Nidzo, pa jel' smo mi to nesto slagali?nidza je napisao(la):Ala'l vam na odgovorima.
Bartman je napisao(la):Ludi, ta prica o zracenju mobilnih telefona je smesna.
Cisto da vas sve obavestim, najobicniji fen za kosu zraci 1000 puta vise nego bilo koji mobilni telefon !!!
Pozdrav
dr.Tiristor je napisao(la):Boze moj, pa detektuje radioaktivno zracenje!
A sto pitas? Zbog one narodne "Da Bog da te mama trazila Gajgerovim brojacem"? :d:d
Kako da ne, samo sto na pakovanju pise da ga drzite na minimum 30 cm od glaveMarko37 je napisao(la):Mister No me preduhitrio...
Inače, fen za kosu baš i nije neki izvor jonizujućeg zračenja, tako da slobodno možete i dalje da ga koristite, ma šta Gajger-Milerov brojač rekao.
Marko37 je napisao(la):A kakvo zračenje meri Gajger Milerov brojač?
dr.Tiristor je napisao(la):detektuje radioaktivno zracenje
Da, citam, sta ti nije jasno?misterno je napisao(la):Citas li ti sta pises?
Spotter je napisao(la):Ok, dosta lupetanja.
Fixni telefoni sa kablom ili fen NE ZRACE (osim ako su od radioaktivnog materijala), vec stvaraju (zanemarljivo malo) elektromagnetno polje.
ELM polje od električnih instalacija u stanu je em slabo em opada sa kvadratom rastojanja, tako da tu nema preterane bojazni. Problem mogu predstavljati transformatori, uređaji velike snage ili velika koncentracija el. uređaja na malom prostoru, koji izazivaju nešto što se naziva elektrosmog, ali što nema ni približno iste posledice kao radioaktivno (alfa, beta ili gama) zračenje.
Što se tiče bežičnih telefona, mikrotalasnih pećnica, ekrana sa katodnom cevi, mobilnih telefona ili sl., svaki od njih emituje ELM zrake (nejonizujuće - dakle ne radioaktivne!) određene frekvencije, i tu se o štetnosti mora ponaosob govoriti u zavisnosti od dela ELM spektra. Npr. dosta se govorilo o štetnosti zračenja mobilnih telefona, ali ni jedna studija nije bila dovoljno ubedljiva u dokazivanju istog (nije dokazano nastajanje kancera ili sl.).
Dakle, ne gurajte glave u mikrotalasne, ne spavajte na transformatorima i pričajte preko fixnih telefona koliko hoćete![]()
Misko je napisao(la):Spotter kako to onda posto po tvom misljenju CRT monitori ne zrace radioaktivno za npr.
Pajlo je napisao(la):Interesuje me da li bezicni fiksni telefoni zrace ?????
polako razbi glavu :wall:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari