Šta je novo?

D-link kombinacija?

klarica

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2008
Poena
309
Ja kod sebe imam D-link svic sa 5 portova (DES-1005) i neki los ruter no-name od PTT pa me zanima da li ja mogu da uzmem D-link DSL-360T (ADSL modem valjda) koji ima na sebi RJ45 i da ga povezem sa mojim D-link svicom i da time dobijem i internet i mrezu na 3 kompjutera koja imam, ovo bi kombinovano trebalo da je ruter zar ne? Da li u ovom slucaju moram da biram ono dial kao kod modema ili ce konekcija biti odmah uspostavljena kao na mom sadasnjem ruteru cim ga upalim i ucita Windows?

Kakav je izbor Dlink pre svega ovaj uredjaj koji sam naveo? Da li ima neke bubice i slicno ili je kvalitetan?

Poslednja izmena:
D-link DSL-360T je cini mi se router... neka starija verzija.... i kada podesis userneme i pass od ptt-a, i ostale adsl ptt parametre on ce biti automatski konektovan i samo jos prikljucis ga na tvoj switch.

A sto na primer odmah ne uzmes neki adsl router sa 4 lan prikljucka... kao na primer TP-Link TD-8840T . U tom slucaju ti cak vise ni ne treba tvoj 5 port switch posto sve lan kablove mozes da ubodes u njega.

(Ako si na ISDN liniji onda jos moras da pazis koji tip adsl modela uzimas.... treba ti anex b verzija.... anex a je za obicnu tel liniju)

Ovo je za sitne novce, kad vec imam svic a ovaj tplink stari ruter sa jednim portom (zato sam i uzeo svic za vise kompova) cu u kutiju za svaki slucaj...ok je tplink ali dlink mi je sigurniji brand to je iz 2005 a ovaj moj je iz 2007

D-link DSL-360T je cini mi se router... neka starija verzija.... i kada podesis userneme i pass od ptt-a, i ostale adsl ptt parametre on ce biti automatski konektovan i samo jos prikljucis ga na tvoj switch.

A sto na primer odmah ne uzmes neki adsl router sa 4 lan prikljucka... kao na primer TP-Link TD-8840T . U tom slucaju ti cak vise ni ne treba tvoj 5 port switch posto sve lan kablove mozes da ubodes u njega.

(Ako si na ISDN liniji onda jos moras da pazis koji tip adsl modela uzimas.... treba ti anex b verzija.... anex a je za obicnu tel liniju)

Nazad
Vrh Dno