Šta je novo?

Da li je hdd "riknuo"

gordan84

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
5800x
GPU
4070 Ti
Na jednom računaru se hdd upali, čuje se da se pokrene motor i nakon sekund škljocne (kao da se ugasi) i opet se pokušava motor zarotirati i tako u krug.

Da li je dijagnoza da je hdd crkao?

Samo pre nego sto odustane nek' proba sa drugim napajanjem... moj maxtor je tako skljocao (doduse u radu) na nekim napajanjima, a na nekim ne. Sto je bilo najgore, nije uopste bilo do jacine napajanja. Na LC 550W je skljocao, a na Blueberry 450W nije :D.

99% je riknuo, ali mislim da te nista ne kosta da probas sa drugim napajanjem :)

Meni je tako nagrabusio jedan WD pre nekog vremena, sad radi taj fazon spin-up-down u ciklusima... a kao posledica kratkotrajnog gubitka kontakta na molexu dok je radio...

Ne mozes biti siguran dok ga ne probas na drugom napajanju...

napajanje je kao i nekad memorija , cesto brkan razlog.
Ne trosi disk ni priblizno koliko proc ili grafika a njemu se pali monitor...

Rekao je da se pali moTor, ne monitor :p
Znam da ne trosi ni priblizno, ali evo primer kompa koji sam sredjivao pre neki dan. Cim butuje odmah zabode, ne moze ni u bios da udje. Raskacim hard i optiku, normalno ulazi u bios. Nakacim drugo napajanje sve normalno radi, ulazi u win i prolazi testove.

@gordan84: Mozes probati i samo da ubodes drugi molex od napajanja u hard, nekad i to hoce da resi skljocanje, doduse retko :) (olabave se kontakti u molex-u)

Rekao je da se pali moTor, ne monitor :p
Znam da ne trosi ni priblizno, ali evo primer kompa koji sam sredjivao pre neki dan. Cim butuje odmah zabode, ne moze ni u bios da udje. Raskacim hard i optiku, normalno ulazi u bios. Nakacim drugo napajanje sve normalno radi, ulazi u win i prolazi testove.

@gordan84: Mozes probati i samo da ubodes drugi molex od napajanja u hard, nekad i to hoce da resi skljocanje, doduse retko :) (olabave se kontakti u molex-u)

MoniTor se ne pali bez da se UPALI grafika...

Bio sam kod zubara jutros, sredio sam, vidi :D
Odosmo u offtopic, a gordan84 ne javlja nista sta se desava sa hardom...
Jel crkao skroz ili mrda jos uvek? :)

Računar stoji u hodniku, čekam kolegu da ga pokupi i nosi. :)
Šta da se radi, nek kupi novi hdd.

E jesam konj. :wall:

Nisam slušao savjete da probam s drugom napojnom. Sada neće da radi ni sa novim diskom. :mad:

Nazad
Vrh Dno