Šta je novo?

Da li ima neka pasivna ATI 256-bit kartica

DarkNinja

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2005
Poena
319
Pitanje je navedeno posto nisam naisao na nijednu ATIkarticu da je pasivnaa 256-bit, od ovih novijih 3xxx ili 4xxx serija; dok Nvidia ima gigabyte-ov 9600gso kojimi se jako svidja ali bih ipak ATI-ja zbog lepsih boja, pa ako neko zna...

Pozzz:wave:

^Nije ni 256bit, a nije ni ATI :)

@SoneMasina: Mozda ima neki 4830, trebalo bi da je jeftiniji od 4850. Ako moze da sacekas da stignu 4770 modeli, doduse oni su 128bit ali sa DDR5, sto mu dodje na isto. Ne znam samo kakva ce biti ponuda pasivnih modela, bilo je referentnog Sapphire-a za 8200din. Ne moram ni da napominjem da je planulo...

Pa jeftinija od te je recimo Sapphire 4670 silent, ali ona je sa DDR2 memorijom, tako da su performanse dosta manje. A da nadjesh neku 9600GT pasivnu, isto Gigabyte?

^Nije ni 256bit, a nije ni ATI :)

@SoneMasina: Mozda ima neki 4830, trebalo bi da je jeftiniji od 4850. Ako moze da sacekas da stignu 4770 modeli, doduse oni su 128bit ali sa DDR5, sto mu dodje na isto. Ne znam samo kakva ce biti ponuda pasivnih modela, bilo je referentnog Sapphire-a za 8200din. Ne moram ni da napominjem da je planulo...

Moja greska!:wall: U tom slucaju bih mu preporucio neku hd3850, ali ne znam da li ima pasivan model..

Poslednja izmena:
Mora da se salis? :trust:

Iskreno mislim da to uglavnom zavisi od kvaliteta komponenti koje stavlja proizvodjac, ali po net-u gde ima uporednih testova vidi se da npr 3850/70 imaju lepsu sliku od 8800gt i 9600gt.

Sto se tice 4670 i 128-bit, jeste da grafika radi stvarno super s'obzirom da je 128-bit, ali mi se ne bacaju pare na novu grafiku za cca 6-12 meseci ako se proizvodjaci(otkud znam sta ce da mi dune tad da igram ili radim) nekog sw-a odluce da budu vredni kao crytek pa naprave neko novo mega-giga(je**nje keve) s**nje koje ce da mi trazi 256-bit ili sta vec.

Grafika treba da sluzi u htpc-u da pusta (sd, hd) filmove, UT3, GRID, imozda jos po nesto u native rezoluciji(1920x1080) gde jelte samo brzi ram ne znaci puno vec mi treba i tih 256-bit(neka me ispravi neko ako gresim jer nisam bas u zadnje vremeispratio svaku seriju grafika).

Imao sam u planu neki 3850 za kolko on sad kosta->50-60e, (ali vidim da pasivnih ima samo Sapphir-ov i kosta srazmerno kvalitetu koj pruza) pa da eventualno skinem fabricku zujalicu i stavim neki 12cm fan ili nadjem neki hp-cooler(kojice opet da me kosta).

Pa zato reko da pitam bolje upucene; da nisam mozda prevideo neku mogucnost.

...

Grafika treba da sluzi u htpc-u da pusta (sd, hd) filmove, UT3, GRID, imozda jos po nesto u native rezoluciji(1920x1080) gde jelte samo brzi ram ne znaci puno vec mi treba i tih 256-bit(neka me ispravi neko ako gresim jer nisam bas u zadnje vremeispratio svaku seriju grafika).

Imao sam u planu neki 3850 za kolko on sad kosta->50-60e, (ali vidim da pasivnih ima samo Sapphir-ov i kosta srazmerno kvalitetu koj pruza) pa da eventualno skinem fabricku zujalicu i stavim neki 12cm fan ili nadjem neki hp-cooler(kojice opet da me kosta).

Pa zato reko da pitam bolje upucene; da nisam mozda prevideo neku mogucnost.

Vec sam ti napisao - 4770 je 128bit kartica, ali sa DDR5 memorijom i kao takva postize slicnu/istu memorijsku propusnu moc i performanse kao i 4850 model. Koristi noviji cip u 45nm, tako da se manje i greje.

Problem je samo dostupnost, tl. da li mozes da sacekas da se trziste stabilizuje. Bilo je Sapphire modela za 8200, nema ih vise, ceka se... Za tu kintu to je odlican izbor, narocito za namenu koju si opisao. Kartica je hit, imas o njoj na forumu, ima i utisaka vlasnika...

EDIT: Pretece me McCrazy i sve napisa u jednoj recenici, doktorski :d

Poslednja izmena:
Da ali 4770 i kosta dosta vise od 3850.

Ogarinavajuci faktor je naravno lova, ponavljam ne bih da bacam ponovo pare na graf za godinu dana.

Sta ja znam kolko vidim taj 3850 je nekako najisplativiji(ali ne volim MSI(najjeftiniji je od svih :() pa to ti je,pogotovu sto ju je drugar uzeo pa je morao da stavlja neke modovane drajvere dabi to radilo sve kako treba), mozda i neki 4670 koju mi je Brazilko predlozio, zbog manje potrosnje.

Ne znam nisam pametan vise u ovom moru grafickih...

EDIT: Ne zurim ja nigde ako ce njima da opadne cena... jos bolje...

Poslednja izmena:
...Ogarinavajuci faktor je naravno lova, ponavljam ne bih da bacam ponovo pare na graf za godinu dana...

Bas zbog toga i predlazemo 4770.

Mislim ok je i 3850, po meni je jos bolji 4670. Ali njih ces mozda pozeleti da menjas za godinu dana. Mozda ces i 4770 pozeleti da menjas, ali je prilicno jaca u startu.

Posto nije frka, sacekaj da se stvari stabilizuju. Kad na trzistu bude dovoljno 4770 za 84-90e i cene 4670 ce ici dole, pa odluci po potrebama/budzetu, Meni licno, 4670 i HTPC su stvoreni jedno za drugo :type:

Ne znam za sta si hteo da koristis tih 256-bita a da nisu performanse, jer ako zelis samo 256bita eno ti 9700pro za 10-15 evra. :D

Nego poenta mog posta: ako je 4670 brzi ili isti u performansama kao 3850 sto se da videti iz testova, onda to jeste tako, pa makar 4670 imao i 32bit magistralu :)

Dakle za taj cenovni rang 4670 ti je idealan.

Ne znam za sta si hteo da koristis tih 256-bita a da nisu performanse, jer ako zelis samo 256bita eno ti 9700pro za 10-15 evra. :D

Nego poenta mog posta: ako je 4670 brzi ili isti u performansama kao 3850 sto se da videti iz testova, onda to jeste tako, pa makar 4670 imao i 32bit magistralu :)

Dakle za taj cenovni rang 4670 ti je idealan.

Al meni tu nije jasno kako moze 4670 da bude bolji izbor ako rade isto(razlika od 1-2 FPS se ne racuna kao prednost) kad 3850 manje kosta??

@SoneMasina
Ako ti treba pasivna grafika ranga 3850/3870 za HTPC onda je to definitivno 4670. Priču o 128-bita zaboravi. A čak i ne mora biti pasivna. Sapphire GDDR4 model ima tvornički odličan i tih Accelero L2, boljeg od toga nema.

EDIT:
Nema šanse da ćeš pasivnu 3850 držati u podnošljivim temperaturama, osobito ljeti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno