_/Neo\_
Čuven
- Učlanjen(a)
- 27.01.2002
- Poena
- 720
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel i7 8900k
- Matična ploča
- MSI Z370 SLI+
- RAM
- 2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
- GPU
- Sapphire RX580
- Storage
- Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
- Zvuk
- Sound Blaster Audigy FX
- PSU
- Corsair RM650i
- Kućište
- Cooler Master 690 1st gen
- Monitor
- Dell U2422H + HL P24 G5
- Miš & tastatura
- Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
- Laptop
- Dell Inspiron 15
- Mobilni telefon
- Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
- Pristup internetu
- ADSL
Pošto planiram u skorijoj budućnosti da menjam mašinu (tj ploču, procesor i memoriju) a odlučio sam se za pentium e2160 ili c2d e4400, 2x1gb geil ultra, ali mi problem pravi ploča.
Pošto "hoću" da ceo komp upakujem u TT LanBox kućište izvor ploča se suzio na mATX varijante i tu je najveći problem.
Dosta sam gledao po sajtovima lokalnih distributera, ali nisam našao nijednu valjanu ploču za ove procesore.
Našao sam Biostara sa 845 čipsetom koji je spreman za istoriju
i čitao sam o Foxconu, ali me nekako 945G čipset malo sekira zbog podrške budućim procesorima, a nema ni neki veliki OC potencijal, i o Intel pločama na kojima nema ništa od OC-a.
Ovde sam hteo da vidim da li ima nekih mATX ploča za intela (kao što je Biostar A690G-M2 za AMD-a) koje imaju dobar OC potencijal. Što se budžeta tiče "ograničen" sam na 120e tj nisam mislio da dam više jer ako nenađem neku mATX ploču (a voleo bi da je nađem) onda mi otpada varijanta sa ovim kućištem (koje mi se jako sviđa) i onda bi najverovatnije išao na Gigabyte rešenje, ili bi nastavio sa AMD-om, pošto mi je sad više stalo do estetskog izgleda nego do performansi (ali nije na odmet imati i performanse) pošto mi komp služi za p2p, skystar2, inet, rad u excelu, eventualno malo access-a i po koja dobra igra (poslednji je bio S.T.A.L.K.E.R).
E da zaboravih da kažem da mi je takođe bitno da se PCI-E x1 slot nalazi između PCI-E 16x i PCI slotova zbog povećeg cooler-a na grafici.
Pošto "hoću" da ceo komp upakujem u TT LanBox kućište izvor ploča se suzio na mATX varijante i tu je najveći problem.
Dosta sam gledao po sajtovima lokalnih distributera, ali nisam našao nijednu valjanu ploču za ove procesore.
Našao sam Biostara sa 845 čipsetom koji je spreman za istoriju
Ovde sam hteo da vidim da li ima nekih mATX ploča za intela (kao što je Biostar A690G-M2 za AMD-a) koje imaju dobar OC potencijal. Što se budžeta tiče "ograničen" sam na 120e tj nisam mislio da dam više jer ako nenađem neku mATX ploču (a voleo bi da je nađem) onda mi otpada varijanta sa ovim kućištem (koje mi se jako sviđa) i onda bi najverovatnije išao na Gigabyte rešenje, ili bi nastavio sa AMD-om, pošto mi je sad više stalo do estetskog izgleda nego do performansi (ali nije na odmet imati i performanse) pošto mi komp služi za p2p, skystar2, inet, rad u excelu, eventualno malo access-a i po koja dobra igra (poslednji je bio S.T.A.L.K.E.R).
E da zaboravih da kažem da mi je takođe bitno da se PCI-E x1 slot nalazi između PCI-E 16x i PCI slotova zbog povećeg cooler-a na grafici.