Šta je novo?

da li je 64 kb/s posle potrosenih mb isto sto i dial-up?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
telenor internet (prepaid), nakon potrosenih minuta brzina se smanjuje na 64 kb/s. ako me secanje dobro sluzi i dial-up je iznosio isto toliko, ali je realno isao oko 3 kb/s. :) da li to znaci da ce i telenor internet (i vip, za telekom ne znam) ici brzinom od 3 kb/s ili ce ici 64 kb/s? ako je ovo drugo to i nije tako lose.

Bilo bi dobro da je 64kb, 8kb/s je max sto ce terati po isteku

telenor internet (prepaid), nakon potrosenih minuta brzina se smanjuje na 64 kb/s. ako me secanje dobro sluzi i dial-up je iznosio isto toliko, ali je realno isao oko 3 kb/s. :) da li to znaci da ce i telenor internet (i vip, za telekom ne znam) ici brzinom od 3 kb/s ili ce ici 64 kb/s? ako je ovo drugo to i nije tako lose.
Nije... Trebalo bi da bude malo bolje :d 64k su imali samo korisnici jednokanalnog ISDN-a, dok su nekih 52-53k izvlacili dial-up korisnici sa digitalnih centrala. Posto planiram da predjem na prenesi i surfuj, nadam se da je ovo drugo. Bilo bi lepo da saznamo od nekog korisnika iz prve ruke.

Morate da razlikujete Kbit od KByte-a. 64Kb/ je 8KB/s. To je slicno Dial-up-u. Ali, na zalost, kod Telenor-a to funkcionise mnogo losije. Verovatno kako bi naterali korisnike da plate "Surfuj brze" tarifni dodatak. Jedno vreme lepo radi ~ tom brzinom, a onda konekcija bude blokirana i nema prenosa podataka, pa posle nekog vremena opet radi i sve tako ukrug.

Naravno, govorim o situaciji kada se istrose MB iz paketa. Dok su oni tu, sve lepo radi.

Ja sam par puta koristio dnevni KLIK na prepaidu, slušao sam 32kbps i 48kbps radio bez prekida po ceo dan na EDGE mreži...

Radilo je ~64k stvarno, mada sam video da na prenesi plus baš loše radi na 64kbps. Baš tako, jedno vreme radi, i onda jednostavno prestane.

Problem je u tome što osim tog ograničenja na 64 kbps, korisnici koji potroše brži protok upadaju u grupu sa najnižim prioritetom kod raspodele protoka, tako da retko možeš da izvučeš i tih 64 kbps.

Ništa zato, dial-up više ne radi uopšte tako da je ovih 64 kbps i dalje mnogo bolje :D, a i flat rate je ako sam dobro razumeo.
Nekad je sa digitalnom centralom i boljim modemom moglo da se vuče i po 5 kb/s noću a preko dana konstantno preko 4, a sad više ne mogu da nađem servis koji zaista radi i da može uopšte da otvori neku stranicu (probao nedavno, trebalo mi nešto hitno a wireless prso). I to oni skupi 042 brojevi. Na jeftinom 042/1..... mi je propalo 70-ak sati, do skora je sajt radio i garant su primali uplate a veza nije teoretski mogla da se dobije u bilo koje doba dana, i tako mesecima ako ne i godinama od kad sam poslednji put koristio.
Tako da je 64 kbps flat premija u odnosu na dial-up. Tom politikom sam se i vodio kad sam upravo sa njega pre tri i po godine prešao na wi-fi 64/64.

Za neke osnovne stvari preko Opere Mini na mobilnom telefonu - radi OK, koriscenje tog interneta na racunaru preko mobilnog je nemoguce :D

Treba svi da nakrljamo torente da im s****mo mrezu ;D

Kao sto rece Dandy, zbog niskog prioriteta na baznoj stanici, ne bi Telenor mreza ni osetila 100 uredjaja da skidaju Torrente sa iste. Tako da... dzabe. :)

Ja bih iskreno voleo da je stvarno konstantno 64kbit, jer bi mi bilo sasvim dovoljno za mail, tapatalk, chat, i browse preko Opere Mini. Ovako je po malo i mucenje.

Da li možete da probate da li i na GSM/EDGE mreži imate isto nizak prioritet, znam da sam uspeo fajl od 40ak MB da skinem na dnevnom kliku sa prepaid karticom i prosečna brzina je bila oko 7KB/s.

Nisam u tom trenutku bio u zoni pokrivenosti 3G signalom da bi video kako radi na 3G/HSPA.

Probao sam ja u nadi da ce biti bolje. Bilo je isto.

U praksi je cak i gore od onog dial up-a, kolko me secanje sluzi.Nekolko puta sam ostajao bez mb, i moram da priznam da nisam mogao na ono uopste bilo sta da otvaram,barem bez nerviranja :).Tako da sam preko one aplikacije za 300 d kupovao dodarnih 500mb.

Mozda na trenutak bude brzi od 64 kbps, pa onda Telenorov router pauzira protok dok se ne prodje neko vreme, bas kao sto rade neki dl sajtovi.

Nazad
Vrh Dno