Šta je novo?

D-Link DSL-2740b problem sa povezivanje na ADSL (eunet)

spirit_face

Cenjen
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poena
155
Ako postoji mogućnost da mi pomognete bio bih vam veoma zahvalan. Naime, kupio sam router D-link DSL-2740B C2 (AnnexB za ISDN liniju), i pokušao da ga povežem umesto mog TP-Link TD-W8901GB. Nakon povezivanja sve lampice se pale sem "internet" lampice, pa samim ti ni internet ne radi. U podešavanjima sam sve podesio za odgovarajućeg provajdera (eunet), međutim kada pokušam da stisnem dugme "connect" koje se nalazi na kraju adsl podešavanja, router umesto da se konektuje samo mi refresh-uje stranicu. Na glavnoj strani podešavanja routera postoji ikonica "internet offline" ona po upotsvu treba da predje u "internet online", ali to nikako da mi pođe za rukom. Ubacio sam i novi EU firmware u kom postoje setovanja za eunet, ali ništa se nije promenilo.

Unapred hvala.

EuNet tehnička podrška: 0700 300 400 rade 24h/7dana

Evo ukratko kako je kod mene doduše ja sam na AnexA

Protocol: PPPoE (PPP over ETH, RFC 2516)
Encapsulation: LLC
VPI: 8
VCI: 35

Servicename: e
Username: adsl.username@eunet
password: Lozinka koju ste izabrali prilikom otvaranja EUnetADSL naloga
DNS serveri: 194.247.192.33 i 194.247.192.1

Sve je to lepo. Samo što to što si ti napisao je isto što i ja znam i što tehnička podrška može da mi kaže. Problem je što i pored tih podešavanja ja i dalje ne uspevam da porenem adsl na D-Link routeru, dok na starom tp-link-u sve radi kako treba...

Ostaje Ti samo da odneseš D-Link u Eunet poslovnicu, pa neka se oni muče.

Da li mozes da u iscitas stanje adsl linka u D-Linku? Negde u status, adsl statistic ili tako nesto [mrzi me da skidam upitstvo za tog d ilinka]..
Cisto da razjasnis, da li uopste on "vidi" adsl signal, od centrale? Ako su parametri dobri, za konekciju, onda moze biti problem do samog ulaza u uredjaju...
Mora biti status link-a ,parametri tvoje telefonske linije [SNR,itd].
pozz

Zvuci glupo, ali jel to zaista za Annex B modem? Malo sam pogledao po net-u i nista niko na spominje za taj model da uopste postoji ta verzija...? C2 je samo hardwerska oznaka?
Sta god da sam ukucao, uvek iskace annex A.

Poslednja izmena:
Sad si me zbunio. Ja sam router kupio po preporuci, kao router za ISDN liniju, i vodio sam se oznakom B misleći da je to sigurno Annex B. Čak su mi iz euneta potvrdili da je router OK. Sad i ja gledam svuda piše Annex A. Jel mogu ja to nekako sa sigurnošću da proverim?
Pa u krajnjoj liniji bih gao onda povezao kao wireless router, a zadržao bih tp-link za adsl, ako je to nekako izvodljivo...

Da, definitivno je Annex A, ja sam sebi uvrteo da je za ISDN i to nisam ni proveravao. Sad sam ga povezao samo kao wireless router, da ne bude da sam ga uzimao džabe...

Nazad
Vrh Dno