Šta je novo?

da cujem strucna misljenja

TheDoctor

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2004
Poena
301
pozdrav ljudi.
voleo bih da date svoje misljenje (sto je pre moguce) o sledeca dva skenera:
HP ScanJet 3670 i Canon CanoScan LiDE 50
kada bi ste kupovali jedan od ovih koji bi pre uzeli i zasto?

jedna od karakteristika: Supported Media Type:

HP: Transparencies, plain paper, slides, bulk objects (such as books), film

Canon: Plain paper

Unapred vam hvala na saradnji i pomoci !!! ;)

Ajd` sad, nisam probao ni jedan ni drugi model, al` kad sam sebi pre oko 2 meseca birao skener razmatrao te skenere. Kako je ponuda na trzistu bilo takva (ogranicena), uzeo sam hp 3970, koji je prva visa klasa od hp 3670 i kosta oko 100e (nisam siguran koja je trenutna cena). U svakom slucaju mislim da nisam pogresio uzevsi njega, u poredjenju sa 3670. Prvenstveno sam hteo da uzmem skener za kucnu upotrebu koji ima za tu klasu skenera dobar TA adapter, jer imam par stotina crno-belih negativa, i i nesto manje u koloru. Kvalitetom skeniranja negativa sam izuzetno zadovoljan, prakticno nemam zamerki. Druga je prica da bih verovatno bio srecniji da je hp-ov softver za skeniranje koji se dobije uz ovaj skener, nesto drugacije koncipiran (prakticno, nekako mi je vise odgovarao mustekov) ali se to da podesiti prema sopstvenim preferencema, i pitanje je uglavnom ukusa i prethodnog iskustva.
U svakom slucaju, izuzetno sam zadovoljan mogucnostima ovog skenera. Ako nekog zanimaju detalji mozda bi smo mogli o tome da razgovaramo, al` sustina je da nisam ocekivao takav kvalitet od skenera ove klase. Verujem i da 3670 ima slicne mogucnosti , uz duplo manju rezoluciju (1200dpi) ako se ne varam, ali koja ce biti sasvim dovoljna za svaki posao osim ukoliko neko bas nema nameru da od tih skenova priprema visoko kvalitetnu stampu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno