Šta je novo?

Da li ima neko ovu stolicu?

samsung

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2004
Poena
320
Neki su sigurno vec videli ovu stolicu, ali mene zanima da li je neko ima ili je imao prilike da sedi na njoj?
P_AER_L122.jpg

http://www.hermanmiller.com/CDA/SSA/Product/1,1592,a10-c440-p8,00.html

Obzirom da zbog posla sedim jako puno za racunarom, vremenom je to pocelo da utice na mene, pa osecam bolove u ledjima, ispod lopatice, ramenima pa sam odlucio da investiram u zaista kvalitetnu stolicu za duge staze.

Mozda neko ima bolji i kvalitetniji predlog za kvalitetnu stolicu od ovog?

@samsung, pazi da te ne iznenadi cena, takve stolice su, makar pre 3 godine, na sajmu nameštaja kod nas koštale 500-1000e, da li su cene do danas otišle dole i da li su se pojavile neke kopije, ne znam.

bile su neke japanske sa pininfarina dizajnom... japanska tehnologija, žabarski dizajn, nepobediva kombinacija:D

Poslednja izmena:
Mislim stvaaaarno :d

Bane® - Upoznat sam sa cenama "preko" i cene bas variraju. Sto se tice situacije kod nas, nasao sam je malopre ali naravno cena nije navedena na sajtu pa cu sutra pozvati da se detaljnije raspitam.

Ja sam relativno slicnu stolicu (slicnu po konceptu) pre godinu dana na sajmu namestaja platio oko 300 EUR.

Cena je od 1200 do oko 2100 eur kod nas zavisno od modela.

HermanMiller su među najboljim stolicama na svetu. Stoga, ne da nisu skupe, nego su jeftine. Ako imaš novca - odmah kupi. Sedeo sam na jednoj... Neopisiv kvalitet.

Pa jel kuva rucak cim kosta toliko?!
Ne osporavam da je dobra ali sto je mnogo mnogo je!!

Sedeo na toj stolici u bivsoj firmi vise od godinu dana, da je dobra jeste, ali je cena prilicno velika za nase uslove. Inace Herman Miller stolice su najbolje stolice na svetu, ne postoje bolje!

Reći da je stolica od 2100 evra jeftina je u najmanju ruku glupost. Kvalitetna, možda, verovatno. Mada kada pomislim da je nešto skupo, uvek se setim ručnih satova od 100-200 hiljada evra kojih ima u "izobilju" i onda mi sve izgleda jeftino.

Samo treba biti svestan toga da ni najbolja stolica na svetu neće vam sačuvati zdravlje, ako ga vi sami ne sačuvate. Nema te stolice koja pomaže ako neko ne pravilno sedi i ako se ne bavi makar nekim vidom fizičke aktivnosti, pa makar to bilo i šišanje žive ograde.

@Bane®: Zavisi kako gledaš na to... Cena je OD 1200 do 2100€. Što znači da za 1500€ (117000 dinara) može da kupi najbolju stolicu na svetu. To nije skupo.

S obzirom na to da za 30ak, 40ak hiljada možeš da pazariš neke domaće stolice... To, kao investicija, nije skupo. Prosečnom kupcu u Srbiji jeste ali objektivno nije.

Uostalom, da je user samsung prosečan kupac ne verujem da bi uopšte i pitao za HermanMiller...

BTW, čemu poređenje satova koje kupuju milioneri sa stolicom od 100000-160000 dinara!? HermanMiller ne pravi nameštaj i stolice za milionere...

Poslednja izmena:
1200-2100Eur je 3-5 prosecnih plata u Srbiji; odatle mi je nekako logicno da je to skupo za nase uslove... Da li sama stolica vredi toliko koliko kosta, u to ne ulazim, za mene i za 99,99% ljudi iz mog okruzenja, to je preskupa stolica, nazalost :(

Btw, sta uopste znaci "objektivno skupo"? Meni je ta stolica objektivno preskupa...

Uostalom, da je user samsung prosečan kupac ne verujem da bi uopšte i pitao za HermanMiller...
-------------------
To je suština. Šta ti i ja mislimo nije relevatno. Samo ono što samsung misli je bitno... On je i pitao... Over & out from this thread.

Poslednja izmena:
Cisto da napomenem - uz dobru stolicu ide i dobar sto....

Ako ruka nema pravilan oslonac,rame i vrat ce da zabole ma koliko pravilno sedeli.

Ronnie, ta stolica je skupa za bilo koju razumnu osobu na ovoj planeti imala ta osoba 1000din u džepu ili 50 milijardi u kapitalu. Pitanje je samo da li nekoga svrbe pare ili ga ne svrbe.

Imaš totalno pogrešan pristup. Bugatti Veyron od milion jeste skup iako je najbolji auto na svetu.

Uzmimo za primer da je jedna sofa 1500$(nikako komparativnog kvaliteta sa ovom stolicom). Moze taj auto da kosta milion dolara ali ponovo mozes i helikopter da kupis za te pare, hocu da kazem da uvek ima korisnije i jeftinije, sad zavisi mlada sta vi hocete :D, idi u npr. novolux pa vidi koliko kosta design furniture(ili "jadne" lampe od 1000E). Kao sto ipod ne kosta koliko bi trebao da kosta, kao ni oni satovi koje si spomenuo... I ne razumem sta ti je tu cudno, sve ima svoje zasto uz bugatti i satove dobijes ekskluzivu(ako se na to lozis) uz ovu stolicu nesto drugo. Evo vidim neko je dole u gde da kupim sobi otvorio slican thread, primetih da lik ima 2000e u kompu a trazi stolicu od par hiljada dinara sto je smesno(nista protiv njega nemam) ali ako se odlucis da kupujes nesto takvo bolje iskesirati odmah za pravu stvar "da te ledja vise ne bole" :D miran si 5-6 godina, a mozda i vise.

Poslednja izmena:
Moja zena koristi veoma slicnu stolicu. Kostala je kao Santa Rosa laptop sa 8600GS :D
Imala je velikih problema sa kicmom zbog prirode posla i nakon dve nedelje na stolici SVE tegobe su nestale. Tu se ne pita sta kosta nego da li treba.

Ja imam 130+ kg i sedim 12 sati dnevno pred monitorom...
stolica je 1/2 posla... sredite ergonomiju celog radnog mesta, pa vas nista nece boleti...
a naravno da stolica kod nas kosta 1500eu, obzirom na broj prodatih, kontam da moraju da zarade bar 150%, ko sto se kod nas i inace zaradjuje na uvoznom namestaju (italiani, novolux i ostali lopovi)....

Ronnie, ta stolica je skupa za bilo koju razumnu osobu na ovoj planeti imala ta osoba 1000din u džepu ili 50 milijardi u kapitalu. Pitanje je samo da li nekoga svrbe pare ili ga ne svrbe.

Imaš totalno pogrešan pristup. Bugatti Veyron od milion jeste skup iako je najbolji auto na svetu.
Nope. Ili možda ti imaš "pogrešan" pristup. Hajde da pustimo svakoga da ima svoj pristup?

Kao što već rekoh negde na forumu... Jako skupe i brendirane stvari osim kvaliteta nose sa sobom i metafizičku poruku...

@Broz: Upravo to. Kod ovakvih stvari cena nije faktor...

Poslednja izmena:
Jedino mislim da grešite kod pristupa Aeron je 100% najbolja stolica. Pogledajte i Steelcase stolice, Sedus stolice, Humanscale i ostale koje proizvodi Herman Miller kao što su Mirra i Celle. Aeron je definitivno najpoznatija ali po nekim review-ovima na internetu ima i dosta boljih.

Moja zena koristi veoma slicnu stolicu. Kostala je kao Santa Rosa laptop sa 8600GS :D
Imala je velikih problema sa kicmom zbog prirode posla i nakon dve nedelje na stolici SVE tegobe su nestale. Tu se ne pita sta kosta nego da li treba.

Ovo je sustina iako zvuci kao TOP SHOP reklama :D

BTW
Ako neko radi recimo u CAD-u i odvojio je 5000+e za hardware, pritom ima legalnu firmu i platio je 20000-25000e software, placa radni prostor, provodi mnogo vremena tu i to mu donosi novac za zivot. Zasto onda nije logicno dati 1500e za stolicu koja ce mu bar malo ocuvati zdravlje, mislim stvarno, ovde vecina gleda na to kao na kupovinu kucnog namestaja na kome sedite sat-dva uz omiljenu igru...

