Šta je novo?

Da li AMILO L7320???

LaMar

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
304
Pozdraw, znaci trebam da kupim lap-top jer stalno putujem beograd-kragujevac plus za na fakultet plus da na miru radim u samoci bilo gde... elem dovoljno razloga! E sada posto nesto nisam pri parama da dajem na onog prelepog sonija od oko 2000******* nasao sam na "jeftino.co.yu" (da ne bude reklama) Fujitsu Siemens AMILO L7320 a to je tacnije:

Intel Celeron M 390 (1.7GHz), 512 MB DDR2, 15.4” TFT WXGA,Crystal view, 60 GB, DVD RW DL, USB 2.0, 56K V.90 fax modem, 10/100 Mbps LAN, WLAN, Vga UniChromePro up to 64 MB,Linux

cena: 675 eura sa PDV-om

odnosno za mene:
rok otplate:.............................................12 meseci
20% učešće;........................................11.220,00 din
mesečna rata:..........................................53.85 eura
potrebna zarada:...................................14.144,00 din
masečne obaveze-ostali krediti:......................0,00 din

Zanima me prvenstveno koliko mu drzi baterija i posto se siemensi kazu nisu nesto pokazali kod nas zasto ga nebih uzeo? Dalje me zanima da li mogu da mu uguram jos rama i naravno da li za ove pare mozda imam nesto bolje?

Racunar mi je potreban za internet,AutoCAD,MathCAD,ProENGEENER a nikako za igrice ili pokazivanje po kaficima!

Jos me zanima koja je najbolja solucija za mene za internet posto cesto menjam lokaciju. Jel ima neki wireless koji pokriva Beograd i Kragujevac ili moram dial-up?

Svaki komentar dobrodosao!!!!!!!!!!!!!

Sigurno neces imati neku vecu autonomiju buduci da je u pitanju Celeron M masina pa mislim da,ako ti treba vise od par sati prosecne autonomije,slobodno zaobidjes ovaj model i potrazis nesto bolje,a moj savet ti verovatno potvrdjuje i losija grafika,moze to i bolje za te pare,sacekaj da ti se javi AlekssBGD i dace ti pravi savet za dobru masinu do cifre koja ti odgovara!
Pozdrav ,)

to jeste.. za to ti je bolji pentiumM ali mislim i da celeron M pored toga sto nema speed step malo trosi u idle-u a verovatno ces u tom rezimu najvise i da radis ( ma koliko suludo ovo zvucalo sto sam napisao )

Pozdraw, znaci trebam da kupim lap-top jer stalno putujem beograd-kragujevac plus za na fakultet plus da na miru radim u samoci bilo gde... elem dovoljno razloga! E sada posto nesto nisam pri parama da dajem na onog prelepog sonija od oko 2000******* nasao sam na "jeftino.co.yu" (da ne bude reklama) Fujitsu Siemens AMILO L7320 a to je tacnije:

Intel Celeron M 390 (1.7GHz), 512 MB DDR2, 15.4” TFT WXGA,Crystal view, 60 GB, DVD RW DL, USB 2.0, 56K V.90 fax modem, 10/100 Mbps LAN, WLAN, Vga UniChromePro up to 64 MB,Linux

cena: 675 eura sa PDV-om

odnosno za mene:
rok otplate:.............................................12 meseci
20% učešće;........................................11.220,00 din
mesečna rata:..........................................53.85 eura
potrebna zarada:...................................14.144,00 din
masečne obaveze-ostali krediti:......................0,00 din

Zanima me prvenstveno koliko mu drzi baterija i posto se siemensi kazu nisu nesto pokazali kod nas zasto ga nebih uzeo? Dalje me zanima da li mogu da mu uguram jos rama i naravno da li za ove pare mozda imam nesto bolje?

Racunar mi je potreban za internet,AutoCAD,MathCAD,ProENGEENER a nikako za igrice ili pokazivanje po kaficima!

Jos me zanima koja je najbolja solucija za mene za internet posto cesto menjam lokaciju. Jel ima neki wireless koji pokriva Beograd i Kragujevac ili moram dial-up?

Svaki komentar dobrodosao!!!!!!!!!!!!!

Koliko ja znam Amilo L7320 spada u najosnovniju ponudu Fujitsu Siemens-a, da ne kažem najlošiju. Koliko para toliko i muzike. Ne očekuj stoga performanse, trajanje baterije, i ostale komoditete koje krase skuplje računare.

Ajd vidi onda ove modele,tu su im cene izmedju 60-70 000 dinara pa ti vidi koji mozes da priustis (VAZNO JE da shvatis da laptop koji ce lepo terati CAD programe ne mozes da uzmes za male pare,maltene nema nista vredno ispod 60 000 dinara,ali dacu ti i jedan takav primer samo sto je isto Celeron ali jaca masina jer mislim da je memorija brza iako je ima manje po defaultu a i grafika je bolja,iako integrisana)->
http://www.pcpractic.co.yu/laptop.php?laptopID=58!
Ako bi FS,i imas preko 60 000 dinara na raspolaganju,onda je ovo bolja ponuda od te koju si nasao-> http://www.pcpractic.co.yu/laptop.php?laptopID=87
A ako mozes da dobacis do blizu 70 000 (mozda i manje,ovo sam nasao samo primer,verovatno ima i jeftinije) onda je ovo verovatno najponuda (na 24 meseci krede kostao bi te 3k dinara mesecno,mnogo manje nego taj FS od kog je bolji duplo) a po meni je i najlepsi od ova tri,ali necemo sad o ukusima ;) -> http://www.pcpractic.co.yu/laptop.php?laptopID=68
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno