Šta je novo?

Da li i vama Windows Update uguši ceo net za non-M$?

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Nakupilo se oko 200 MB zakrpa za koještakud i, dok ih je skidao, nije bilo moguće napraviti bilo kakav protok sa nekim programom koji nije M$ delo. Opera nije mogla da otvori bilo koju stranicu, Thunderbrid nije prolazio do mejl servera, Miranda IM je izgubila vezu, čak i sa MSN.

Sa druge strane, IE otvarao strane zadovoljavajuće brzo, a Live Messenger uspostavio vezu sa serverom (doduše, nisam razmenjivao poruke).

Pao je i restart, ali stanje se nije promenilo čim je nastavio WU da radi.

Interesantno, zar ne?

Hmm... dozlogrdilo ti je što Windows stalno skida desetine MB zakrpa za "koještakud". Da, da... to su ti simptomi. :D

Dijagnoza, penjanje Windows-a na vrh glave. :d

Terapija: ostaviti Windows. Preći na Linux ili Mac, samo što dalje od Windows-a. Koristiti ga samo za igranje ili zarađivanje za život. :D

Je l' moze to da se manuelno skine i instalira?

Nikad nisam primetio takav problem.

@ivan90BG
MacOS i Linux ne nude apdejte? Ili si pisao tek da nešto napišeš?

Ni ja nikada nisam primetio tako nešto.

Uostalom, apdejtovi bi trebalo da se skidaju samo kada je Net idle, tako da je to vrlo čudno.

Podesio sam da se za zakrpe proveri automatski, a da se skidaju ručno, ali mi nije palo na pamet da će da ekskluzivno da zauzmu celu vezu... ili skoro celu.

Nije to smisao teme, nego činjenica da je MS programima dozvoljen bar neki protok, dok non-MS nije...

Nema šanCe da je tako, to bi se odavno primetilo. Meni su svi programi non MS i nemam nikakvih kočenja kad skida apdejte.

Nikad nisam primetio takav problem.

@ivan90BG
MacOS i Linux ne nude apdejte? Ili si pisao tek da nešto napišeš?

Apdejti za Mac OS X izlaze toliko retko da su vest na Internetu, a u Linuxu ne postoje zakrpe za "koještakud", tačno se zna za šta je koji apdejt.

A možda sam napisao to malo i zbog toga da nešto napišem :D

Aj zdravo.

Redovno apdejtujem (legalan win :)), pa zakrpe nisu velike i ne primetim zagušenje ako ga ima, ali je sada nabacio štošta za Visual Studio, pa se nakupilo ~200 MB i usledilo je ovo što je usledilo. I meni deluje malo neverovatno, pa sam hteo da proverim i naslov teme sam formirao kao pitanje za ostale...

Kad trazi posle skidanja update-ova da restartujem komp, moze li umesto toga da ga iskljucim ? To me je oduvek zanimalo (retko radim update). TJ, da li je efekat isti ? Hoce li se updateovati i tako ili mora restart ?

@RazbojNick
Nemam taj problem, a takodje koristim non-MS programe (Opera, Skype i GTalk). Mozda bi se nesto promenilo ako bi podesavanja prebacio na recommended, mada je malo bizarno.

@dulsrules
Moze, ista stvar, ti fajlovi se upisuju u neki startup za naredno podizanje Windowsa.

@ivan90BG
Kao prvo i za Windows se zna koji je update za sta, dovoljno je pogledati logove. Ako nista vise, videces na sta uticu. Drugo, po mom iskustvu se Ubuntu (kao najsire koriscena distribucija) updatuje podjednako cesto ili bar u podjednakom obimu. Za MacOS vec nemam pojma, a nije tema da analiziramo zasto updateovi izlaze once in a blue moon :) .

Nazad
Vrh Dno