Šta je novo?

Da li danas postoje dobri non-smart telefoni?

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Gledam tržište telefona i pitam se šta se desilo sa standardnim telefonom. Neko iz 2002. da sada vidi izloge sa telefonima ne bi znao da su to telefoni. :d

Da li danas postoje dobri non-smart telefoni?

Pod smart telefonom smatramo... telefon sa ozbiljnijim OS-om, tj. Android, Symbian, Bada, iOS i WM?
Sony W902, Hazel? Nokia 8800 (valjda nije smartfon?)?

Da, telefon sa Symbianom, Androidom, iOS (to ne treba ni da navodimo pošto su svi touch :)), WinMobile.

Sada razgovaram sa prijateljem i shvatamo da jedino Nokia i SAMSUNG i dalje proizvode ovakve telefone. Šteta je, stvarno.
Kada bi me sada neko pitao za preporuku, ja ne bih znao šta da mu kažem.

P.S.
Telefon ne mora da bude aktuelan. Starost do 2 godine sasvim ok. Da je telefon upotrebljiv po pitanju npr. kamere i videa.

Ne mogu da verujem da ti je promakla npr Nokia 6700, odlican a prilicno jeftin tel.

Meni prvo na pamet pada ovaj model :

http://www.gsmarena.com/samsung_s8000_jet-2835.php

Lepo izgleda, kvalitetan, amoled displej 480x800p, odlicna kamera i kamkoder iako nije hd vec 720x480 sa 30 fps i ima QVGA slow motion kamkoder sa 60 fps.. i 800Mhz cpu. A i fabricki softver mu je napucan potrebnim funkcijama, ja mislim da je ovo bio Samsungov bada test telefon, nema zvanicno os ali je tu nedge.

Po mom misljenju vredi svaki evro.

samsung-jet-01.jpg

Postoje dobri non smart ili ti retard telefoni koji se zovu fiksni sa buvljaka bez redial dugmeta inace bateriju za njega prave u cernobilu a plastiku u africi od antilope :D :D

nokia navigator 6710

Da si bio malo stariji kada je B.Bizetic pravio kasting za bb show.. :d :d

Nema bolji od Nokie 3310 ni dan danas.

Aha, zato moj drug pored Htc Hd ima jos jednu malu nokiu velicine 5cm x 3cm.
Prvo sam mislio da je privezak.

Aj ljudi, koga ovo ne zanima, neka ne kvari temu.

Još uvek ima da se kupe nove Nokije 6303. Možda i poslednji dobar dumb telefon od Nokije.

Sony ericsson elm i hazel. Prilično dobre specifikacije za feature phone.

definitivno Nokia 6700, ja je koristim kao drugi telefon jer sve sto treba da radi ona radi extra, signal, baterija, lep display, a i kamera je za fotke extra :)

Poslednja izmena:
Ja kao drugi telefon koristim Nokiu 8310, baterija traje 4-5 dana, malecka, praktična, neuništiva, kupljena za 700 din. na Limundu ;)

A Nokia 6310, brutalno dobra za ono vreme?! ;)

Tema je da li danas postoje dobri non-smart telefoni a ne koji prastari telefon koristite kao sekundarni ;)

Imam i ja 3 stara telefona ali coveka zanima telefon koji se ne razlikuje mnogo po kameri, dizajnu, velicini displeja i kvalitetu prikaza itd od skupljih android-a a da nije smartfon. Ja mislim da je ovaj Jet pobedio.

Dobro pitanje .... stvarno da se čovek zapita, "kada će nas preuzeti i pretvoriti u roblje?"

Odlican je k800 kao i k810i ali su poprilicno matori modeli. Ovaj Samsung sam naveo kao primer telefona koji jos uvek moze da se kupi nov ili u mint stanju a odlican je.

IPhone naravno....:d

Salu na stranu, pored galaxy mini-ja posedujem i SE J105 koji je non-smart i OK je. Kamera je 2mpix ali daje bolji kvalitet od ove 3mpix sa minija. Nije mnogo veliki i lepo izgleda, 240x320 rezolucija, ma ok telefon.

Nokia 6300 i 6700 i naravno moj bivsi e71 jeste da je symbian u njemu, ali ja ga nisam gledao kao smartphone, prosto prelep :)

Meni prvo na pamet pada ovaj model :

http://www.gsmarena.com/samsung_s8000_jet-2835.php

Lepo izgleda, kvalitetan, amoled displej 480x800p, odlicna kamera i kamkoder iako nije hd vec 720x480 sa 30 fps i ima QVGA slow motion kamkoder sa 60 fps.. i 800Mhz cpu. A i fabricki softver mu je napucan potrebnim funkcijama, ja mislim da je ovo bio Samsungov bada test telefon, nema zvanicno os ali je tu nedge.

Po mom misljenju vredi svaki evro.

samsung-jet-01.jpg

ovo je i te kako opasan smart fon

@tema...odgovor na tvoje pitanje je lak: u poredjenju sa high end smart phone telefonima, ne postoji da je "DOBAR" po tim dodatnim funkcijama...a ako gledas izradu, dobru kameru, jak zvuk, duga baterija itd (van softwerskog dela) onda i te kako postoje non smart fonovi koji su dobri.

isto tako i sa vertu telefonom.. odlican telefon, koji nije smart.
drug ima SE c905...telefon ima xenon blic, fotografije skoro kao sa nekim losijim fotoaparatima (8.1mpx..dobro, to nista ne znaci,al opet) i telefon je star par godina,a opet je jako dobar.

meni se jet ni malo ne sviđa, prilično loš odzih ekrana ne da da se tih 800mhz razmaše

Ni ja nisam oduševljen odzivom jet-a, ali jeste najbolji feature phone. Recimo, još može i SE Aino.

Koliko mi je poznato, Blackberry i njegov OS je smartphone. Nego, pokretac teme nije pojasnio sta podrazumeva pod DOBRI dumb telefoni, koji je to kriterijum

Nokia E52 druze najblize non smart telefonu..

Po meni poslednji koji je izasao a da je odlican je 6700 a pre 6303
8800 isto odlicni telefoni samo kazu da oce da baguju zestoko i velike su verovatnoce a posto ni jedan vise nema garanciju ko ce se zezati sa time ima onih metal verzija da se uzmu za nekih 100e

nokia 6303 je po meni vrh non smart telefona, i po izgledu, kameri, upotrebljivosti, kvalitetu izrade, ali i ceni. Posle njega nokia je krenula da fuseri. Cak je i naslednik 6303i losiji po mnogim stvarima...

Nazad
Vrh Dno