Šta je novo?

da li da pristanem na transakciju sa Nigerijcem ili ne [split iz PayPal teme]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

davidkralj

Slavan
Učlanjen(a)
05.06.2006
Poena
320
Ja se izvinjavam, sto postavljam pitanje u vezi sa mojim problemom na ovoj temi, ali prikladniju ne nadjoh. Ako mislite da treba da se brise, brisite ali mi dajte savet. Dao sam oglas na jednom domacem sajtu za prodaju hardvera, i javio mi se tip iz Afrike koji hoce to da kupi i da mu saljem Fedex-om. Citao sam za Nigeriju(tip je iz Nigerije), da su mnogo krali sa tudjih kartica i kupovali na Ebay, sada niko nece da pravi posao sa njima na Ebay. Sta mislite da li da pristanem na transakciju sa njim ili ne?

NE!
(veruj mi, sada zivim u J.Africi i slobodno ti kazem da sa Nigerijcima ne zelis da imas posla)....

Ok. Hvala na pomoci, samo sam hteo da zamolim, ako vec imas iskustva sa njima, da mi malo vise pojasnis sta moze da se desi lose po mene u ovakvoj transakciji. Pozdrav

Ja se izvinjavam, sto postavljam pitanje u vezi sa mojim problemom na ovoj temi, ali prikladniju ne nadjoh. Ako mislite da treba da se brise, brisite ali mi dajte savet. Dao sam oglas na jednom domacem sajtu za prodaju hardvera, i javio mi se tip iz Afrike koji hoce to da kupi i da mu saljem Fedex-om. Citao sam za Nigeriju(tip je iz Nigerije), da su mnogo krali sa tudjih kartica i kupovali na Ebay, sada niko nece da pravi posao sa njima na Ebay. Sta mislite da li da pristanem na transakciju sa njim ili ne?

Pa radi slobodno , samo uzmi pare prvo u ruke.

naravno, samo sta ako on skine lovu od nekoga a oni mi posle traze nazad...Hoce da mi plati putem Bank Transfer, ne znam kako to funkcionise.

naravno, samo sta ako on skine lovu od nekoga a oni mi posle traze nazad...Hoce da mi plati putem Bank Transfer, ne znam kako to funkcionise.

Alo bre, ljudi ti govore da se maneš ćorava posla, a ti baš navalio.
Nigerija (i Nigerijci) je poznata po internet prevarama, tako da je bilo koja transakcija sa nekim ko se predstavlja da je iz pomenute zemlje xtra rizik.
Jednostavno, ne isplati se i mani se te transakcije da te ne bi posle bolela glava.
p.s. ne kažem da je tip prevarant samo zato što živi u Nigeriji, ali jednostavno rizik je toliko veliki da se ne isplati.
Poz

sta se ti dernjas na mene? To da su nigerijci poznati po prevarama na netu znam i sam, a od tebe nista novo nisam procitao. Pozdrav

Ja ne kupujem nego prodajem, ta osoba zeli da kupi od mene, a ne ja od njega. Pozdrav

Ja ne kupujem nego prodajem, ta osoba zeli da kupi od mene, a ne ja od njega. Pozdrav

Whatever!
Kupovina ili prodaja svejedno, mani se ćorava posla. Na hiljade ljudi je izvisilo u "poslu" sa Nigerijcima tako da bilo kakvo petljanje sa njima veliki rizik.
Toliko od mene, neću više da tupim.
Sretno.

Gosn. Davidkralj - moje trenutno zaduzenje na poslu jeste da na bilo koji nacin sprecim pristup ljudima iz Nigerije i Ghane nasem sajtu. Ni jedan posten nalog odatle nije dosao - medju desetinama hiljada ni jedan. Radje pokloni nekome to sto prodajes nego da kao prodajes Nigerijcu. Ne postoji trenutno primer da je neko dobro prosao, nigde, nikad ...

Poslednja izmena:
Scenario je ovakav:

Sklopićete posao, poštom (ili Fedexom) stići će ti ček na, recimo, 2-10 puta veću sumu od one koju tražiš. Nigerijac će ti reći da "ima poverenja u tebe", zamoliće te da mu robu odmah pošalješ, i da mu Western Unionom pošalješ "kusur". U kešu, naravno.

Razume se, ček je ukraden ili falsifikovan. Ako i uspeš da ga privremeno unovčiš kod domaće banke (u šta čisto sumnjam), ubrzo će ga inostrana banka vratiti i naplatiće ti penale.

Ukratko, ostaćeš i bez robe i bez novca.

