Šta je novo?

Da li... da li ... ATi vs Nvidia

Prokka

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2002
Poena
619
Elem u dilemi sam da li odmah da kupim Ti 4200 i da se nadam da ce me ta kartica sluziti jos koju godinu ili da kupim Radeon 9000pro pa da na leto sredjujem masinu. Ili je najbolje da kupim neki mx umesto radeta? U dilemi sam jerbo sam citao i svi hvale radeta + ima podrsku za directx 8.1 elem kolko sam skapirao to znaci da bi nove igrice trebalo brze da rade na njemu nego na nvidii. Da li gresim?

p.s. ako neko zna gde mogu povoljno da nabavim neku od gore spomenutih komponenti neka javi.

E ajde ako mozes da kazes gde u Beogradu prodaju HIS Radeone? I koje su cene, naravno sa porezom, znaci ono udjem u radnju dam pare i dobijem karticu, naravno full i sve sto ide uz nju i pismenu garanciju.
Taman da uzmem do nove godine 9500pro ili mozda 9700(nepro).

DusaN je napisao(la):
E ajde ako mozes da kazes gde u Beogradu prodaju HIS Radeone? I koje su cene, naravno sa porezom, znaci ono udjem u radnju dam pare i dobijem karticu, naravno full i sve sto ide uz nju i pismenu garanciju.
Taman da uzmem do nove godine 9500pro ili mozda 9700(nepro).

ja kupujem HIS-a starog mesec dana za 100 evra,ali tu cenu imam zato sto je decku hitno potreban novac,pogleda na pcberzi koje su firme zastupnici pa ces znati i cene.ja mogu da ti nabavim ako je ostalo R8500
za 135 e .ali je to bez pismene garancije,ali je cena u svakom slucaju niza nego u nekoj firmi.

poz.

Hvala covek.
Ajde videcemo kada stignu ovi 9500pro i 9700 pa mozda napravimo neku akciju.

DusaN je napisao(la):
Hvala covek.
Ajde videcemo kada stignu ovi 9500pro i 9700 pa mozda napravimo neku akciju.

ja se iskreno nadam da cu biti prvi covek u gradu koji ce posedovati R9500pro.pisacu cim stigne.

pozdrav

4200 je mnooogo brzi od 9000. Takodje ima 8.1 podrsku. 2D je isti, kao i mpeg reprodukcija. Tako da je bolja kupvina.
Sa njom ces biti miran naradih godinu, dve. E takodje mozes da sad kupis nesto jeftinije tipa MX ili taj Radeon9k, pa da ponovo upgredjujes na leto ili sl. Sve jedno..

MAD_MUzzY je napisao(la):
4200 je mnooogo brzi od 9000. Takodje ima 8.1 podrsku. 2D je isti, kao i mpeg reprodukcija. Tako da je bolja kupvina.
Sa njom ces biti miran naradih godinu, dve. E takodje mozes da sad kupis nesto jeftinije tipa MX ili taj Radeon9k, pa da ponovo upgredjujes na leto ili sl. Sve jedno..

e sa ti4200 biti miran godinu dve?pa ,mozda ako igra pasijans:p .

Mali HoBiT je napisao(la):

A sto ne bi bio miran? Kada se pojavio GF3 i koliko je u opticaju? Jel' igriv i danas, jeste. Prema tome Ti4200 ce minimum jos godinu dana biti veoma aktuelna kartica.

Aca je napisao(la):
A sto ne bi bio miran? Kada se pojavio GF3 i koliko je u opticaju? Jel' igriv i danas, jeste. Prema tome Ti4200 ce minimum jos godinu dana biti veoma aktuelna kartica.

pa dobro godinu ok,ali dve,to je vec znak " ? ".

Sto da ne.Ja takodje smatram da ce se drazati najmanje godinu dana.Ja sam tek proslog meseca promenio stari MX koji me je sluzio citave 2 godine.