Nije nelogično, ali prestanite da živite u nekom paralelnom svetu i pričate da ta stolica nije skupa. Da, jeste skupa, ali i skupe stvari se prodaju/kupuju.

Ma da je skupa skupa je, ali od cega je napravise kad ima takvu cenu. (nije samo brand to sto kosta 1000 eura )
Cudi me da ovo vec nisu skinuli kinezi:d

Preskupo je to, kakva god da je. Možete naći za mnogo manje para sasvim dobre stolice ... A onda kad završite sa kucanjem, patike pa na trčanje ;) neće vas ni jedna stolica spasiti toga.

Да ли је столица скупа или не може се утврдити тек после утврђивања такозване реалне цене коштања тог производа, значи збира утрошеног материјала, свих пропратних трошкова, транспорта....да не идем прешироко. Ако та цена на крају износи 500е за 1 комад, а они се уграђују додатних 2000 на њу онда је прескупа, а ако је реална цена коштања 2000-2200, а продају је за 2500 онда би се могло рећи да није скупа (увек ће бити оног коме јесте прескупа али нико не може да му је поклони, нек је направи сам онда).

Друга ствар је то што причате ви изгледа шашаво али мене леђа више не боле, јер ако је њена стварна цена негде око 500-600е, они је продају за 2500, па макар лечила и спречавала сиду, враћала вид итд., онда су они ђубрад која заслужују гасну комору јер зарађују на несрећи других људи. Грубо речено, са глупим примером, али је тако.

Stolica jeste skupa ali je vredna svakog fillera. Napolju sam je polovnu video za 1300 EUR pre neki dan...kaze, skoro nova, sto znaci da nova sigurno kosta preko 1500 EUR, mozda i celih 2100 :)

Mene samo brine da vi koji kazete da 2100 evra nije mnogo, imate poremecen sistem vrednosti. Svaki covek sa zapada vise vrednuje novac od nas. Budite ubedjeni u to. Mozda stolica pomaze, ok. Ali reci da 2100 EVRA nije mnogo, to je stvarno besmisleno.

vama nesto nije jasno...

Alo ljudi pa ta stolica kosta toliko sa razlogom, kao prvo pravi se u zemlji gde radnik ne radi za platu od 300e nego za platu od 1500e pa su samim tim i troskovi vec da ne pominjem o industrijskim dozvolama(mnogo skuplje nego kod nas), Industrijska struja(mnogo skuplja nego kod nas), dizajner(kod nas ih i nema tako da ovo ni ne moze da se poredi) ali uzmimo da je mali od tetkine surnjaje iscrtao stolicu, dobio je 300e a na zapadu ljudi koji se time bave uzimaju mnogo mnogo vece pare(bacite pogled koliko kosta samo skolovanje za dizajnera) plus ako se kupuje kod nas(carina+spedicija+porez+ugradjivanje prodavca). Inace svima je poznato kako nasi prodavci vrednuju proizvode(pogledajte samo racunarske komponente)

Stolica je samo skupa za ljude sa nasom prosecnom platom koja je oko 200e, a nikako za noramalnu platu u EU ili americi.
Imajte u vidu da se ova stolica kupuje jednom u 10godina pa raspodelite taj trosak tako i sve ce vam biti jasno.
Ako neko sedi 8 sati za racunarom i radi(zaradjuje) zasto bi se on razlikovao od bilo kog taksiste koji se vodi istom logikom kad kupuje auto("to je moja kancelarija")
Uvek je suludo dati pare za nesto sto ti je beskorisno kao npr. kupis detetu mobilni za 500e.

Stolica vredi te pare iz prostog razloga sto ima da traje 10godina ako se normalno odrzava i normalno koristi. Izracunajte 120meseci/2100e=17.5e mesecno. Ako ce neko ko sedi u njoj da zaradjuje 1500e mesecno i pravilno sedi i ima potpuni konfor u radi i koncentraciju na to sto radi za samo 17.5e mesecno bice i vise nego zadovoljan.

Vrh Dno