Šta je novo?

D750 tisse malo !!!

password

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2002
Poena
609
Trenutno imam Durona na 750 Mhx i nemam nameru da ga overklokujem, hladi ga "neki" CoolerMaster na oko 5000rpm koji sa ventilatorom od napajanja stvara za mene nesnosnu buku.

Kojim modelom kulera da zamenim postojeci (tacan naziv modela), da znacajno smanjim buku ali za neku racionalnu kolicinu novca. Molim da mi preporucite modele koji se mogu kupiti kod nas, i ako znate gde navedite.

Pozdrav

p.s. trenutna temp. procesora kako ploca kaze je oko 40C

password je napisao(la):
Trenutno imam Durona na 750 Mhx i nemam nameru da ga overklokujem, hladi ga "neki" CoolerMaster na oko 5000rpm koji sa ventilatorom od napajanja stvara za mene nesnosnu buku.

Kojim modelom kulera da zamenim postojeci (tacan naziv modela), da znacajno smanjim buku ali za neku racionalnu kolicinu novca. Molim da mi preporucite modele koji se mogu kupiti kod nas, i ako znate gde navedite.

Pozdrav

p.s. trenutna temp. procesora kako ploca kaze je oko 40C

Najtisi je RAPTOR (Speeze) imas coveka na oglasima koji ga prodaje:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=21282

Nov kosta 12-13€.
Moze ti jedino praviti problem njegovo smestanje jer je OGROMAN!

Ili spustiš taj ventilator za koji volt niže, ili kupiš nov ventilator tih po defaultu pa uglaviš mesto starog.
Ili pomenuti raptor cool :)

A sto taj postojeci ventilator na kuleru ne utisas time sto ces ga staviti na 7v. Neces nesto puno izgubiti na hladjenju (ipak je to D750) a bice dosta tisi, uz to ne moras nista da doplacujes. Isplati se probati.

WoyKhan je napisao(la):
Ili spustiš taj ventilator za koji volt niže, ili kupiš nov ventilator tih po defaultu pa uglaviš mesto starog.
Ili pomenuti raptor cool :)

I ja podrzavam Khana :D
Uzmi bre neku tihu 8icu (mozda vec imash) , skini ventilator sa coolera , pa namesti nekako tu 8icu...Gledaj malo temperaturu...Ako ima problema , ugasi komp i sve vrati kao shto je bilo pa uzmi neshto tishe...Al problema nece biti jer se meni d700@[email protected] ponasha relativno normalno...A mislim da tishe od ovoga necesh naci...

Pitanje je da li na "neki" Cooler Master može da se ubudži osmica... Zato sam mu i rekao da proba i sa usporavanjem sadašnjeg ventilatora...

Pozdrav Khanu :D

Ako neko ima taj Speeze i zna mere bilo bi super, ako mu je telo glomazno, tesko da ce stati, jer sa leve strane coolera su kondenzatori koji su od odnozija jedva nesto malo udaljeni, dok sa donje i gornje strane ima mesta, cak postoje po dve rupe na ploci (mozda za cooler?)...

To sa osmicom ne bi bilo lose da imam solidan hladnjak, a ja mislim da je upravo hladnjak najslabija strana ovog coolera (coolermaster), tako da bih otpisao tu varijantu ...

Vrh Dno