E sad, možeš ga se malo poigraš sa g. Nigerijcem tako što ćeš se praviti toša sve dok ti ne stigne ček. Onda lepo ček urami i okači ga na prigodno mesto - obično lepo izgledaju i dosta su dobro urađeni. ;) A Nigerijca otkači. :d

nigerija

Scenario je ovakav:

Sklopićete posao, poštom (ili Fedexom) stići će ti ček na, recimo, 2-10 puta veću sumu od one koju tražiš. Nigerijac će ti reći da "ima poverenja u tebe", zamoliće te da mu robu odmah pošalješ, i da mu Western Unionom pošalješ "kusur". U kešu, naravno.

Razume se, ček je ukraden ili falsifikovan. Ako i uspeš da ga privremeno unovčiš kod domaće banke (u šta čisto sumnjam), ubrzo će ga inostrana banka vratiti i naplatiće ti penale.

Ukratko, ostaćeš i bez robe i bez novca.

E sad, možeš ga se malo poigraš sa g. Nigerijcem tako što ćeš se praviti toša sve dok ti ne stigne ček. Onda lepo ček urami i okači ga na prigodno mesto - obično lepo izgledaju i dosta su dobro urađeni. ;) A Nigerijca otkači. :d

Balsa, veliko hvala na detaljnom objasnjenju, takvom sam se odgovoru nadao:p..., ali ne mogu da se smaram oko laznog ceka..., verujem da ga lepo ukroje...:whip:

Pozdrav

A šta to prodaješ ako se sme znati?

bubreg. :)

Ne, stvarno, zašto je to što prodaješ interesantno nekome čak iz Nigerije? Tamo toga nema? Cena je 10x manja nego tamo?

Tek sam sada ponovo video ovu temu, i mislim da je balsa odgovorio bas onako kako bih i ja...Upravo su jedni od najvecih prevaranata/falsifikatora u Africi...
Primetices da masa onih email-ova tipa dobili ste milione na lutriji, ili poginuo vam je rodjak u avionskoj nesreci pa ste nasledili milione upravo poticu iz te iste Nigerije...

Na zalost njihov "zakon" (bas sa ") je ne zakonje sto se tice prevara, tako da ko o cemu misli oni o prevari...

Nisam verovao kad sam dosao ovde i kad su mi prijatelji (buri, afrikaneri - potomci holandjana) rekli: "Mi smo rasisti, a ti ces za nekoliko meseci biti gori od nas"....mislio sam da lupaju, ali sada znam da su u pravu.....gori sam od njih u tom smislu....

O cemu se radi....crni ce da se prave tupavi i glupavi kad treba nesto korisno da se radi, a kad treba prevara/kradja tada su jaci i od Ajnstajna, tako da, batali se bilo kakvog posla sa crnima (iz Afrike....verujem i mislim da sam u pravu kad kazem da su oni iz USA ili negde iz Evrope dosta drugaciji jer su obrazovani/civilizovani/vaspitani)........

O cemu se radi....crni ce da se ........

Ovo je verovatno jedan od najgorih primera rasizma i generalizacije ikad vidjenih na ovom forumu. Zbog delovanja jedne kriminalne grupe celu rasu na celom kontinentu opanjkavati je toliko odvratno da ne znam gde da pocnem...

Ovo je verovatno jedan od najgorih primera rasizma i generalizacije ikad vidjenih na ovom forumu. Zbog delovanja jedne kriminalne grupe celu rasu na celom kontinentu opanjkavati je toliko odvratno da ne znam gde da pocnem...
I logički pogrešno zbog logičke greške Pars Pro Toto mada sam siguran da Twix to zna jer je dosta pričao o kulturi i obrazovanju... :S:

Poslednja izmena:
Pa ako jep primer rasizma obrišite / editujte post, šta sada dižete prašinu... :S:

Inače ne vidim šta je čovek netačno / neistiniti rekao. Ja mogu da vam ispričam 1 primer ali onda bi i ja ispao "rasista"... bolje da ćutim, jel da? ,)

Pa ako jep primer rasizma obrišite / editujte post, šta sada dižete prašinu... :S:

Inače ne vidim šta je čovek netačno / neistiniti rekao. Ja mogu da vam ispričam 1 primer ali onda bi i ja ispao "rasista"... bolje da ćutim, jel da? ,)
Suština je da čak i da je tačan tvoj primer TO JE SAMO PRIMER i ne možeš na osnovu njega generalizovati. Takođe, nepošteni ljudi ne mogu biti i Francuzi, Nemci, Englezi, Italijani... Među svim nacijama egzistiraju nepošteni ljudi...

Vazno je samo da se prica u prazno.

Closed.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno