Šta je novo?

Da li je ispravna?

= IGY =

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
465
Kupio sam memoriju i pojavi mi se bsod posle jedno dan-dva rada na kompu,desilo se konkretno kada sam krenuo da igram Battlefield 3.

Koliko sam zapamtio pisalo je:

"page fault in nonpaged area" i onda posle jos jedan gde pise "irql_not_less_or_equal".

Bacio sam je na memtest i stao je ovde na slici ispod,da li to znaci da je neispravna da reklamiram ili...

Inace memorija je ova iz potpisa.

Prilozi

• IMAGE_077.jpg
    IMAGE_077.jpg
    495.4 KB · Pregleda: 68
  • IMAGE_078.jpg
    IMAGE_078.jpg
    716.7 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
1. Koji ti je drajver za graficku? Stavi predzadnji 295.73 ili najnoviji 296.10 ...
2. Mamtestu je malo da prodje 1 krug, njemu treba i 3 kruga da otkrije gresku, a GoldMemory vec u 1. ili eventualno 2. krugu uoci skoro svaku gresku iako je program star "ko grcka", a evo se moze naci i nova verzija 7.70 (al nju nisam probao, ja sam imao i koristio davno-davno v. 6.92)...

Imam najnoviji, 296.10. Ona je prosla prvi krug i kao sto vidis na slici taman da prodje i drugi i tu se zapucao i izbacio taj halt ali u error ne pise nista. :/

Zamenio sam mesta memorijama u slotovima i pokrenem taj Gold Memory test i evo rezultata.

Da li je moguce na osnovu ovoga da je memorija ipak ispravna? Da li je moguce da je zbog zamene mesta memorijama proradilo?

Prilozi

• IMAGE_079.jpg
    IMAGE_079.jpg
    626 KB · Pregleda: 82
Mozda nije bila dobro "ubodena" prvi put...
Da bi bio siguran das mu 2-3 kruga goldmemory i das mu nekoliko krugova memtesta i kazace se ...

Ne "natezi" i ne klokuje memoriju, to je najlaksi i najbrzi put ka unistavanju iste i zastoju kompa...

Poslednja izmena:
Memtest ti nije najpouzdaniji program. Vise puta mi se desilo da prodje test (ceo dan se vrti), a ustvari je neispravna, zbog nje nece da se instalira win.

Pa evo vrteo sam 7 sati na Gold Memory valjda je to to :D
Ne znam da li je stvarno do toga sto sam im zamenio mesta u slotovima ali eto proslo je Gold Memory a i nijedan bsod jos uvek nisam imao.

onda ćut' može te marfi čut' ... ;)

Uzivaj ako radi i ne cackaj vise sve dok radi...

Ajd za pocetak testiraj samo jedan pa drugi modul, i vidi sta ce gold memory/memtest da ti kaze.

Imam jedno pitanje, pise na knjizici da podrzava sledece varijante memorija:

4x1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB
Support for DDR3 1866(O.C) note2 /1333/1066 MHz memory modules

note2:To reach DDR3 1866 MHz or above, you must install two memory modules and istall them in the DDR3_3 & DDR3_4 memory sockets.

---------------------

Da li problem mozda nastaje sto sam ja stavljao memorije u slotove za DDR3_1 & DDR3_2 a ne kako je gore napisano? Stavio sam ih tako jer sam kontao da je to za 1600MHz a ovde ipak pise 1866 ili vise?

Mislim da ako memorija radi, slotovi nisu bili problem. Ali treba probati... Najbolje da probaš slot po slot, i to recimo s Prime95 u Blend varijanti. Trebalo bi da brzo utvrdiš da li imaš problem ili ne i gde je.

Drugar ima 3x2 gig exceleram, red curvlrtre il kako vec, cas prolazi testove, cas zabada u prvom krugu, pa zabode u winu pa radi normalno..sve moguce kombinacije smo probali, nigde veze nma..I na mojoj i na njegovoj masini..
Odnese u servis njima normalno radi..
Na kraju ce da je baci u kantu..:/

Drugar ima 3x2 gig exceleram, red curvlrtre il kako vec, cas prolazi testove, cas zabada u prvom krugu, pa zabode u winu pa radi normalno..sve moguce kombinacije smo probali, nigde veze nma..I na mojoj i na njegovoj masini..
Odnese u servis njima normalno radi..
Na kraju ce da je baci u kantu..:/

Nece da baci vec ce da proba modul po modul ili par i sam jedan u masini, da li mu radi i da testira pa ako radi (ako su ispravne) neka proda i kupi 2x4.
Cuj "da baca ako je ispravno", svasta ...
Ako nije nesto ispravno (neki od modula) onda nek OPET reklamira...

Daj meni ako ce da baci, mene ne mrzi da probam i prodam...

Poslednja izmena:
Nece da baci vec ce da proba modul po modul ili par i sam jedan u masini, da li mu radi i da testira pa ako radi (ako su ispravne) neka proda i kupi 2x4.
Cuj "da baca ako je ispravno", svasta ...
Ako nije nesto ispravno (neki od modula) onda nek OPET reklamira...

Daj meni ako ce da baci, mene ne mrzi da probam i prodam...

Kratko i jasno, sve smo probali..
1 modul je kao 100 % ispravan, al bukvalno nema pravila..kao da zajedno nece da rade..

Vrh Dno