Šta je novo?

Da li ima neka lga775 mATX ploča

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Pošto planiram u skorijoj budućnosti da menjam mašinu (tj ploču, procesor i memoriju) a odlučio sam se za pentium e2160 ili c2d e4400, 2x1gb geil ultra, ali mi problem pravi ploča.
Pošto "hoću" da ceo komp upakujem u TT LanBox kućište izvor ploča se suzio na mATX varijante i tu je najveći problem.
Dosta sam gledao po sajtovima lokalnih distributera, ali nisam našao nijednu valjanu ploču za ove procesore.
Našao sam Biostara sa 845 čipsetom koji je spreman za istoriju :) i čitao sam o Foxconu, ali me nekako 945G čipset malo sekira zbog podrške budućim procesorima, a nema ni neki veliki OC potencijal, i o Intel pločama na kojima nema ništa od OC-a.
Ovde sam hteo da vidim da li ima nekih mATX ploča za intela (kao što je Biostar A690G-M2 za AMD-a) koje imaju dobar OC potencijal. Što se budžeta tiče "ograničen" sam na 120e tj nisam mislio da dam više jer ako nenađem neku mATX ploču (a voleo bi da je nađem) onda mi otpada varijanta sa ovim kućištem (koje mi se jako sviđa) i onda bi najverovatnije išao na Gigabyte rešenje, ili bi nastavio sa AMD-om, pošto mi je sad više stalo do estetskog izgleda nego do performansi (ali nije na odmet imati i performanse) pošto mi komp služi za p2p, skystar2, inet, rad u excelu, eventualno malo access-a i po koja dobra igra (poslednji je bio S.T.A.L.K.E.R).
E da zaboravih da kažem da mi je takođe bitno da se PCI-E x1 slot nalazi između PCI-E 16x i PCI slotova zbog povećeg cooler-a na grafici.

Hmmm, teshko ces to naci sinak... (zbog cene).
Meni je ASUS P5M2 serija zapala za oko (~8 ploca, svaka ima nesto specificno); tebi bi odgovarala P5M2-M (jedina mATX od ove serije). (osim sto je cena 170USD)

MBI Biostar 945G Micro 775 SE jedina koja donekle zadovoljava. postoji i 965 verzija ali je neodgovarajuc raspored PCI slotova...

gde si kupio kuciste i za koliko rubalja ?

Ima ploča i te kako:
ASUS P5B-VM - Intel G965, FSB 1066/800/533, 4xDDR2 (Dual channel 800/667/533 MHz, 8GB Max), VGA(256MB), 1xATA133, 4xSATA II, Extra SATA II, RAID, Graphics slot PCI-Ex16@x1, GigaLAN, 2x1394a, 2xPCI, 1xPCI-Ex4@x1, 10xUSB2.0, mATX, Audio 8-CH(HD)
Cena 7.950,00 din.

Za manje od mesec dana stiže i ASUS P5K-VM sa G33 čipsetom.

Pozdrav.

gde si kupio kuciste i za koliko rubalja ?

Još ga nisam kupio a cena je oko 150e za LanBox HT verziju koja se meni nesviđa, a taj model je i najskuplji, tako da će ovi LanBox i LanBox Lite biti jeftiniji.

Ima ploča i te kako:
ASUS P5B-VM...
ASUS P5K-VM...

Nesviđa mi se raspored PCI slotova pošto ću na tim pločama zauzeti susedni PCI slot sa hladnjakom na grafici.

Od Asus-a ima svega par modela koji ispunjavaju moje kriterijume po rasporedu PCI slotova: P5V-VM DH (ali mi se nesviđa nepostojanje DVI konektora, kao i samo 2 slota za memoriju i ima za mene pospotrebni wireless) i P5V-VM SE DH (iste mane kao i ova gore), P5VD2-VM SE (opet isto kao i gore), P5B-VM DO (loš raspored PCI slotova, nema DVI, ali ima 4 slota za memoriju)

Poslednja izmena:
mene zanima ovo kuciste obican lanbox je oko 70e u gigatronu sudeci po itsvetu

Vrh Dno