Šta je novo?

Da li graficka koci za DIVX?

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
LM, mašina od prijatelja, da skratim, celly 366, neklokovan(za sad), 64mb rama(lako cemo da dodamo), neka pci graficka, nemam pojma koja, oki, oti, opi tako nešto i ploča neka sisovača, bez AGPa, divx fino radi u 100% veličini, što bi trebalo da kaže da celly ima dovoljno snage da dekodira divx kodek, ali kada se slika raširi preko celog monitora, počinje film da secka, moj instikt mi govori da je to do grafičke, bar se nadam. Pitanje je, da li će stavljanje nekog PCI matroxa g200 recimo, podsećam da ploča nema agp slot, ili nekog pci ATia, omogućuiti koliko toliko tečnu divx predstavu...

Bane® je napisao(la):
LM, mašina od prijatelja, da skratim, celly 366, neklokovan(za sad), 64mb rama(lako cemo da dodamo), neka pci graficka, nemam pojma koja, oki, oti, opi tako nešto i ploča neka sisovača, bez AGPa, divx fino radi u 100% veličini, što bi trebalo da kaže da celly ima dovoljno snage da dekodira divx kodek, ali kada se slika raširi preko celog monitora, počinje film da secka, moj instikt mi govori da je to do grafičke, bar se nadam. Pitanje je, da li će stavljanje nekog PCI matroxa g200 recimo, podsećam da ploča nema agp slot, ili nekog pci ATia, omogućuiti koliko toliko tečnu divx predstavu...

Hoce ali minimum neki ATI RagePro pa navise..

Bane® je napisao(la):

Probaj sa BS player-om.Ja sam svojevremeno sa Diamond Viper PCI 4 mb normalno gledao divx bez seckanja u 800x600 full screen doduse imao sam 128 mb ram-a,da i cel 300,znaci trebalo bi da radi.

pozdrav

To verovatno znaci da ta graficka kartica ne radi overlay kako treba. E sad, da li je do drajvera ili sama graficka to ne podrzava to treba utvrditi.

Bane® je napisao(la):
Iz iskustva
sis ploca +cely 433 nisu mogli da pokrenu divx full screen bez seckanja sa ati all in wonder 4mb pci a ni sa integrisanom agp sis 8mb grafikom
codec je ffdshow a isto je i sa 5.02

2.comp
bx ploca sa integrisanim atijem 4mb(chaintech bsv0) i cely 300 guraju divx bez problema sa ffdshow i sa divx 5.02
probaj da menjas plocu :)
sta drugo da kazem!

Ono sta tu koci je veoma slab memorijski protok kod te Sis ploce. Startuj Sandru pa ces videti ! Uglavnom leka nema, vec nova(polovna) ploca ! cheers

Pozdrav,

Opisani simptomi ukazuju na nedostatak hardverskog skaliranja i overskena. Šta ti znači "kada se slika raširi preko celog monitora", misliš na fullscreen ili na zahvatanje celog monitora po širini, pri čemu se idalje vidi taskbar?

Ovo nema nikakve veze sa propusnim opsegom PCI magistrale jer se u oba slučaja propušta ista količina podataka ( 100% informacija o slici ) samo se u drugom slučaju oni preraspoređuju po celom ekranu, što je interna stvar grafičke karte. Takođe bi odbacio nedostatak overlay podrške jer sve normalno radi ( bez štucanja ) u prozoru ( 100% veličini ), što i jeste smisao overleja.

Ispitaj šta se dešava kada menjaš desktop rezoluciju i paletu boja. Probaj i sa raznim verzijama drajvera, možda je problem kasnije rešen.

Kao poslednju meru, promeni grafičku kartu. Najbolje rešenje je neki Matrox ili ATi.

Mislim magic na pravi full screen i nije problem u štucanju, nego više u tome da grafička ne uspeva(ne stiže), kako da ti objasnim, da iscrta dovoljno brzo film...

