za neke vrednosti fsba mnogo preko 200 ali ce na 200 raditi glatko

Pozdrav

Pa i ne moze preko 200 to je maksimum!!!!

Da to je maximum, Mladen je verovatno olovkom dopisao 210 MHz u BIOSu pa mu zato i nije radilo :d

A7v8x-x je ploca onakva kolko i kosta, a jeftina je 🙂 Moj proc je prosao kroz nju, medjutim nije hteo da radi na 10x 210FSB na njoj, a na Epoxu RDA3 radi bez problema. Asus je prestao da pravi "dobre" ploce za AMD-a, njihove ploce za AMD-a su osnovna cista i precizna stampa bez ikakvih akcenata. Kao sto su mnogi ovde rekli, ta ploca je za stock speed i default performanse, cak ni infeneon 333 nije hteo da radi na 210 FSB na tom asusu, a radi bez problema na Epoxu RDA3 (ne reklamiram, samo imam iskustva njabolja sa tom plocom i slicnim) na 220...

Sto se tice onoga da se nadas da ces naci dobar barton, propustio si priliku, vecina prodavaca sad ima 52-gu nedelju procesora, svi su zakljucani, a vecina i remarkirani (c2 barton koji ima 256 cache-a umesto 512 i radi na FSB 133 su cest slucaj), jedina sansa je da DUBOKO zagrebes !

simpson H je napisao(la):
...

Dobro bre a jel' radi taj CPU u nekoj drugoj ploci kao 3200+ ???

Meni radi na 2450 MHz stabilno do j***, inace za svaki dan radi kao 3200+ na 1.625V (na 1.6V malo zvuk zastuca ponekad O🙂 ).

Hvala Simpsone :mrgreen:

Falcon je napisao(la):

Ploca A7N8X-X
Procesor Barton 2500+

Nece da se budi zato sto mu je primerak procesora njesra, kao i vecina koja stize. Sa Chieftecom od 340W, dakle slabijim i starim dve godine, TBred 1700+ DLT3C radi na 2600 Mhz sto je oko 120W za procesor, s' obzirom da se radi o naponu od 2V

drfedja je napisao(la):
Nece da se budi zato sto mu je primerak procesora njesra, kao i vecina koja stize. Sa Chieftecom od 340W, dakle slabijim i starim dve godine, TBred 1700+ DLT3C radi na 2600 Mhz sto je oko 120W za procesor, s' obzirom da se radi o naponu od 2V

Sa 2V i baba kurana bi poletela :d i on kad bi poterao procesor na taj napon radio bi mu kao 3200+ najmanje.

gx-x je napisao(la):
A7v8x-x je ploca onakva kolko i kosta, a jeftina je 🙂 Moj proc je prosao kroz nju, medjutim nije hteo da radi na 10x 210FSB na njoj, a na Epoxu RDA3 radi bez problema. Asus je prestao da pravi "dobre" ploce za AMD-a, njihove ploce za AMD-a su osnovna cista i precizna stampa bez ikakvih akcenata. Kao sto su mnogi ovde rekli, ta ploca je za stock speed i default performanse, cak ni infeneon 333 nije hteo da radi na 210 FSB na tom asusu, a radi bez problema na Epoxu RDA3 (ne reklamiram, samo imam iskustva njabolja sa tom plocom i slicnim) na 220...

Sto se tice onoga da se nadas da ces naci dobar barton, propustio si priliku, vecina prodavaca sad ima 52-gu nedelju procesora, svi su zakljucani, a vecina i remarkirani (c2 barton koji ima 256 cache-a umesto 512 i radi na FSB 133 su cest slucaj), jedina sansa je da DUBOKO zagrebes !
Ma ima jos onih nezakljucanih.. evo recimo kod mene stizu stalno, skoro da nisam u zivotu ni video zakljucan....
:smash:

hmm...blago tebi, a ja evo ovde u NS-u ne mogu nigde da nadjem, sad su vec svi "0402" prodaju se procovi ovde ko ludi, a pola firmi uzima od "Imtela" ili njihove pod firme "ICsys" , a oni ko da se trude da nadju sto gore primerke...

Nego palo mi je na pamet, posto je neko pomenuo "kao ploca zna da to nije taj proc nego je OC-ovan" , na ASUS-u v266-c stavis xp-a 2000 (ili bilo kog) i koliko god da ga klokujes UVEK pise XP 2000+ , cak i u Windowsu, znaci ladno, XP 2000+ @ 2.0GHz 🙂 Tako da se procesor izgleda javlja i indetifikuje, samo sto nove ploce ignorisu to, i to je dobro 🙂

gx-x je napisao(la):
Nego palo mi je na pamet, posto je neko pomenuo "kao ploca zna da to nije taj proc nego je OC-ovan" , na ASUS-u v266-c stavis xp-a 2000 (ili bilo kog) i koliko god da ga klokujes UVEK pise XP 2000+ , cak i u Windowsu, znaci ladno, XP 2000+ @ 2.0GHz 🙂 Tako da se procesor izgleda javlja i indetifikuje, samo sto nove ploce ignorisu to, i to je dobro 🙂
Da, u pravu si. Samo, nije u Win-u (tamo je normalna frekvencija), vec samo ploca tako prijavljuje.
Moji 1600+ Palomino i 1700+ Tbred B - solidno odsrafljeni, Win ih vidi kao 1800 i 2300 MHz - ploca i dalje prijavljuje 1600+ i 1700+! :d

Voli ta default, pa to ti je...

pa to, samo meni je sa tim asus-om cak i u winu pisalo (?!) kad odes na my computer(desnim)/properties ispise xp 2000+ pa ispod 2.01GHz...sigurno zato sto ploca javlja tako, kako si vec i sam reako.

gx-x je napisao(la):
pa to, samo meni je sa tim asus-om cak i u winu pisalo (?!) kad odes na my computer(desnim)/properties ispise xp 2000+ pa ispod 2.01GHz...sigurno zato sto ploca javlja tako, kako si vec i sam reako.
Ja sam kao sto se vidi iz NS, dakle ako te zanimaju otkljucani javi se na 064/24-19-688

GoranM je napisao(la):
Ja sam kao sto se vidi iz NS, dakle ako te zanimaju otkljucani javi se na 064/24-19-688

zna on koga treba da zove samo se stidi :smackbum:

pozdrav

A bre ser_zile sto se ne javi kad je Ne0 trazio proc, video si po forumima da je decko bio ocajan 🙁 a ja mu nisam uspeo bas puno pomoci, tj. on nije hteo mnogo da ceka. elem zvacu vas obojicu.

Nazad
Vrh Dno