Šta je novo?

Da li bi neko objasnio...

Pinki

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
619
Gledao sam u novim oglasima cenovnik firme Jugodata, i ono je da covek ne poveruje svojim ocima? Video sam konfiguraciju zvana "Value" koja kosta 380 evra? Konfiguracija poseduje Intel P4, neku plocu sa Intel Chipsetom, 20 GB Hard disk, 128 mb rama, monitor 15"...
Takodje u drugim oglasima samo procesor P4 1.7 Ghz kosta 130-140 evra, sto je bas cudno kad se ovo dvoje uporedi...
Da li neko zna u cemu je rec ako zna sta hocu vec da kazem?

Nema neke mudrosti, monitor oko 100 evra, a sve ostalo za 150 evra.
Sto se tice ostalih komponenti, ako ces ga koristiti samo za Internet, mail i MS Office onda je OK.

Pinki je napisao(la):
Gledao sam u novim oglasima cenovnik firme Jugodata, i ono je da covek ne poveruje svojim ocima? Video sam konfiguraciju zvana "Value" koja kosta 380 evra? Konfiguracija poseduje Intel P4, neku plocu sa Intel Chipsetom, 20 GB Hard disk, 128 mb rama, monitor 15"...
Takodje u drugim oglasima samo procesor P4 1.7 Ghz kosta 130-140 evra, sto je bas cudno kad se ovo dvoje uporedi...
Da li neko zna u cemu je rec ako zna sta hocu vec da kazem?

procesor je verovatno P4 Celeron i kosto oko 70-80eur

Re: Re: Da li bi neko objasnio...

manicic je napisao(la):

Nije verovatno, nego je sigurno 100%. Nisu oni mutavi ni malo, sto ne bi neukima i neobavestenima prodavali Celeron kao P4. Nisu oni jedini, puni su oglasi takvih konfiguracija.

Re: Re: Re: Da li bi neko objasnio...

Aca je napisao(la):
Nije verovatno, nego je sigurno 100%. Nisu oni mutavi ni malo, sto ne bi neukima i neobavestenima prodavali Celeron kao P4. Nisu oni jedini, puni su oglasi takvih konfiguracija.
Pa, ako cemo iskreno, to i jeste P4 procesor, ali sa duplo manje sekundarnog kesha! :D
Inace rec je o i845GL maticnoj ploci sa integrisanom (shit) grafikom i bez AGP porta!

Standardno, a uvaljuju takve stvari i ljudi se zalepe za to i za one besplatne sezam sate... uzas!

Klasicna prevara da se navuce kupac do radnje, a onda pocinje prica, treba dodati i ovo, a ovo ne ulazi u konfiguraciju i to je dodatna oprema, a ovo bi moglo i bolje... Uostalom dosta stvari koje vas ocekuju u prodavnici pise sitnim slovima. Monitor nije ukljucen u cenu, sklapanje, intaliranje i ostalo se placa posebno..... o prevarama sa porezom ne treba ni da se pise.

I sve to sa ugrađenim internetom :)...

Glavni je trik privuci neiskusne kupce preko velike Hz procesora .

Re: Re: Re: Re: Da li bi neko objasnio...

Nedjo je napisao(la):
Pa, ako cemo iskreno, to i jeste P4 procesor, ali sa duplo manje sekundarnog kesha! :D
Inace rec je o i845GL maticnoj ploci sa integrisanom (shit) grafikom i bez AGP porta!

Jos gore, u pitanju je procesor sa jezgrom izaslim iz upotrebe (Willamete) i sa duplo manje kesa od njega, ali cak 4 puta manje :) kesa od aktuelnog P4.

I posle ljudi kazu:"ej brate kupio sam P4 konfiguraciju za 380e":)

Mislim da koriste neke Zida Tomato (valjda se tako pise) mat. ploce sa SDRAM-om...

I josh ti daju i gomilu cokoladica {?}...uzas...i onda kad me neko pita kolko treba za komp, a ja mislim na komp na kom mozes da se igras ko covek, koji moze stvarno da sluzi i reknem od 600 pa nadalje eura, onda mi kazu 'vi'o sam pentijum 4 za 300e bre'...i onda se ja ubijem objasnjavajuci da se ne mogu brkati babe i zabe ali dzaba...

Bane® je napisao(la):
I sve to sa ugrađenim internetom :)...

Zaboravio si i kupon za besplatnu servisnu intervenciju

:D

U marketingu su sva sredstva dozvoljena, a oni koji se prave da sve znaju i kupuju prvi racunar na svoju ruku, bez konsultacije sa nekim ko moze da ih posavetuje i zasluzuju da postanu vlasnici takvog racunara. A ko zna mozda im bolji i ne treba? :D

i onda kasnije plachu

Poz

Kad se prave pametni a zar nije bolje da nekog konsultuju i da zato plate ( 5 - 10 jura ),a advokati za dobar dan dobiju 25 jura ( joke )
pa i treba da plate bolje to nego da plachu

Re: Re: Da li bi neko objasnio...

manicic je napisao(la):

Upravo zato sto ga svi zovemo P4 Celeron i vlada konfuzija.

:)

Pozdrav!

gozilla je napisao(la):
U marketingu su sva sredstva dozvoljena..

Tacno tako, ali prodaja Celerona kao P4 se strucno naziva obmanjivanje potrosaca. ;)

a tek ono: Monitor SAMSUNG (proizvodi ga SAMTRON, i na njemu pise SAMTRON, ali "to je ipak SAMSUNG".. :D)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Tacno tako, ali prodaja Celerona kao P4 se strucno naziva obmanjivanje potrosaca. ;)

a tek ono: Monitor SAMSUNG (proizvodi ga SAMTRON, i na njemu pise SAMTRON, ali "to je ipak SAMSUNG".. :D)

Pise hund, a pise i mile! :D

gozilla je napisao(la):
U marketingu su sva sredstva dozvoljena, a oni koji se prave da sve znaju i kupuju prvi racunar na svoju ruku, bez konsultacije sa nekim ko moze da ih posavetuje i zasluzuju da postanu vlasnici takvog racunara. A ko zna mozda im bolji i ne treba? :D

Apsolutno ne mogu da se slozim sa tobom. Da li to znaci recimo da ako se ja ne razumem u farmakologiju da trebaju u apoteci da mi daju lek za bubreg umesto za scre, pa da ja crknem i ja sam kao kriv ? Te firme su lopovske i trebalo bi ih zabranjivati zbog laznih informacija i ugradjivanja u kompjuter delova koji nemaju bas mnogo zajednickog sa onim deklarisanim sto kupac plati.

Ako se on ne razume u racunare ne znaci da ga treba odrati i jos manje da to treba biti dozvoljeno, a kamoli pospesivano.

OptiPlex je napisao(la):
Apsolutno ne mogu da se slozim sa tobom. Da li to znaci recimo da ako se ja ne razumem u farmakologiju da trebaju u apoteci da mi daju lek za bubreg umesto za scre, pa da ja crknem i ja sam kao kriv ?

Ne valja ti analogija -- to je kao kad odeš i tražiš Andol a daju ti Anbol ;) Uostalom taj Celeron jeste obogaljeni P4. E, ali meni je bolja fora u oglasu (za istu konfiguraciju): SVGA Intel 760 core 64bit <--> GeForce2 MX 400 :D (naravno, dobija se samo integrisana Intel grafika).

Vrh Dno