Šta je novo?

D link dir657 brzina

SretenBG

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2008
Poena
445
Imam problem sa ovim ruterom jer ne mogu da strimujem hd sadrzaje zbog cega sam ga prvenstveno i kupio. Svi uredjaji su povezani na njega u wifi modu. Internet radi normalno na svim uredjajima, medjutim lan streaming ne radi kako treba. Imam pocetnu brzinu 1mb/s i brzo padne na 500kb/s i tako onda stoji. Signal mi je odlican na svim uredjajima, ne razumem zasto lan radi tako lose. Podesen je u N modu da radi, znaci 300mb/s, preko wps-a.

Imam problem sa ovim ruterom jer ne mogu da strimujem hd sadrzaje zbog cega sam ga prvenstveno i kupio. Svi uredjaji su povezani na njega u wifi modu. Internet radi normalno na svim uredjajima, medjutim lan streaming ne radi kako treba. Imam pocetnu brzinu 1mb/s i brzo padne na 500kb/s i tako onda stoji. Signal mi je odlican na svim uredjajima, ne razumem zasto lan radi tako lose. Podesen je u N modu da radi, znaci 300mb/s, preko wps-a.

Pa ako ti wifi radi kako treba, onda verovatno imaš problem sa kablom, konektorom...proveri

Nisi razumeo, način povezivanja uređaja je wifi. Internet radi dobro, saobraćaj u lokalu zeza.

To je problem do SMB/CIFS. Svima radi isto. Opcija je da promeniš protokol, npr. u NFS.

Kako se menja protokol, nisam upucen u tu tematiku.

Windows po def. radi preko SMB koji ima dosta overhead informacija pri slanju paketa (problem je NetBIOS preko kojeg sve ide), ali i solidnu sigurnost (koja je, ruku na srce, beznačajna u izolovanoj mreži). Network File System (NFS) je jedan od alternativnih mrežnih protokola za deljenje foldera, ima smešnu sigurnost i nešto je prosečno brži, ali nije urodjen Vindouzu, pa ti treba neki NFS server na izvornoj mašini. Ima ih nekoliko, potraži.

Mrežnih protokola ima više. Problem je što je vrlo teško da se kaže koji je bolji i brži. Kod mene wifi komunikacija sa desktopom preko SMB ne može da predje 3 MB/s na G standardu. Internet ide brže jer cepa direktno sa rutera, nema posrednika.

Videcu sta moze jos da se uradi. U medjuvremenu sam uzeo netgear wnr834bv2 i ubacio dd-wrt firmware i sad sve radi kao pesma bar sto se tice streaminga. Sto se tice brzine kopiranja, izgleda da se sve zavisi od uredjaja do uredjaja. Ali najvazninije mi je da streaming radi konacno i da mogu da uzivam u HD filmovima. Upravo streamujem 20GB 1080p na nexus 7 sa mog pc-a i sve radi kao pesma.

Nazad
Vrh Dno