Šta je novo?

Da li bi radilo

Mellow

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2002
Poena
619
Posto imam Abita AN7 (stara ploca), ali ima sata na sebi, da li bi na njoj radili novi hardovi tipa WD Black od 1TB?

Hvala na odgovorima

ova ploca ima podrsku za SATA1, noviji hdd-ovi su SATA2 , imas jumper na HDD-u kojim ces to regulisati,i to obavezno, jer ti drugacije nece prepoznati HDD!! ovako neces imati nikakvih problema, ja sam drugaru pre mozda mesec dana prikacio na tu plocu WD 640 GB Blue..tako da slobodno...:)

naravno ako budes na njemu dizao system, moraces da instaliras SATA drivere napocetku (F6..sa flopy-a....), jer ti u protivno nece prepoznati HDD

hmm valjda windows ne prepoznaje samo raid diskove ali ne i satu????Nisam cuo da windows ne prepoznaje sata diskove i da mora f6 taster da se koristi pre dizanja sistema!!!

Super hvala ljudi, ja vec imam instaliran sata drive na kome je sistem tako da to nije problem.

Uradi lepo update BIOS-a i pogledaj na sajtu proizvodjaca koliko max podrzava.

Pa je l' postoji uopšte neko ograničenje posle onog od 137 GB? Kako vidim 48-bitno adresiranje je povećalo granicu na 144 petabajta, pa pošto ploču neću menjati dokle god ovo sokoćalo radi (ili baš budem imao para za bacanje :)), a disk bih menjao što pre, isto sam razmišljao na tu temu. Ali pošto su mi radili razni pata i sata diskovi do 300 GB, kontam da bi trebali i ovi najveći, naravno uz spuštanje na 1.5 Gbit/s.
Btw, da li je to moguće na svakom disku?

Ovo je zanimljivo pitanje, i mene zanima odgovor jer i moja matična je dosta stara, a planiram da kupim HDD WD od 1TB

Problem moze samo biti do windowsa i njegovog nemanja odgovarajuceg sata drajvera ;)

eh pa sada....naravno da moze i bez flopija, ali opet treba skinuti odgovarajuce drajvere za tu plocu pa ih ubaciti u instalaciju windoswa, naravno kad ih windows nema, za ovu plocu xp nema....

gadjan Pa je l' postoji uopšte neko ograničenje posle onog od 137 GB? Kako vidim 48-bitno adresiranje je povećalo granicu na 144 petabajta, pa pošto ploču neću menjati dokle god ovo sokoćalo radi (ili baš budem imao para za bacanje ), a disk bih menjao što pre, isto sam razmišljao na tu temu. Ali pošto su mi radili razni pata i sata diskovi do 300 GB, kontam da bi trebali i ovi najveći, naravno uz spuštanje na 1.5 Gbit/s.
Btw, da li je to moguće na svakom disku?

koliko znam , ako ti prepozna SATA od 160Gb ili 320 GB, isto tako ce i onaj od 1 tB, nema razlike,a trebalo bi da svi diskovi (za sada ) mogu da se ogranice na SATA1

Poslednja izmena:
Lord Markus ako ti nije problem testiraj taj kontroler st lab 1 341 s cipsetom sil3132 sata 2 , ma postuj rezultate preko hd tacha ali sa singlom diskom jednim ne raid da vidmo jel i kod tebe burts speed mali .MNozda kontroler sa tim cip setom ima takav problem kod svih ! Ivan

Vrh Dno