Šta je novo?

Da li ima neka pasivna ATI 256-bit kartica

DarkNinja

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2005
Poena
319
Pitanje je navedeno posto nisam naisao na nijednu ATIkarticu da je pasivnaa 256-bit, od ovih novijih 3xxx ili 4xxx serija; dok Nvidia ima gigabyte-ov 9600gso kojimi se jako svidja ali bih ipak ATI-ja zbog lepsih boja, pa ako neko zna...

Pozzz:wave:

E to je onda super, znaci 4670, e sad; videh na itsvet-u da ima onaj saphr-ov kome u imenu pise gddr4 a u spec gddr3(pa je malo zbunjujuce), sve u svemu hvala vamsvima puno za info i detaljna obrazlozenja, kad dodje vreme(prodju ispiti, padnu cene, dodje lova) eto mene sa utiscima.

Poslednja izmena:
Ako si se odluchio za 4670, onda uzmi ovu koju ja imam, Sapphire 4670 GDDR4, ima aktivno hladjenje, ali se apsolutno ne chuje jer je vent veliki i vrti se sporo, chak i kad se igram.

Pridruzujem se cestitkama, hocu reci preporuci :)

Memara radi na 2200 divota. A koliko vidim ima fino ladjenje i izgleda tiho.

Poslednja izmena:
Jel bash mora ATI ?? Ako moze ATI pogledaj 9600GT od Gigabyte-a i 8800GT od Sparkle-a.

Video sam taj 9600gt, ali sam mislio da pitam ako u tom cenovnom rangu ima neki ati istih performansi( desavalo mi se u par primera da ati daje malo zivlje boje pa reko ako cu vec da kupim bolje da pitam prvo).

Video sam taj 9600gt, ali sam mislio da pitam ako u tom cenovnom rangu ima neki ati istih performansi( desavalo mi se u par primera da ati daje malo zivlje boje pa reko ako cu vec da kupim bolje da pitam prvo).

Možeš da navedeš tih par primera čisto sam radoznao ?:) A inače pasivni kuler a jaka grafika ne idu zajedno naročito kod GA modela se to nije baš proslavilo i reklamacije su jako česta pojava ja ipak volim da hladi ali i da se čuje;)

5lqihl.jpg

2ch6fcy.png

Evo par slika ali ne znam koliko se dobro vidi jer slabo uploadujem slike, i desavalo se malopre da mi samo upamti smanjeni thumbnail(ne znam zasto; mozda zato sto su slike 2,xx Mb; mada pise da je ogranicenje 3MB).

Tako da ako nesto ne valja kacim sutra ponovo.

A sto se tice pasivne grafike, taj gigabyte ima thread ovde na forumu koliko se meni cini, i nisam nesto primetio da su temp nesto vise od standardnih(podrazumeva se dobro provetreno kuciste jer ovde vecina zna sta se zasto radi);) a i to sto je pasivna ne mora da znaci da terba da radi losije.

Zbunim se ja nekada kada ne cujem da mi rade vent-ovi, ali dok mi je komp u sobi kojoj spavam i radi 24/7 ima da bude sto tisi moze jel radi on za mene a ne ja za njega.

EDIT: evo jos jedne
2q09h7l.png

Poslednja izmena:
Vidim o čemu govoriš a inače ja sam uvek za ATI;)To što je neko ovde okačio hvalospev za GA ne znači da je grafika bez greške pomenuo sam je zbog broja reklamacija za koje mi je rekao drugar koji je radio u jednoj našoj firmi :)

Rekalmacije su relativna stvar, jedno je ako jeserija grafickih losa pa crkavaju(inace za tako nesto i sluzi garancija), a drugo je sto neko igra 5-6h dnevno na njoj igrice i nece da izdvoji ni vremena ni novca da to ohladi kako terba(delom se i misli na protok vazduha u kucistu).

Iz postova korisnika koji je imaju se vidi da ljudi umeju da vode racuna o odredjenom hw-u(sto inace i treba ako cemo iskreno, jer je glupo da bacis lupam sad nekih 100e za graf i onda da se ponasas ko razmazeni klinac da te boli K da li ce da crkne jer imas garanciju a u kucistu tu je 100c) tako da ako njima radi bez problema(temperature su im oko 50c, sto je inace koliko ima i aktivno hladjena graf) trebalo bi i meni.

Izvinjavam se za hieroglife koje pisem:p ubi me ovo programiranje:d

Nazad
Vrh Dno