Šta je novo?

D-Sub => S-VHS/Scart adapter???

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PJ

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Nikada mi nije trebalo ovako nesto i nisam ni razmisljao da li postoji.
Na linku sam pronasao nesto sto se zove:
External VGA to SVHS/Scart Scan Convertor i kosta 99 funti, ali nema slike ili nekog daljeg INFO.

Da li ste ovakav adapter ikada videli....uzivo ili na NETu?
INFO o dostupnosti (na planeti 🙂) i okvirnoj mi je prilicno hitna, a o nabavci cu posle da razmisljam 🙂

Pronasao sam (od prethodnog posta) da je pomenuti adapter navodno isporucivan uz dual head G450 kartice nekog NN proizvodjaca kako bi se od jednog D-Sub napravio TV out. Cena kartice je bila 80$

Ono sto bi, takodje moglo da resi "problem" je i USB uredjaj sa TV outom. Neki TV Tuner? Ili neki Media-ne-znam-sta-paket?
Bitno je samo da masina koja ima sve moguce konektore osim TVout sto jednostavnije baci sliku na TV 🙂

nerazumem sta ti treba?
taj adapter konvertor nije nista novo i postoji integrisano kolo koje vrsi tu konverziju, uostalom i uz par logickih kola to se da izvesti

E, sve si mu rekao...

Chovek zeli da KUPI UREDJAJ koji je naveo, ne da ga napravi..

Obican TV tuner card od 35€ resio bi stvar... ima comosite out..

Sa pomenutim composite out, koji se nalazi na USB TV tuneru mogu da vidim sliku desktopa na TVu?
Ql 🙂

Video sam i po oglasima da se prodaju MAtrox kartice zajedno sa pomenutim adapterom, pa bi i to moglo da bude resenje....thanx 😉

Mislim da tv izlaz imaju i one dvd dekoder kartice koje su dobijene na benchmarkovoj novogodisnjoj nagradnoj igri. Bilo je dosta korisnika koji su to prodavali, pa veoma je moguce da su jeftinije od tv tunera.

PJ je napisao(la):
Pronasao sam (od prethodnog posta) da je pomenuti adapter navodno isporucivan uz dual head G450 kartice nekog NN proizvodjaca kako bi se od jednog D-Sub napravio TV out. Cena kartice je bila 80$

Ono sto bi, takodje moglo da resi "problem" je i USB uredjaj sa TV outom. Neki TV Tuner? Ili neki Media-ne-znam-sta-paket?
Bitno je samo da masina koja ima sve moguce konektore osim TVout sto jednostavnije baci sliku na TV 🙂

Prvo i osnovno: 15-pinski HD konektor na grafičkim kartama (VGA) nosi RGBHV signale i to u formatu/frekvenciji koju televizor ne može da prikaže. Razlike su toliko fundamentalne da ne vredi ni razmišljati o tome (na takav način).

Drugo: G450 je karta kompanije Matrox, a adapter koji se dobija uz nju je samo običan buket žica koje prenose signale sa odgovarajućih pinova. Sav proces generisanja PAL signala se vrši u TV enkoderu integrisanom na karti, odnosno u grafičkom procesoru.

Treće: postoje VGA-->TV konvereri (takozvani scan konverteri) i to su složeni uređaji koji su prilično skupi ako tražite visok kvalitet slike.

Grafička karta sa TV izlazom je dobro rešenje, a Matrox je tu oduvek bio naj, tako da... 🙂 Ako ćeš i da igraš igrice, makar ponekad, onda je ATi ipak bolje rešenje.

Graficke karte jesu najbolje resenje, ali sam tek sad ukapirao da PJ verovatno ima notebook sa koga bi hteo da posalje sliku na tv te stoga i trazi neke eksterne varijante.

Laza je napisao(la):
Graficke karte jesu najbolje resenje, ali sam tek sad ukapirao da PJ verovatno ima notebook sa koga bi hteo da posalje sliku na tv te stoga i trazi neke eksterne varijante.

Ukoliko već nema TV izlaz na noutbuku (a verovatno nema čim traži drugo rešenje 🙂), onda mu treba scan konverter. To će ovde, nažalost, teško naći, a i preporučio bih samo kvalitetna rešenja, koja nisu baš jeftina, naročito ako je potrebno da se na TV-u vide slova.

Moja greska 🙂
Jeste, u pitanju je notebook. Ne igram se ni na desktopu tako da 😉

Koliki je red velicina to "nisu bas jeftine" za scan konverter🙂

Nisu bitna "standardna" slova, vec font 30...i dosta vece, video zapisi (Mini DV)

Nazad
Vrh Dno