Šta je novo?

Da li inspekcija "lovi" po oglasima?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Doll Parts

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2006
Poena
320
Primio sam jutros jedan čudan poziv.. Prodajem konfiguraciju preko 'alo-oglasa i tip me zove u vezi nje,međutim uopšte ne pita za hardware,stanje,cenu..kao svi "normalni" kupci nego odmah počne da se raspituje koji windows je instaliran,ima li office,photoshop i još nešto od programa.. Meni to postane veoma sumnjivo i kada mi zatraži adresu,prekinem razgovor... Da li ste čuli nekad da inspekcija peca nelegalni softver po oglasima ili sam ja postao paranoičan? Šta mislite? :sceptic:

Mislim da je bas obrnuto,naleteo si na nekog kome je vaznije da ima sve moguce programe na kompjuteru nego ono sto ima unutra!?Verujem da je to bio neki laik koji ne bi ni razumeo koji je to procesor,ploca i slicno... i ovo mu je verovatno vaznije!
Pozdrav ,)

Zanimljivo pitanje... Teoretski bi bilo moguće da neko iz inspekcije zvrcka oglase i traži "pirate", ali je to jaaako teško izvodljivo (koliko ljudi ima koji prodaju komp preko oglasa, koliko hoćeš) tako da... Opusti se i uživaj :wave:

Ima milion stvari koje se prodaju preko oglasa koje su sigurno interesantne za policiju i inspekciju u tu ruku, ali oni jednostavno nemaju vremena da se bave time. I kada bi krenuli to da rade, siguran sam da bi im krađa intelektualne svojine bila poslednja na spisku. Inside info ;)

Ko zna - zasto bi nekom prodavao komp sa softom pa da razmisljas
Taj ti je hardware imas 2 dana da isprobas jel nesto nije ok i put pod noge

dodjes, vidis i uzmes

Ko zna - zasto bi nekom prodavao komp sa softom pa da razmisljas
Taj ti je hardware imas 2 dana da isprobas jel nesto nije ok i put pod noge

dodjes, vidis i uzmes
potpuno se slazem,izbegnes mogucje "neprijatnosti" ako su stvarno inspekcija,mada jako sumnjam ,gotovo ne verujem.

Može da bude inspekcija a i ne mora. Pošto situacija NIJE uobičajena (tojest postoji verovatnoća da je inspekcija) tražiš drugog kupca.

OSOBA A)Ja mislim da JESTE inspekcija. Da je lika stvarno interesovalo da kupi komp sa softverom pitao bi i dali ima CPU i RAM da sve to tera sto mu treba, pa kako radi itd...

OSOBA B)
Ja mislim da NIJE inspekcija jer bi bili makar MALO neupadljiviji

OSOBA C) To je neka zamlata i bolje je sto si ga oduvi jer bi te samozavlacio i smaro

Primio sam jutros jedan čudan poziv.. Prodajem konfiguraciju preko 'alo-oglasa i tip me zove u vezi nje,međutim uopšte ne pita za hardware,stanje,cenu..kao svi "normalni" kupci nego odmah počne da se raspituje koji windows je instaliran,ima li office,photoshop i još nešto od programa.. Meni to postane veoma sumnjivo i kada mi zatraži adresu,prekinem razgovor... Da li ste čuli nekad da inspekcija peca nelegalni softver po oglasima ili sam ja postao paranoičan? Šta mislite? :sceptic:

Ovo mi lici kao da je moja svastika pitala za kompjuter. Njoj treba te ovo te ono.... pa su i pitanja "blesava".:D

Mada mi nije jasno u kom smislu je bilo pitanje za Win, legalni, ili da li je '98, XP....

Mada kada razmislim, takve "zahteve" sam i ja imao, trebala mi je makina sa '98, i fotosopom, nebitan ostatak, pravio sam neki data loger na paralelnom portu, ne treba grafika, ne treba ram, a hard valjda ima vise od 200 MB (ne GB).

Poslednja izmena:
Ma tovari te neko :D

ja kad prodajem prodajem prazno :) (nista na hardu, ispraznjen, obrisan skroz naskroz)

inace ne preporucujem da prodajete konfiguraciju sa instalrianim softverom, da vam bude lakse posle :)

Poslednja izmena:
nemoj me plasis sa ovakvim temama :zgran:

imao sam cudnih situacija, isto sam to pomislio. zove neki, dobar dan, dobar dan.. nista ne pita o tehnici, cenama, bilo sta logicno, nego, na koga je registrovana firme, gde je racun, vi ste vlasnik?? :trust:, i sve tako nesto. nista se jos nije desilio, a nista ga nisam slagao :-devil-:

Poslednja izmena:
Ma sta se brines, sklopis konfiguraciju, sve zivo instaliras sta trazi. A prije nego sto on dodje ubacis prazan HDD (a taj "nabudzeni" izvadis), al ne palis masinu, a ako se on izleti. Moze samo da ga pu*i.
Cudi me da kod vas juri inspekcija za takve stvari, a ovde svi to zivi rade i nikom nista?

