Šta je novo?

Da Li da ostanem profesionalac ?

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
E ovako. Posto vec duze vremena koristim Windows XP Professional bez ikakakvih problem (osim sitnijih) interesuje me jedna stvar. Nedavno sam kupio igru HIGH HEAT BASSEBALL od 3DO-a, a oni na svom sajtu kazu da njihova nijedna igra ne podrzava XP (kakvi papci-mnogo su losi), a prito da sve rade kako treba pod windowsom 95/98/ME, interesuje me da li bi promena pdnpsno menjanje professional verzije na HOME verziju resilo ovaj problem.

Pozdrav

Goxy🙁

pa jesil isprobao dal radi? U svakom slucaju trebalo bi da radi pod fat32, za ntfs nisam siguran... menjanje sigurno ne bi resilo problem (ako postoji) jer su te dve verzije prakticno iste, na istom jezgru...

Sigurno ne.(a...zar bi stvarno imao srca da menjas ceo OS zbog JEDNE igre ???)
XP Pro i Home su ista stvar i nijedan nemaju veze sa serijom 95/98/ME.
Sad kakve veze sa tim ima fat32 ili ntfs...this is beyond me 😕
A jel si probao da run-ujes igru u compatibility mode-u ???

Ma predji na Home, mogu ti ja prodati pravi home bez crackova za tricavih 5 jura 😀
Salim se, nema veze da li ti je Home ili Prof

Dešava se kod starijih igara da ne rade pod NTFS-om, a sa FAT32 rade...

Re: Odgovori

Hvala na odgovorima, posto me konkretno interesovalo da li su na istom jezgru, posto izgleda da jesu nista od promene, inace sto se tice FAT-a meni je disk na FAT32 i nekada ga ne bi stavio na NTFS posto sam to ucinio prvi put kada sam instalirao XP i zbog toga sam se pokajao..

Pozdrav

Goxy

Evo male smernice oko tipa kernela (mada to većina zna, ali ajde da napišem...)

1 Windows 95, Windows 98, Windows 98SE i Windows ME koriste jedan kernel i (uglavnom) iste drajvere...

2 Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP Pro i Windows XP Home su bazirani na NT tehnologiji (kernelu) i izuzev NT4.0 koriste identične drajvere...

Interne oznake su sledeće...

Windows 2000 => NT 5.0
Windows XP ===> NT 5.1

budući Windows- bi trebali biti Longhorn (NT 5.2, krajem ove/početkom sledeće godine) i Blackcomb (NT6.0, veća promena u odnosu na XP...).

Posebna priča su serverske varijante koje su u sadašnjim verzijama po oznakom Windows.NET...

Znači svi budući MS operativni sistemi će koristiti samo NT kernel tj. serija 9x je sa WinME-om ugašena...

Nazad
Vrh Dno