Bane® je napisao(la):
Mislim magic na pravi full screen i nije problem u štucanju, nego više u tome da grafička ne uspeva(ne stiže), kako da ti objasnim, da iscrta dovoljno brzo film...
Ja nisam spominjao nikakvo štucanje, a to što ti vidiš možeš zvati kako hoćeš. Kažem da je problem u skaliranju slike i to možeš pokušati da rešiš drugom verzijom drajvera i novijim DX-om, a ako to ne uspe da zameniš grafičku.

magick je napisao(la):
Ja nisam spominjao nikakvo štucanje, a to što ti vidiš možeš zvati kako hoćeš. Kažem da je problem u skaliranju slike i to možeš pokušati da rešiš drugom verzijom drajvera i novijim DX-om, a ako to ne uspe da zameniš grafičku.
Dobro, šta se ljutiš odma :)...

pustano sa HD-a

Evo mog iskustva:

Kumasin ima intelovu (bas je proizveo intel, poslao nam drugar iz sad) i810 plocu, koja je skroz integrisana, a sa plocom je stigao i celeron na 366MHz, i 256MB pc100 SDRAM-a.
Divx 5.02 i Radlight 3.03 r5, ffdshow, su instalirani na winXP. U takvoj konfiguraciji mogao je da gleda neke filmove uz izgubljene frame-ove, a neki su gadno kocili.
Pre neki dan, odnesem kod njega PCI Voodoo3 2000 16MBsdram, i kad smo pustili LOTR2 (u fullscreen-u) posvadjao se sa zenom posto je `teo zadnju kintu da da za karticu (a deci treba da se plati skola).
Elem, nema kocenja, 32bit paleta@1024x768. Nikakve zamerke.

Kod mene (winxp, 256ram, isti softver) ta ista kartica nema sanse da prikaze LOTR2 bez kocenja i gubljenja frame-ova, jer je glavni processor ipak slab za ovo - Cyrix MII na 266MHz.

Ono sto je cudno kod mene, je cinjenica da u 16bit je kocenje znatno izrazenije nego u 32bit, dok rezolucija kao da uopste ne veze (isto je kocenje i sa 640x480 i sa 1280x1024). Ako nekome znaci podatak, slika mi kasni za zvukom oko 2sek.

Najbolje sto sam uspeo da sredim je pod dosom sa QV 2.49, ali i tu imam izgubljene frame-ove, à i ni slika ne izgleda sinhronizovana sa zvukom. Pod dos-om je inace znacajna razlika izmedju 16bit (sto jos i moze nekako da se gleda) i 32bit palete. Kad se ukljuci ova poslednja, nema sanse da se gleda.

A sto se Gospodara prstenova tice, stvarno je gre`ota da se ovo gleda na kompjuter.

Žå čäåì ó áčîñêîï.

Re: Re: Da li graficka koci za DIVX?

MUSTANG je napisao(la):
Hoce ali minimum neki ATI RagePro pa navise..

Bogami i S3 Savage3D ladno tera DivX sa Celly300A na BX ploci. Licno iskustvo, vozi i DvD bez problema:D

Ima li neko ideju kako se ponasa Savage? Mislim da je oznaka "IX"... u pitanju je HP Omnibook XE3... meni je nekako losa rezolucija... tj veci su pixeli i u DVD filmovima i u DivX... i sve secka na 32bita... Koje drajvere i koji codec da koristim za najbolje rezultate? Inace CPU je PIII 700 mobile.

Za one koji neznaju...
DivX moze da radi na 166MHz sa 64 RAMa i 4MB grafike;
vecina ljudi gresi kada na slabijim racunarima instalira 5.0x codec koji zahteva vise procesorke snage i normalno da filmovi seckaju; takodje je i player jako bitan, a RADLIGHT je najmanje zahtevan u resursima i trebalo bi ga upotrebljavati na slabijim masinama;
Na tom Omnibooku mora lepo da radi i sa poslednjim codecima; kvalitet slike zavisi i od samog playera; kod mene je najbolja slika u Win MP (za prikaz titlova koristim DivX G400 v2.7).
Pozdrav svima.

JOBAH je napisao(la):
Ima li neko ideju kako se ponasa Savage? Mislim da je oznaka "IX"... u pitanju je HP Omnibook XE3... meni je nekako losa rezolucija... tj veci su pixeli i u DVD filmovima i u DivX... i sve secka na 32bita... Koje drajvere i koji codec da koristim za najbolje rezultate? Inace CPU je PIII 700 mobile.

Onaj T22 sto si video ima istu tu grafiku, i sve radi savrseno.
Doduse, P3 je 900 MHz, ali sumnjam da je do toga. Korisim Divx 5.02 ako je taj poslednji, a playeri WMP i RedLight.

Pozdrav!

Sasa, koje drajvere i koji OS koristis? Na ovom kompu je sve sljakalo u w98 ali u XPu u 32bita, secka...

Nazad
Vrh Dno