Šta je novo?

Da li je istina ...?

• Začetnik teme Začetnik teme M3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Aca je napisao(la):
Sa 2V i baba kurana bi poletela :

Gde nadje kuranu, crni Aco ?! :d :S:
he...he...he... :laugh:

Aca je napisao(la):
Sa 2V i baba kurana bi poletela :d i on kad bi poterao procesor na taj napon radio bi mu kao 3200+ najmanje.
Jeste, ali masa 2500+ procesora koja stize nece da radi na 200 Mhz FSB-u stabilno !!! Bez obzira koja je ploca i koji je interni takt procesora. Eventualno bi mogao da se iskljuci CPU interface, pa ce onda da proradi. Primera radi, Barton 2500+ moze da se natera na 2166 Mhz kao 3000+ na recimo 1.65V , ali ne zeli da radi kako treba kada je FSB 200.

gx-x je napisao(la):
hmm...blago tebi, a ja evo ovde u NS-u ne mogu nigde da nadjem, sad su vec svi "0402" prodaju se procovi ovde ko ludi, a pola firmi uzima od "Imtela" ili njihove pod firme "ICsys" , a oni ko da se trude da nadju sto gore primerke...

Nego palo mi je na pamet, posto je neko pomenuo "kao ploca zna da to nije taj proc nego je OC-ovan" , na ASUS-u v266-c stavis xp-a 2000 (ili bilo kog) i koliko god da ga klokujes UVEK pise XP 2000+ , cak i u Windowsu, znaci ladno, XP 2000+ @ 2.0GHz 🙂 Tako da se procesor izgleda javlja i indetifikuje, samo sto nove ploce ignorisu to, i to je dobro 🙂
Pa ploca prepoznaje mnozilac i steping procesora i na osnovu toga mu daje PR rejting, a takt prikaze kao poseban podatak. To bi valjda trebalo da bude zastita od remarkiranih procesora. Znaci kada ti uvale XP2000+ koji je u stvari 1700+, tamo bi trebalo da ti pise XP 1700+@ 1667 Mhz.

M3 je napisao(la):
Interesuje me posto mi je drug rekao da sa Asusovom plocom A7N8X-X ne mogu da izvucem maksimum iz Bartona 2500+.Rekao mi je da oko 70 % slucajeva ne moze taj procesor da radi ko 3200+ na toj ploci,vec maksimum kao 3000.
ps.naravno da je otkljucan procesor!!!
cheers

Samo ti promeni tu X-X plocu u onu sa jednim X ili deluxe i bolju memmoriju
i ima da radi i preko 200mhz naravno sa vecim naponom. ja sam se patio sa tom x-x plocom i hynix ddr400 memorijom dok nisam zamenio za a7n8x2.0 i transcend ddr400 cl2.5 koja po necijem tip-u sa foruma moze da se tera i na 233mhz a kod mene je isla na 220mhz sa def. clock. vise nisam hteo ni da probam jer mislim da nema svrhe. a i sto bi ga sada ti ne znam koliko budzio
pa da moze da radi stabilno kao 3200+ tako bi ga deklarisali u AMD-u. evo ti slicica pa ti vidi, ja sam zadovoljan. fercera...

Prilozi

• burton.gif
    burton.gif
    15 KB · Pregleda: 46
Nazad
Vrh Dno