Šta je novo?

D-sub portovi opet ?

cronnin

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2007
Poena
320
Otkud sad ponovo VGA portovi na grafama?
Pokusavao sam da nadjem nesto u rangu 440GT ili 5670, naravno sa 2 x DVI, i zacudio sam se ponudom. U cemu je fora?

Ljudi koji kupuju jeftine grafichke uglavnom kupuju i jeftine monitore koji nemaju DVI.

To bi bilo korektno objasnjenje da ti portovi nisu izbaceni u medjuvremenu ...

Pa sad, "izbačeni" jesu bili na karticama srednje i visoke klase i ni danas ne postoje na njima (kreni od HD6770/GTS550 na gore i videćeš i sam).

Kao što Solesoslav i reče, sa pojavom jeftinih monitora bez DVI ulaza na jeftinim karticama su se nekako i zadržali D-Sub konektori.

Da bi ušteda bila veća kod jeftinih stvari, proizvođači monitora ne ugrađuju DVI i time ne plaćaju licencu za ugradnju istog dok proizvođači grafičkih kartica ne troše novac na DVI to D-Sub adapter :D

Ja nisam video taj port na 3650, ni na 9600gt.
Nvidia mi se ne svidja (subjektivno) pa hocu opet da ubacim Radeona.
Definitivno su vratili VGA na srednju klasu - 4600/5600.

Ne igram igrice da bih isao na 4700/5700, a trebalo bi mi verovatno i jace napajanje onda, a to vec smara.

Za DVI se i ne placa licenca.

Pa gledaj, to ti zavisi od proizvodjacha i konkretnog modela.
5770 od Sapphire bi recimo mogla da ima 2x DVI i Display Port, dok bi ista od PowerColor-a imala recimo 1xD-Sub 1xDVI i 1xHDMI. To ubace kako im se cefne, kapirash?
Ne treba ti neko napajanje za 5770. Moje je valjda 550w i daje samo 16A na 12V grani.
Ako te zanima kupovina 5770, ja imam jednu koju pokushavam da prodam. Duza garancija i kvalitetniji proizvod od jeftinijih 5770 koje mozesh da nadjesh nove.

Poslednja izmena:
Ja na msi 9800gt imam vga, dvi i hdmi

Pa da, nema nekog pravila, ja sam na MSI 7600GT, Gainward 8600GT i Gigabyte 8600GTS imao 2x DVI, na ovoj GTS 250 imam DVI, D-Sub i HDMI...

Jasno, kapiram da ne postoji izricito pravilo.

Nego, cak ni pre nekoliko godina nije bio problem naci prosecnu karticu sa 2xDVI.
Sada ih jednostavno nema, a ocekivao sam bas suprotno - pogotovo kada je 22" sa DVI samo 12.000 din.

To me malo zbunilo...

Ja inace imam 400W sa 18A na 12V grani.
Jel si siguran da si gurao 5770 sa samo 16A ?

Poslednja izmena:
Hahah a prosla kartica Asus 8600gt silent imala 2xdvi i to out....to bi mi bolje leglo sad

E da... i crknuta Palit 8600GT sa 2xDVI.
Stvarno ne znam otkud im sad ideja da povampire D-SUB :)

Nazad
Vrh Dno