Šta je novo?

Da li da instaliram Win 7 i koju verziju?

Goyakla

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2005
Poena
705
Hoću da predjem na Windows 7 pa me interesuju dva pitanja:
1. da li će raditi kako treba na mojoj konfiguraciji?
2. da li 32-bit ili 64-bitnu verziju?

hoce ti raditi, ali malo slabije nego na xp-u. jer ce ti od 2gb odmah 1gb otici na windows. Oseti se u igrama.

hoce ti raditi, ali malo slabije nego na xp-u. jer ce ti od 2gb odmah 1gb otici na windows. Oseti se u igrama.

Nece 1gb otici na win 7 500-700mb bez optimizacije sa antivirusom maksimum sa tim da ce moci da spusti i na 400mb kad pokrene neku igricu i to provereno tako je na mom laptopu.:)

Nije ti toliko loša konfiguracija... Postoji mogućnost da će raditi jednako brzo kao Xp.
Stavi 32bitni i vozi ga malo...probaj :wave:

Meni je na K9N NEO-F V3, 5000+ i 2GB RAMa radila isto kao i XP.
Ne vidim neku bitniju razliku ni na ovoj konfiguraciji, u odnosu na staru, sto se samog rada u windowsu tice.
Cak sta vise, instalacija windowsa na AM2 je trajala 15 min, a sada traje nekih 25 min, bez obzira da li instaliram na ssd ili hdd. I podizanje windowsa je sada sporije za nekih 10-15 sekundi na istom hdd-u, dok je na sdd znatno brze.

Poslednja izmena:
E pa hvala na odgovorima, ajde kad instaliram pa ću opet da vas pitam
sve što me interesuje ;)

Pojacaj RAM sa jos jednim 2 GB Kingstom DDR2 modulom (ako mozes) i bices prezadovoljan sa win 7 32 bit, win xp je prastar, a vista neupotrebljiva.

bez problema možeš da furaš win 7 32bit, ram je uvek dobrodošao naravno...

Pojacaj RAM sa jos jednim 2 GB Kingstom DDR2 modulom (ako mozes) i bices prezadovoljan sa win 7 32 bit, win xp je prastar, a vista neupotrebljiva.

Bez starca nema udarca :p

Sta mu fali - radi Internet, mogu da se igraju igrice, da se gledaju filmovi... :trust:

Za vecinu prosecnih korisnika XP je jos uvek vise nego dovoljan :wave:

Bez starca nema udarca :p

Sta mu fali - radi Internet, mogu da se igraju igrice, da se gledaju filmovi... :trust:

Za vecinu prosecnih korisnika XP je jos uvek vise nego dovoljan :wave:

Podrzavam... 2 gb RAMA je sasvim dovoljno prosečnom korisniku... Ko želi može da proba u tom slučaju 32bitni windows 7,ali XP još uvek nije toliko loš... neki korisnici ipak i pored nove 7ice vole stari dobri XP.

Tacno tako,dosta ljudi ima averziju prema 7-ici.Iskreno,i ja sam je imao dok nije izasla redovna verzija,sad nju vise koristim.
Meni na AM2 sa 2GB rama je brze radila 7-ica,u igrama bas osetno.Sad imam 3 GB i recimo na XP ne vidim neke razlike,ali u 7 se primeti,pogotovo u ucitavanju igrara npr...

Sve u svemu,stvar navike,stim da je 7-ica mnogo stabilnija...

Jos uvek mi nije najjasnije zasto je vista neupotrebljiva? Moja konfa iz potpisa je pretrpela sledece - promenu graficke sa 8800 GT na GTX, sa 2 na 3 GB rama, pa sa 3 na 4, pa sa 4 na 6, pa opet na 4 oc, procesor je bio 2160, sada je 5200 oc, dodata je TV kartica, promenjena zvucna sa live na audigy, dodat jos jedan hard, i zamenjen dvd rw - i to sve sa prvom i jedinom instalacijom Viste negde u januaru 2008. godine, sto znaci pre pune 3 godine. Redovno skidam update-ove (trenutno ih imam oko 600), kav, defrag, odrzavanje registry-ja se podrazumevaju.
Imam instalirano oko 40 igara, komp radi u proseku 16 sati dnevno (net, filmovi, igre, muzika)... Ja nesto stabilnije i pouzdanije jos nisam video, tako da mi nije jasno sto nemali broj ljudi prica da im Vista ne valja (pitanje se ne odnosi na Branca, vec uopste); recimo, dok sam imao 6 Gb rama, hteo sam da probam sedmicu 64-bit, pa sam je instalirao na drugi hard... Malo malo, pa plavi ekrani, mozilla puca, messengeri pucaju, filmovi isto tako (a hardver je 100% ispravan)...

Poslednja izmena:
Ne valja out of box, ali ako se instalira sa SP2 i dobro istvikuje, može da radi super (ako se zanemari superfetch koji je agresivniji od onog u sedmici i ume ponekad da smara).

Jos uvek mi nije najjasnije zasto je vista neupotrebljiva? Moja konfa iz potpisa je pretrpela sledece - promenu graficke sa 8800 GT na GTX, sa 2 na 3 GB rama, pa sa 3 na 4, pa sa 4 na 6, pa opet na 4 oc, procesor je bio 2160, sada je 5200 oc, dodata je TV kartica, promenjena zvucna sa live na audigy, dodat jos jedan hard, i zamenjen dvd rw - i to sve sa prvom i jedinom instalacijom Viste negde u januaru 2008. godine, sto znaci pre pune 3 godine. Redovno skidam update-ove (trenutno ih imam oko 600), kav, defrag, odrzavanje registry-ja se podrazumevaju.
Imam instalirano oko 40 igara, komp radi u proseku 16 sati dnevno (net, filmovi, igre, muzika)... Ja nesto stabilnije i pouzdanije jos nisam video, tako da mi nije jasno sto nemali broj ljudi prica da im Vista ne valja (pitanje se ne odnosi na Branca, vec uopste); recimo, dok sam imao 6 Gb rama, hteo sam da probam sedmicu 64-bit, pa sam je instalirao na drugi hard... Malo malo, pa plavi ekrani, mozilla puca, messengeri pucaju, filmovi isto tako (a hardver je 100% ispravan)...

i kod mene vista na kompu instalirana kad se pojavila, nemam cak ni sp1... ja sam stvarno prezadovoljan... daleko stabilnije i pouzdanije radi od xp-a... bar je to neki moj zakljucak... win 7 jos uvek nisam instalirao na svoj komp jer vista nikako da zakaze :p

A meni nije jasno sta se podrazumeva pod stabilnoscu.

Da li se misli na plave ekrane ili na pucanje odredjenih programa?

Mislim, desi se meni da nekad neki zahtevniji program zaglupi ili otkaze poslusnost, ali je to uglavnom zato sto ne sacekam da se operacija zavrsi nego klikcem dalje :smash:

Inace XP u normalnoj upotrebi i normalno instaliran moze da radi ihaha...

P.S. mozda vam je nestabilno zbog loseg OC podesavanja :type:

Prilozi

• 16 Days.jpg
    16 Days.jpg
    49.1 KB · Pregleda: 39
Zasto 32bit?

Vrh Dno