Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Najveca razlika se vidi upravo sa PT ukljucenim, postaje skroz druga atmosfera i druga igra, jos ako instaliras graficke modove onda je to pun pogodak.
Mada to je sve nedostizno bez 4080/4090 :/
Mozes da vidis kako izgleda ali da igras na 60 fpsa (realnih 30 bez FG) i nije bas interesantno.

Sada me živo interesuje kako to izgleda posto sam ga na PS5 presao. Kontam da ima nekih jačih igraonica gde imaju nasvirane mašine da ode da se proba. Samo da me ne udari depresija posle.
Evo ti primer kako izgleda sa RTX 4070 super, moze da se igra i sa path tracingom ! ne treba ti 4080/4090 ! naravno da je bolje sa njima, ali ...

Samo slusaj sta covek kaze i kako potvrđuje ono sto sam ja rekao iznad.
Neigrivo je tako zbog ogromne latencije ali mozes probati da vidis kako izgleda.
Ne mogu sad tacno da se setim koliko je bio latency kad sam testirao ali sigurno preko 40ms-a.
Imas osećaj kao da igras igru sa velikim pingom a to u igri kao sto je cyberpunk ne ide bas.

Cyberpunk je RPG, a ne Counter Strike...
Ja prešao igru sa tim "ogromnim" pingom od 40 ms.
Ali dobro, ja sam matorac od skoro 40 godina i refleksima od skoro 400 ms pa meni to baš i ne smeta :)

Edit: Kad pominješ ping, da mi je bio 40 ms sa 17 godina kada sam igrao Exteel na NA serverima preko SBBa sa visećim kablovima i pokidanim LAN kablom u sobi pa mi je najbolji ping bio od 133-155ms a vrlo često spajkovao na preko 200 ms. Igrao sam i na korejskim serverima sa preko 300 ms...

Eh sad, svaka cast ali meni je totalno neigrivo sa tolikom latencijom.
Mada ja ceo zivot igram competitive igre i navikao sam da to mora biti fluidno maksimalno pa sam to preneo i na singleplayer igre 👍

Hmm frametime 14ms, izgleda su ispeglali malo performanse nakon izbacivanja path tracinga.
Ako je tako kao u ovom videu onda povlacim rec i igrivo je za singleplayer iskustvo.

Ma cuti, pokusavam sam sebi da opravdam kupovinu 5090 kad izadje :ROFLMAO:

Na netu sam našao N uputstava da je sa 3060 moguće uključiti Frame Reconstruction, ali nema šanse. Deinstalirao (DUD) drajvere, sve živo probao i ništa.

Da li sam samo glup i nisam shvatio da sa 3060 ne može ili nešto radim pogrešno (ok, nešto radim pogrešno).

Uh sad si pomesao pojmove i ne znam na sta mislis.
Ray reconstruction ili frame generation?

Frame generatio na RTX 3000 samo uz pomoć moda gde se zapravo koristi AMD framegen uz DLSS.

Moze i 5 ali pre bih da vidim Orion i da ne palamude kao sa 2077 i drljave na launchu.

@tablet_fan da, mislio sam na Frame Generation 🤦‍♂️

@Envoy ok, to objašnjava problem. Da li taj mod vredi koristiti?
Po meni, vredi. Path tracing mi mnogo znači u ovoj igri a bez frame gen fps je 30tak što zaista nije sjajno.
Razlika u fluidnosti bez i sa framgen je ogormna. Ja sam tako prešao igru i ekspanziju.

Dosta se danas izmislja i preteruje sa latencijama. Ja i dan danas imam 20ms odziv i nista ne primecujem kada sednem za 2ms i slicno. Trenutno igram 4k sa dlss, FG i 20ms ekranom...
Ceo zivot bio u vrhu na 1.6 CS online serverima, na krs wireless misevima sto se latencije tice(mx 900, mx1000, mx revolution, mx air, sve krs odzivi) pre kupovine prvog gamerskog misa, G900... nikada lag nije bio problem.

@Alister
Nije me mrzelo, skinuo Cyberpunk, stavio high podesavanja, DLSS performance, path tracing i frame gen na konfiguraciji iz profila.
Ipak se dobro secam latencije :D
Dal je igrivo ili ne, sta znam meni i ne bas.
Ovo na slici dole je jos i dobro, kad krene neka akcija ili se kreces brze ide do 130ms..
Cyberpunk 2077 Screenshot 2024.09.07 - 02.52.35.81.png
1000024501.jpg

Ne razumem, pricam sve vreme o RTX 4070 super, u profilu ti stoji RTX3080Ti...da li ja negde gresim ?

mozda imas neki interni problem sa cyberpunkom, da ne smaramo temu

Poslednja izmena:
@Alister
Nije me mrzelo, skinuo Cyberpunk, stavio high podesavanja, DLSS performance, path tracing i frame gen na konfiguraciji iz profila.
Ipak se dobro secam latencije :D
Dal je igrivo ili ne, sta znam meni i ne bas.
Ovo na slici dole je jos i dobro, kad krene neka akcija ili se kreces brze ide do 130ms..
Kad pogasiš te performans trackere živećeš mnogo lakše što se tiče ovih stvari. CP i sa tom latencijom je igriv u potpunosti.

Svaka vama cast al meni 100+ ms-a je igrivo jedino na konzoli, mis i tastatura nikako.
Ali da ne ulazimo u to preduboko jer je dosta subjektivno vise sam podelio ovo jer mi nije jasno kako lik sa 4070 ima 14msa na istim podesavanjima :/

@Alister
Ne gresis, 3080ti umesto 4070 super ali razlika je minimalna izmedju njih.
Cak i na tom videu covek ima ispod 20msa.
Bas mi nije jasno na koju foru i gde ja gresim.
Imam isto fpsa kao on samo 5 puta veci ms😅

Poslednja izmena:
Svaka vama cast al meni 100+ ms-a je igrivo jedino na konzoli, mis i tastatura nikako.
Ali da ne ulazimo u to preduboko jer je dosta subjektivno vise sam podelio ovo jer mi nije jasno kako lik sa 4070 ima 14msa na istim podesavanjima :/
Imas neki problem u pozadini, mozda streamujes pa tu trazi problem...mora da ti radi kao kod svih

Koju graficku imas ?
Editovao sam post iznad jer sam kasno video tvoj.
Imas neki problem u pozadini, mozda streamujes pa tu trazi problem...mora da ti radi kao kod svih
Sumnjam jer sve igre rade kako treba, instalacija windowsa stara 3 dana i na njemu imam instalirane drajvere, nekoliko programa i 3 igre.
Moracu malo da istrazim u cemu je fora.

Poslednja izmena:
Ja je prelazim u poslednjih nekoliko dana, sacekao sam strpljivo da je srede, instalirao poslednju verziju Phantom Liberty, medjutim i dalje je puna bagova. Desi mi se da uopste ne mogu da u voznji prodjem do kraja neke ulice u gradu, kao da postoji nevidljivi zid. Jednom sam izgubio zvuk u igri, par puta me je izbacilo skroz iz igre, jednom je zakucala… Ne desava se cesto, bilo je ranije mnogo gore dok je nisu ispeglali. Sreca pa postoji quick save, cesto koristim F5.

Ali… Preko toga lako predjem koliko me odusevljava grafika, druga dimenzija je kada je prelazite na 42 OLED uz sve detalje na max.

Poslednja izmena:
Grafika je dobra, daleko od savrsene, ima sada vec graficki dosta boljih igara, ali je generalno ceo gameplay u ovoj igri bas dobar.
HDR je super odradjen, ali je on sredjen tek godinu dana nakon izlaska igre, bio je ispran i nikakav.
Tako je i grafika bas unapredjena kasnijim dodavanjem path tracing-a, i ako je i bez toga bila zaista super za to vreme.
Malo me smorilo sto su izmenjali ceo mod sistem u DLC-u, pa se valjda ocekuje ispocetka da igram posle provedenih 150 sati u igri...pa nisam bas toliko dokon :)
Ali bude ok posle jos nekih 20ak sati igre, da se opet prelevelujes i premodujes...

Poslednja izmena:
U 4K sa upaljenim PT, HDR i sve ostalo na ultra… ne znam koja druga igra bolje izgleda. Jedino mi pada na pamet RDR 2.

Nisam probao doduse jos Ghost of Thushima, Horizon Forbiden West i The Last of Us…

Poslednja izmena:
U 4K sa upaljenim PT, HDR i sve ostalo na ultra… ne znam koja druga igra bolje izgleda. Jedino mi pada na pamet RDR 2.
Meni Cyberpunk isto izgleda brutalno. RDR2 ima neprikosnovene animacije. Međutim, grad Cyberpunka sa onakvim osvetljenjem... Iskreno ne znam da li će isti u GTA 6 biti na tom nivou grafički, mada sve je moguće.

Nisam probao doduse jos Ghost of Thushima, Horizon Forbiden West i The Last of Us…
Alan Wake 2 ima osvetljenje na nivou CP, neuporedivo bolje teksture i generalno sve dosta graficki naprednije.
Avatar je nerealno brutalna graficki, ubedljivo najbolja grafika do sada.
Hellblade 2 takodje kida.
Black Myth Wukong je takodje vrh.
Sve imaju bolju sveukupno grafiku, ali je CP svakako i dalje u samom vrhu, sto je nerealno za 4 godine staru igru, jer koliko god je update-ovali, osnova je iz 2020. godine.

RDR2 je iza CP sto se grafike tice i posto sam sada resio da ga napokon zavrsim(igram ga od prvog dana :D), bas primecujem da je graficki starija igra.

Nazad
Vrh Dno