Šta je novo?

Da li ima nesto od zvucnika...

Ko kaze da su dzabe, taj ko ih prodaje svakako ima racunicu zasto ih daje po toj ceni. Po meni i to je jaka cena za nesto sto se vuklo koje kuda. Kutije su male i prilicno neefikasne, no ako se tebi svidja zvuk ti si poslednji koji odlucuje.

Pazi, nemoj da se prevaris. Aluminijumske membrane zvuce mrtvo. Po mojoj proceni ova kutija je napravljena za "nearfield" slusanje ili ti "monitoring". Za ljude koji vole "suvu" preciznu muziku (tonci). Nadam se da se pomenuti nece ljutiti. PR sistemi se ponasaju slicno kao bas-reflex stim sto je pad veci od 24dB/oct. i imaju manju tranzijentnu stabilnost. Jos kad se uzme u obzir da su Nemci, i da njihovi zvucnici inace zvuce "suvo" u odnosu na Engleze, Dance... postavlja se pitanje opravdanosti cene iako su koristeni. Eventualni konkurenti po trenutnoj ceni bi bili neki koristeni Dynaudio dvosistemci, ili Kef recimo Q serija. Ako imas mogucnosti uporedi ih sa nekim zvucnicima koji kostaju isto kao novi Visaton-ovi pa sam donesi zakljucak. Mozda ti se i dopadnu...

...

DRAX je napisao(la):
Pazi, nemoj da se prevaris. Aluminijumske membrane zvuce mrtvo. Po mojoj proceni ova kutija je napravljena za "nearfield" slusanje ili ti "monitoring". Za ljude koji vole "suvu" preciznu muziku (tonci). Nadam se da se pomenuti nece ljutiti. PR sistemi se ponasaju slicno kao bas-reflex stim sto je pad veci od 24dB/oct. i imaju manju tranzijentnu stabilnost. Jos kad se uzme u obzir da su Nemci, i da njihovi zvucnici inace zvuce "suvo" u odnosu na Engleze, Dance... postavlja se pitanje opravdanosti cene iako su koristeni. Eventualni konkurenti po trenutnoj ceni bi bili neki koristeni Dynaudio dvosistemci, ili Kef recimo Q serija. Ako imas mogucnosti uporedi ih sa nekim zvucnicima koji kostaju isto kao novi Visaton-ovi pa sam donesi zakljucak. Mozda ti se i dopadnu...

U sustini slusao sam ih i odusevio se zvukom, pogotovu vokalima koji su neverovatni...
E sad, zanimalo me je da li za te pare ima nesto bolje...
Sto se tice cene, covek koji mi ih prodaje mi je pre toga prodao i pojacalo (Dayens Extazy IIb 2x60W@8) i cd playere (Sony CDP-222ESD i DENON DCD-1500)...
Posto sam kod njega "ostavio" oko 2000 DM, on mi ovo nudi kao znak dobre volje... Do sada me nije "vozao" pa nemam razloga da mu ne verujem da su ti zvucnici bili korisceni na proslom audio sajmu (Hajat) i na nekolicini prezentacija kod njih u salonu..:)
Inace oni su jos dodatno "budzeni" (tipa skretnica, Bi-wiering (ako se ovako pise))
Cuo sam svoj sistem i na zvucnicima od 3000DM (ELAC) i cini mi se da za zvucnike nemam racuna da trosim preko 1000-1200DM...
Tako da bi ovi zvucnici (koje nove ista firma prodaje za oko 1200 DM) izvukli max iz mog trenutnog sistema...
POZ:)

Imao sam prilike da ih slusam, (Hajat) i nisu mi se bas preterano dopali, odnosno ostavili su na mene utisak koji sam objasnio u prethodnom postu. Nesto sto je bilo u rangu cene, a po meni sviralo bolje je Dynaudio Audience 40. Samo sto bi se polovan teze navatao na oglasima. Elem, ako se tebi svidja takav zvuk, samo teraj...;)

Re: a o ovome?

Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
Pogledacu (tj. poslusacu) i B&M Acoustics-ove AP27 http://www.bmacoustics.com/ap 27.htm
Shta mislite o njima?
Da li ih je neko cuo?
BTW: Kostaju 400E
Poslusaj ih obavezno,u svom cenovnom rangu apsolutno nemaju konkurenciju.Ako te interesuje nesto vise o njima,javi se na PM,dobices iscrpne odgovore.

Pozdrav

Re: Re: a o ovome?

simpson H je napisao(la):
Poslusaj ih obavezno,u svom cenovnom rangu apsolutno nemaju konkurenciju.Ako te interesuje nesto vise o njima,javi se na PM,dobices iscrpne odgovore.

Pozdrav

Ma nema potrebe ici cu tamo u subotu pre podne, pa cu da ih na "licu mesta" izdavim:)

Vrh Dno