Šta je novo?

Da li i vi imate ovakav problem sa PTT-eovim modemom?

Rusi

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
390
Imam onaj mali USB Asus-ov. Taj sam dobio kada sam potipisao ugovor. Desava mi se da prilikom podizanja windowsa da se modem ne ucita i onda moram ponovo da resetujem a dogodilo mi se da u toku samog dl ili ako je ukljucen a nista ne dl-jem samo se diskonektuje i prijavi da modem nije prikljucen tj isto ono kada se i podigne win. U proseku desava se na svakim 5 restarta win-a.
Nije da smeta ali ne volim sto mi se to desava. Da li je neki kvar u pitanju i da li mogu bilo kako da ucitam modem a da ne restujem?

To je najverovatnije do modema. I meni ovaj Conexant iz Sezama hoce ponekad da se zaglupi. Shta da radish kad ih provajderi kupuju na kilo, nije ni chudo shto zezaju. Ukoliko te bash toliko nervira zovi tehnichku podrshku, mozda imaju neki drugi model da ti daju. Ili josh bolje neki kasvetan ruter koji vezesh na ethernet port i uzivash...

Imao sam i ja taj PTT asusov modem, nije radio-mrtav; dobijem drugi, radi al' ne radi, skoro su dobili nove sagem-ove, zamenim radi bez greske. Imam druga koji radi kod ptt-a na adsl-u kaze da su im asusi krsh, tako da nemoj da se mucis sa asusom, zameni za sagem i uzivaj.

Hvala ljudi!
Videcu da ih nazovem i da trazim Sagem

Sto restartujes windows... samo ga iscupaj iz USB-a i vrati nazad. Win bi trebalo da ga prepozna.

Ma svi USB modemi su golo g***o, ja sam u startu dobio SAGEM F@st 800 series i posle mesec dana su usledili problemi, restart 2-3x na dan i tako stalno, reinstaliram WinXP on radi par dana kako valja posle se nastavi po starom. Moja preporuka je da se kacis na ADSL preko LAN, od kako sam to uradio vise nikakvih reset problema nisam imao.

Ja vec mesec dana koristim PTT adsl i dobio sam bas taj Asusov USB modem i radi mi perfektno!Verovali ili ne ni jednom mi jos nije pukla veza za ovih mesec dana,i windows mi uvek prepozna modem,restart mu uopste ne smeta.
Tako da bih ja pre rekao da problem zavisi iskljucivo od samog primerka modema koji ti uvale a mozda i od telefonske centrale.Tako da ne stoji bas ta prica da su svi Asusovi modemi losi,ili ja bas imam srece,neznam:)

@ draganvl:
Ko je rekao da su svi Asus modemi loshi? Jedino je pravilo da nema pravila. Mozesh da dobijesh neki losh primerak nezavisno od marke, a tu su i drugi faktori (operativni sistem, ostatak hardvera i moguci konflikti, bagovanje USB porta...)

PTT ima Sagem i Asus, 90% neispravnih je asus a otprilike su ih podelili istu kolicinu, pa ti sad vidi jel ovde ima ili nema pravila...

Nazad
Vrh Dno