E ti ces sa R9000 Pro tek biti miran duze vreme... :D :D :D

Shvatite da Ti4200 nije samo 4200, vec veoma cesto 4400 ili 4500...

byMaX je napisao(la):

Bilo je tako i price da je 80kg vrlo cesto i 100 ili 110kg :D

Postoji samo razlika u shvatanju "sta je pametnije":
- kupovati hardver da bi "bio miran par godina" (da bi stvarno bio miran, moras da odvojis pravu paru)
- kupiti hardver koji ti je danas dovoljan (a opet aktuelan) pa na svakih x meseci prodati, dodati malo i opet imati aktuelan hw.

Dakle - odvojiti dosta odjednom ili cesce po malo.

byMaX je napisao(la):

pa do 9500pro ce mi lepo sluziti.nego nista mi nisi napisao za cenovnik,kako ti se cine cene?
Sta uzimati,i sta ne uzimati:p

pozdrav

zar nije ti 4200 directx 8 kartica? Kolika sam ja citao po raznoraznim sajtovima i u casopisu Maximum PC Ati Rade 9000pro ima podrsku za 8.1 i bolji kvalitet 2d ali nemoze da parira ti 4200 u brzini pogotovu kod starijih igara. Kolika sam ja skapirao posto ce nove igre imati podrsku za 8.1 Directx a a Ti 4200 ngea nepodrzava po logici stvari bi ATI trebao da bude brzi.
Da li sam se negde *****ao?

Prokka je napisao(la):
zar nije ti 4200 directx 8 kartica? Kolika sam ja citao po raznoraznim sajtovima i u casopisu Maximum PC Ati Rade 9000pro ima podrsku za 8.1 i bolji kvalitet 2d ali nemoze da parira ti 4200 u brzini pogotovu kod starijih igara. Kolika sam ja skapirao posto ce nove igre imati podrsku za 8.1 Directx a a Ti 4200 ngea nepodrzava po logici stvari bi ATI trebao da bude brzi.
Da li sam se negde *****ao?

u debelo si se zeznuo,TI4200 ce uvek biti brzi.R9000pro je odgovor atija na mx460,samo je kompletnija jer podrzava pixel shader i EBM.ako ti trazis brzinu uzmo TI4200 karta je poprilicno brza od R9000pro.
pozdrav

Opustite se ljudi, ja sam do juce tero moju rivu, a sad ce da me sluzi leadtekov Ti 4400

elem niko mi nije odgovorio da li je Ti4200 directx 8 ili 8.1 kartica?
brzina mi iskreno govoreci nije primarna ali mi je znacajan faktor. Nekako mi se cini da ce nove igrice bolje raditi na readetima nego li na ti4200

E samo da mi je znati koji je od moderatora obrisao moj post odavde.Ili ga je forum progutao opet:D :D :D

Kakvih se sve stvari ovde necemo naslusati :p
Sinisa, javi se sa opservacijama na temu NOLF-a 2 i fantasticnog osecaja brzine na Radeonu :)

BTW Radeon 9000 ima bolji 2d ? Ti4200 je dx8 a ne dx 8.1 karta ? Kako je moguce da moderatori ne brisu ovakve ocigledno bezvezne postove ???

Brutalan Zlica je napisao(la):
Kakvih se sve stvari ovde necemo naslusati :p
Sinisa, javi se sa opservacijama na temu NOLF-a 2 i fantasticnog osecaja brzine na Radeonu :)

BTW Radeon 9000 ima bolji 2d ? Ti4200 je dx8 a ne dx 8.1 karta ? Kako je moguce da moderatori ne brisu ovakve ocigledno bezvezne postove ???
Mi ga probasmo kod mene sinoc na Radeonu i sve radi ko' Bog.Jos mi procesor radi na jadnih 2,25GHz zbog sakate NCP memorije.:D

pa do 9500pro ce mi lepo sluziti.nego nista mi nisi napisao za cenovnik,kako ti se cine cene?
Sta uzimati,i sta ne uzimati:p

pozdrav
To sam ja bas tebe hteo pitati... GDE je cenovnik. salji again na [email protected] - drugi mail nemam

