Šta je novo?

Da li je do napajanja?

sreka

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2005
Poena
319
e ovako
u igricama se restartuje komp,znaci samo u igricama. oko 3 minuta igranja i sam se restartuje. da napomenem,nema plavog ekrena, pa ne bi trebalo da je do hardwera. mislim da je napajanje u pitanju, ali ipak da i vi prosudite.:D
komp je
kinez 420w
amd x2 4400+
msi 570Ultra
2gb mem
8800GT

Poslednja izmena:
Aj skini everest i gledaj GPU temp dok je "idle" i kad krenes da igras(guraj u window mode ili tempiraj da overis pre nego sto se restartuje).

A ne verujem da je do kineza al kako god okrenes menjaj to greota da imas to cudo na 8800gt iako nema realne potrebe za nicim jacim. ;)

Ako ti se restartuje verovatno je bsod samo ga ne vidis..Iskljuci opciju da se restartuje posle bsoda pa vidi sta pise tj. hoce li izbaciti neku poruku.U sustini to napajanje bi trebalo da bude dovoljno ali moze da bude i do njega.Za svaki slucaj testiraj ram memoriju(memtest+),graficku(temperature i sl.)a zatim kreni dalje.Bilo bi dobro ako mozes da pozajmis napajanje od nekoga pa da proveris da nije do njega..
Poz

to mi je od buraza masina!imao je 8600GT i zamijenim mu za 8800GT i odma problemi. mislim da su cak komplikacije sa driver-ima,mozda cak da pocnem od windowsa,posto je sa 8600GT perfektno radilo. 100% su ispravne obje kartice. pocecu redom

Poslednja izmena:
Meni se dogadja neshto slicno!
Amd atholon64 3000+
hyper tx
ta690g
1gb ddr2
ati x1050
160gb wd
tv karta
420w thermal master

Prodje 3dmark,stress mem temperature ok,al se restartuje kad on hoce,nekada radi 12h uz igranje,nekada se restartuje u winampu nekada se restartuje pri dizanju sistema,nekada u igri!Pocinje da me nervira,napominjem da mi to radi od kako sam se preselio u stan ovaj pa kontam da ima veze sa naponom!
Sve sam povadio ocistio od prashine i napajanje otvarao cistio isto,i on se i dalje randomly restartuje :(

probaj ti sa drugim napajanjem najverovatnije je to. meni je sa 7600GT koja ne troshi vishe od 35w resetovala se mashina dok, napajanje bilo blueberry 400w kao neko bolje od tih kineza, tako ako kazhesh da su ispravne karte najverovatnije je napajanje.;)

Kod mene je sada komp. Nije se ni jednom restartovo. Imam utisak da je do misa,tastature ili mrezne gdje net prikljucen,posto kod mene radi perfektno vec 24h, a kod buraza stalno se restartuje. Odradio sam testove za mem, nije bilo problema. Definitivno nije do napajanja,graficke,memorije...ne znam sta kod njega moze biti.
@Ultimo,preseli se u drugi stan!!!:d

Poslednja izmena:
Kod mene je sada komp. Nije se ni jednom restartovo. Imam utisak da je do misa,tastature ili mrezne gdje net prikljucen,posto kod mene radi perfektno vec 24h, a kod buraza stalno se restartuje. Odradio sam testove za mem, nije bilo problema. Definitivno nije do napajanja,graficke,memorije...ne znam sta kod njega moze biti.
@Ultimo,preseli se u drugi stan!!!:d

Proveri instalaciju kod boraza, meni se to isto desavalo pre 4god kada je bila labava zica na osiguracu pa se smelcovala, komp se povremeno restartovao. Poludeo sam nosio sve zivo na reklamaciju, sve mi vracali kao ispravno.
Slucajno sam prikljucio komp na drugu uticnicu i problem je nestao.

Mom drugu se u igrama resetuje komp zato sto mu se pregreje procesor.Graficka je hladna a proc nabije 100 i kusur stepeni (AMD X2 4600+)

100 stepeni,kako je to prezivelo!?
Ne znam sta je u pitanju, kod mene radi bez problema, kod njega se gasi. Promjena sa 8600GT na 8800GT je napravila problema,ali kad je kod njega,kod mene radi savrseno. Sutra cu da stavim moj Asus 450W napajanje,pa cu da vidim. Ako ne bude ni to, ostace kao misterija;)

Poslednja izmena:
Svakako ne bi bilo zgoreg promeniti napajanje i uzeti nesto krsteno za pola cene tog 8800GT

Meni se dogadja neshto slicno!
Amd atholon64 3000+
hyper tx
ta690g
1gb ddr2
ati x1050
160gb wd
tv karta
420w thermal master

Prodje 3dmark,stress mem temperature ok,al se restartuje kad on hoce,nekada radi 12h uz igranje,nekada se restartuje u winampu nekada se restartuje pri dizanju sistema,nekada u igri!Pocinje da me nervira,napominjem da mi to radi od kako sam se preselio u stan ovaj pa kontam da ima veze sa naponom!
Sve sam povadio ocistio od prashine i napajanje otvarao cistio isto,i on se i dalje randomly restartuje :(

Vidis, i ja imam slican problem, sve od komponenti sam proverio. Komp se ne restartuje cesto, ali se desava, nekad i par puta na dan, a nekda radi par dana bez restarta.

Sve sam zivo proverio, i na kraju zakljucio da je problem u Internet vezi / SBB modemu / torentu. Problemi su poceli da se jaljaju bas onda kad sam modem vezao kod mene na komp (pre toga je oko pola godine bio vezan na burazerov, delili smo net). Skoro sam ga testirao 10-ak dana 24h je radio, igrao sam igre, radio ripovanje filmova, razne testove, sve ok, ali modem nije bio nakacen (inace ga kacim na USB). Najvise sumnjam na torrenti prave problem, ali nisam siguran. Jedno znam, Internet veza je 101% uzrok mojih problema. Cak sam jurio po netu poruke koje se javljaju na bsod, i vidim da su vecinom povezane sa mrezom :wall:

Ja sam imao isto prilika da vidim da sbb-ov modem preko usb-a zeza,uvek je onaj konektor pun nkog elketriciteta kad god ga taknem!

Nazad
Vrh Dno