Poslednja izmena:
pa krenuli su da love ocigledno, prvo je pocelo da ti treba izjava o firmi za halo oglase sad jos i to, pripremaju teren i izvidjaju reklo bi se, ovo je samo skupljanje informacija o "protivniku".

He, mene je trzisna nahvatala pre 7-8god. dok sam izdavao PS na kucnu. Sve fazone je znala, kao za klinca bi iznajmila, kada sam joj rekao sve (kao i svakom ko je tada iznajmljivao) samo je rekla "moze, donesi sve to inspektorki ..... ..... u kancelariju .. Trzisne Inspekcije do 15h". Tako su u jednom danu nahvatali nas 10-ak. Par njih dobilo novcane kazne, par konzola oduzeli a nas nekoliko dobili mesec dana da ili prestanemo time da se bavimo ili registrujemo radnje.

Ne znam za druge,ali ja sam danas uzeo 30-days-trial windows od ortaka,open office već koristim odavno,vlc umesto power dvd,photoshop,britannica i ostalo- hasta la vista,jedino se sad pitam čime da zamenim nero..
Bolje paranoičan nego sa kaznom i dosijeom.. ,)

Pre par meseci sam naleteo na netu program sa aktivacijama koji radi pod sifrom,tj. potrebna je sifra da se podigne program, kada se program podigne mogu se aktivirati trajali. i obrnuto.Da li neko zna koji je program u pitanju,morao bi biti smrt za inspektore.
A, da bio je prilozen i spisak programa....

Poslednja izmena:
Ja sam dosta davno, svasta prodavao i radio od kuce.

I uvek je bilo. Dolazis mi na gajbu, nema problema. Daj mi sve podatke (plus sam imao vezu i nekako uspeo da dobijem Caller ID kada ga niko jos nije imao) i broj telefona da te pozovem. Okrenem ili odem na Absolut OK (Zaista davno bese) i u njihovom imeniku pronadjem coveka i sravnim broj sa adresom.
A onda ga pozovem da verifikujem broj i potvrdimo njegov dolazak.

Na taj nacin sam znao gde covek koji treba da dodje kod mene zivi i nisam imao mnogo razloga za strah.
Ne kazem da se ljudi nisu bunili, ali ja im lepo kazem, kao sto se vi brinete za svoju sigurnost, tako se i ja brinem za sebe. Niko ni od koga ne kupuje BMW sedmicu ili 10 kila zlata sl. pa da ima razloga za strah ili neko tipovanje.
Dakle, znas da preko oglasa kupujes da bi ustedeo 20-30% (u to doba) na marzi ili sl. i moras i ti da ulozis nesto.

Na ovaj nacin sam mozda izgubio par musterija, ali niko se u globalu nije bunio, sem onih koji su verovatno i imali neke lose namere, a tih je za sve te godine bilo manje od deset sigurno, sto je zaista zanemarljvo!

Ljudi svasta prodaju i kupuju, ali je cinjenica da je legalizacija software-a radjena kako bi se zavrsili veliki sistemi gde inace lezi najveci novac, a ova sitna buranija od korisnika nije problem. Postavljeni su kanali prodaje legalnih programa, tako da je to zavrseno.
Cisto sumnjam da inspekcija juri sve te programe zajedno. Mogu da razumem da su pitali samo za software jednog proizvodjaca, ali ovako ne.
Zar nije bila neka prica o pismima advokatske kancelarije koja je pretila tuzbama oko necega (sad mi stao mozak ne mogu da se setim za sta je to bilo)... pre jedno pola godine?

Sve je to lepo, ali halo oglasi su i dalje puni oglasa onih "masazerki", naravno svako zna da je to prostitucija, evo na brzinu dva copy/paste:

Kod:
MASAŽA celog tela, antistres, opuštajuća, za gospodu, maserka sa iskustvom, kod vas. Saška. Zvati 0-24h.	064/180-****

MASAŽA celog tela, antistres, opuštajuća, za gospodu, maserke, dolazim. Bilja i Ljilja. Zvati 0-24h.	064/427-****

I to je sada kao eto super, a meni ce neko da proverava da li je tetris u gameboy-u legalan ili sta vec..