Al si sad odvalio za ovu DX8.1 podrsku. Ostao si ziv neverovatnom srecom. ATI 9000 ima DX8.1 podrsku, Ti4200 je samo bledi DX8.

byMaX je napisao(la):
To sam ja bas tebe hteo pitati... GDE je cenovnik. salji again na [email protected] - drugi mail nemam

ne cu saljem,stize mi novi cenovnik postom ali ne elektronskom,tako da moramo da se vidimo.

miha\zero je napisao(la):
Al si sad odvalio za ovu DX8.1 podrsku. Ostao si ziv neverovatnom srecom. ATI 9000 ima DX8.1 podrsku, Ti4200 je samo bledi DX8.

Ne znam stvarno ko je ovde lupio :D
Znaci po tebi je Gf3 dx7 karta?:D Aj malo bolje procitaj sta si napisao. gf4 i "Bleda???!!!??" Dx8 karta? Bato to je punokrvni Dx8/8.1, isto kao i r9000.

Ne znam stvarno ko je ovde lupio :D
Znaci po tebi je Gf3 dx7 karta?:D Aj malo bolje procitaj sta si napisao. gf4 i "Bleda???!!!??" Dx8 karta? Bato to je punokrvni Dx8/8.1, isto kao i r9000.

Konsultuj se sa max-om, mozda ti kaze da imam i GF3 i GF4 i R9000. A mozda ti i kaze da sam u pravu. Ustvari potpuno sam siguran da ce ti to reci.

miha\zero je napisao(la):

:D:D:D Bledi DX8 :) Ovo necu da komentarisem.

Ali cu da iskomentarisem "punokrvni" :p Radeon 9000. Pokreni neku igru sa DX8.1 podrskom (npr. Morrowind) i reci mi koliki ces fps imati. To bljutavo jezgro i memorija (koji btw rade na raznim frekvencijama zavisno od proizvodjaca, a ponegde i u okviru palete jednog) nemaju sanse da poteraju ijednu DX8.1 igru u iole ozbiljnijim rezolucijama (1280*1024 i vise)

Al' smo se uozbiljili glede rezolucija ... :D

Ali cu da iskomentarisem "punokrvni" :p Radeon 9000. Pokreni neku igru sa DX8.1 podrskom (npr. Morrowind) i reci mi koliki ces fps imati. To bljutavo jezgro i memorija (koji btw rade na raznim frekvencijama zavisno od proizvodjaca, a ponegde i u okviru palete jednog) nemaju sanse da poteraju ijednu DX8.1 igru u iole ozbiljnijim rezolucijama (1280*1024 i vise)

sta si ti podrazumevao sa "punokrvnim" 9000 ja stvarno ne znam.a ako si mislio na "pro" varijantu onda sto se dx 8.1 tice si se debelo zeznuo.
karta radi sa poprilicno brzo.

Jel bi mogao ti meni da kazes u koga ti upires prstom ?? Nesto mi nije bas naj jasnije.

Pa i corav bi video ciji sam post quote-ovao :p, a "punokrvnost" R9000-ke je bila aluzija na "bledilo" GF4 Ti4200

Ja se naravno dalje necu prepirati sa vama jer nemam nameru da trgovcima Atija koje samo interesuje da prodaju nagomilane djuture i pljuju sve sto nije njihov "omiljeni" proizvod i "pasioniranim" ljubiteljima firme koji nista drugo u zivotu nisu videli objasnjavam odredjene stvari

P.S. Silverglidere, mozda sam malo preterao za rezolucije, ali pokreni nesto vec od 1152*864*32 sa maksimalnim detaljima, npr. morrowind, i shvatices na sta mislim

Vrh Dno