Ne kazem da ne treba da se placa porez i da je piraterija ok, ali mislim, ima jos uvek bitnijih stvari da se ti retardi inspektori zanimaju

inspekcija po nekad "peca" na taj nacin ali jako retko...problem je profil godina instektora,koji je oko 48g.Vecina nenzna ni sms poruku da otkuca..

Kod:
MASAŽA celog tela, antistres, opuštajuća, za gospodu, maserka sa iskustvom, kod vas. Saška. Zvati 0-24h.	064/180-****

MASAŽA celog tela, antistres, opuštajuća, za gospodu, maserke, dolazim. Bilja i Ljilja. Zvati 0-24h.	064/427-****
Pa lepo kaže celog tela... :)

Nije inspektor sigurno!
Prvo, da je inspektor, morao bi da zavrsi akademiju, Civilnu odbranu, visu kriminalisticku...
To su *******e skole tako da odbacujemo mogucnost da je mutav!
Dalje... Ni jedan ispektor ne pridje dileru i kaze ruke u vis, pre nego sto dobro ne utvrdi da li je uopset osoba diler... Na odredjene nacine... Kurir, ucenjeni narkoman....
Tom logikom bi te pre pitao kakav je komp, kako rade programi na njemu...
Pa bi te pozvao za 2-3 sata drugi, pa te pitao nesto slicno... Pa bi te pozvali sutradan za konkretnije stvari...
Privatno vlasnistvo niko ne sme da pretresa (pretrazuje) bez naloga...
Cak ni interventna nesme da pregleda kola sem otvaranja gepeka... Samo su se osilili...
Tako da se ne cimate... Inspekcije nema... A i kada dodje slobodno odvalite, da ste crackovali windows radi sagledavanja i boljeg upoznavanja sa OS-om pre nego sto ga stvarno kupite!
Koliko hocete caka mozete da nadjete, malo procitajte zakon...
Ovde politicari grede samo sebe... Na zapadu sebe, policiju i vojsku...
U tome je razlika... Pandur ne seme da puca na tebe dok ti ne pucas prvi prena njemu!
Ali to nije tema... Vazno je da te zvao istripovan covek i da si se opravdano zbunio...

A sto se tice inspekcije, ne brinite... Mozete samo da gledate u filmovima! :D

Sine,skoro godinu dana stara tema,a nije bila nesto ni interesantna da je ozivljavas,ali ajde posto si newbee... ;)
Pozdrav ,)

Sve je to lepo, ali halo oglasi su i dalje puni oglasa onih "masazerki", naravno svako zna da je to prostitucija, evo na brzinu dva copy/paste:

Kod:

I to je sada kao eto super, a meni ce neko da proverava da li je tetris u gameboy-u legalan ili sta vec..

Ne kazem da ne treba da se placa porez i da je piraterija ok, ali mislim, ima jos uvek bitnijih stvari da se ti retardi inspektori zanimaju

Могао си да оставиш цео број :-devil-:

Nije inspektor sigurno!
Prvo, da je inspektor, morao bi da zavrsi akademiju, Civilnu odbranu, visu kriminalisticku...
To su *******e skole tako da odbacujemo mogucnost da je mutav!
Dalje... Ni jedan ispektor ne pridje dileru i kaze ruke u vis, pre nego sto dobro ne utvrdi da li je uopset osoba diler... Na odredjene nacine... Kurir, ucenjeni narkoman....
Tom logikom bi te pre pitao kakav je komp, kako rade programi na njemu...
Pa bi te pozvao za 2-3 sata drugi, pa te pitao nesto slicno... Pa bi te pozvali sutradan za konkretnije stvari...
Privatno vlasnistvo niko ne sme da pretresa (pretrazuje) bez naloga...
Cak ni interventna nesme da pregleda kola sem otvaranja gepeka... Samo su se osilili...
Tako da se ne cimate... Inspekcije nema... A i kada dodje slobodno odvalite, da ste crackovali windows radi sagledavanja i boljeg upoznavanja sa OS-om pre nego sto ga stvarno kupite!
Koliko hocete caka mozete da nadjete, malo procitajte zakon...
Ovde politicari grede samo sebe... Na zapadu sebe, policiju i vojsku...
U tome je razlika... Pandur ne seme da puca na tebe dok ti ne pucas prvi prena njemu!
Ali to nije tema... Vazno je da te zvao istripovan covek i da si se opravdano zbunio...

A sto se tice inspekcije, ne brinite... Mozete samo da gledate u filmovima! :D

reci ti interventnoj da ne smeju da ti preturaju po kolima:d :d :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno