Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Ta je cura u "pozadini" u jednoj misiji s pandurima. Ako trepnes, neces je skontati.

U misiji kad sajbersajko upadne u Đinguđi, ona je vođa MaksTak tima.

Cela stvar u vezi te cure je jedan ogroman antiklimaks.

U pravu si, zaista su mogli da urade neku upecatljiviju pricu oko nje.

Ma nema šta, mnogo su stvari isekli, izbacili, stvarno šteta jer je igra, bar meni, odlična.
Ali treba biti realan pa reći da je osnovni problem u onoj "mnogo hteo, mnogo započeo".....
I žao mi je što je više action adventure nego RPG. I voleo bih da je stealth bolji I da uopšte i postoji razlog da tako igraš....
Ali eto....prešao sam je dva puta, video sve krajeve. Što se mene tiče, uživao, izigrao se i zaista jedva čekam DLC.

Meni uopste ne smeta sto noje vise RPG posto ih ima da ih lopatom...ali za stealth se apsolutno slazem.

Izvinite, nisam pratio Cyberpunk aktuelnosti "for ages"... koliko je igra optimizovana patchevima... ako je uopste ista sredjeno?

Jos uvek nisam igrao CBP, najvise zbog NPC-a koji su u samom startu bili namestaj u igri. Da li je jos uvek takva situacija ili su im poboljsali inteligenciju?

Jos uvek nisam igrao CBP, najvise zbog NPC-a koji su u samom startu bili namestaj u igri. Da li je jos uvek takva situacija ili su im poboljsali inteligenciju?
Malo su unapredili ali ne očekuj neki značajan pomak u odnosu na orginal.

Tako smo goori
Ma kakvi, samo manje prave T poze i manje baguju generalno, ali sto se interakcije sa njima tice nidje veze, k'o sto kazes samo su obicna dekoracija.
Sto se tice trejlera, svidja mi se vecina stvari sto su ubacili, onaj air dash je vrhunski konacno da krsteno moze da se dodgeuje. Super su oruzja na automobilima i hakovanje u toku voznje, to mi je zanimljivo. Konacno neprijatelji voze motore i nesretna policija ce se opametiti, doslo im do glave izgleda. :)

Premalo novog oruzja i premalo automobila - po 10 komada koliko sam uspio da vidim, Takodje me jaaako nervira kada vidim katscene u trecem licu samo u trejleru, toliko me to boli sto ih nema u igri da mi dodje da placem. Jedan od najbitnijih stvari sto su sasekli iz originalne vizije.

Vozila i dalje deluju presporo i koliko vidim fizika je na nivou plasticnih autica na baterije i dalje, ono osecaj brzine ko da idu 100 Km/h maksimalno.

Kako je igrati ovo na konzoli? Pretežno pitam zbog napucavanja.

Ova igra je više tehnički demo nego igra tako da zalključak izvedi sam :)...

nikornla

Lošije iskustvo zbog losih kontrola za senzitivitet da je napucavanje na kraju traljavo. Posebno ADS. Moze se nekako dosvesti u pristojno stanje ali se dobro moras poigrati sa akceleracijama. Npr smanjis senzitivitet skroz ali pojacas akceleracije da ADS radi prihvatljivo. I pored dosta opcija za podesavanje, nema opcije za ili raw input ili linerane kontrole palica sto mi uopste nije jasno.
Mozda ih engine zeza.

Ima nekoliko lokacija koje su "teske" pa FPS dropa. Nije strasno, pratim framerate na TV-u koji ima VRR i to je izmedju 50-60 FPS. Nije grdno kao u drugim igrama ali opet, smeta. PC verzija jeste zahtjevna ali je stabilna nakon sto ustimas postavke za svoj hardware (ne koristim DLSS tako da ne znam sa te strane).

Evo vec druga generacija konzola kako igre imaju FOV. 2077 toga nema na konzolu pa je iskustvo poprilicno klaustrofobicno kada se naviknes na moderne pucačine. Ne pamtim sta sam zadnje igrao od pucačina a da nema FOV. Mozda nesto iz 2013te (npr MW2 mozes nasvirati na 120FPS i 120FOV i izgleda i radi rock solid).

Na RT mod, na konzoli, zaboravi. Isto da radi na 20FPS. Igra se raspada.

TLDR, treba sacekati update pa onda poceti sa igranjem ako neko vec nije prekucao igru.

Meni je bio na konzoli odlican, bez RT naravno. Mada ja nisam previse zahtevan...

Imam ga već na kompu, ali uskoro bi trebalo da udjem u PS vode, pa bih probao na njemu ako napucavanje može relativno solidno da se savlada.

FPS i kontroleri mi bas teško idu u istoj rečenici, ali se razmisljam da li da probam jer sam vise puta čitao kako ljudi savladaju i ne zaostaju uopšte u odnosu na m+k, ali ja i dalje imam problem u glavi da to prihvatim 😄

Mozda najbolje da prvo probam neke druge igre koje nadjem na PS+, pa ako se ispostavi ok da se oprobam i sa ovom.

@Glenn hvala na iscrpnom odgovoru.

Imam ga već na kompu, ali uskoro bi trebalo da udjem u PS vode, pa bih probao na njemu ako napucavanje može relativno solidno da se savlada.

FPS i kontroleri mi bas teško idu u istoj rečenici, ali se razmisljam da li da probam jer sam vise puta čitao kako ljudi savladaju i ne zaostaju uopšte u odnosu na m+k, ali ja i dalje imam problem u glavi da to prihvatim 😄

Mozda najbolje da prvo probam neke druge igre koje nadjem na PS+, pa ako se ispostavi ok da se oprobam i sa ovom.

@Glenn hvala na iscrpnom odgovoru.
RE 2 Remake je zakon za uvezbavanje nisanjenja na gamepadu, ali narvano da se pogase sve aim asistencije.

Ako tek ulazis u pricu sa gamepadom bice ti odbojno u pocetku.

Secam se kad sam davno započeo RE4 i kao ajde na gamepadu, jer samo tako igrao prva tri dela i bukvalno sam batalio posle prve one scene jer vola nisam mogao da ubodem.

Jeste da sam imao neki obican gamepad i moguce da podešavanja nisu bila bas najsrecnija, ali meni je veći horor bila kontrola crosshaira nego sama igra.

Posle dugo vremena, tj pre okvirno 2-3 godine sam pokusao prvi tomb raider i isto nisanjenje blaga katastrofa. Ovog puta sam mu dao dosta vise prilike, ali sam na kraju odustao. Opet, moguce da sam imao opciju nekih boljih podešavanja, ako je uopšte postojalo tako nesto.

Hvala svakako na predlozima i podeljenom iskustvu. Svakako ću pokušati da se osposobim za to, samo je pitanje koliko cu imati strpljenja.

nikornla

Znam da sam vise puta pisao, ali mi bude jaaako zao kada vidim nekoga ko predje na konzolu, pati se pola godine i proda istu jer ne ide. Ja sam bio taj koji je kupio PS5, lomio se pola godine i odustao. Samo je nisam prodao. Postoji par krucijalnih stvari kada prelazis na konzolu koje meni niko nije rekao:

#1 Recimo kao preporuka je sto manji senzitivitet (30-40%) pa se navikavaj. To je totalna sabotaza. Nemas pojma koliko igara ima veliki input lag na konzolama. Nije to PC. Mislim da RDR2 ima 150ms. I kada je senzitivitete palica na 30%, onda kao da igras sa druge planete pa cekas da igra ima odzov na komande. Sa brzim senzitivitetom se brze reaguje.

#2 Bez obzira sto moderni kontroler postoji skoro 30 godina, svaki developer misli da ga je prvi izumio i svaka igra ima svoju filozofiju kako palice trebaju da rade. MW2 i 2042 imaju super komande ali igrati obe igre aktivno je patnja. Toliko je razlicita filozofija izmedju kontrola, kao da su izasle u razmaku 15 godina.

Igre jednostavno imaju podesene dijagrame drugacije i ne nude ti sve da se igras sa opcijama. U 2042, koji meni vise odgovara, ti ne nudi da li da imas RAW input, linerani ili dinamički kao MW2. MW2 odziv je najbolji medju igrama. Ali opet, meni licni sweetspot je BF5. Jednostabo su ga uradili savrseno i misli mda BF5 ima najmanji inputlag. Neke igre koje imaju dobre komande su: TLOU PT1, PT2, BF1, BF5, 2042, MW2/warzone, Destiny, The Division 2 itd. Ostalo je Bogu plakat. Ja ne kontam ko testira te igre pa dobiju green light sto se komandi tice.

Pa ti je moja preporuka da ucis na nekim kvalitetnim igrama. Recimo TLOU 1. Imas i pricu i dobru interakciju. Ganjaj Destiny kao i WZ jer su free itd. Jer kao pocetnik moras razvrstat ucenje gamepada i uzivanje. krastavac.

#3 Po meni najbitnija stavka koju niko ne spominje jeste: dead zone. Sve igre imaju podesen deadzone na 15-20% da potroseni kontroleri nemaju drift, i kada kao pocetnik lagano guras palicu, u sredini se nista ne desava, i onda gurnes malo jace i ode nisan u tri pm. I onda se vrtis u krug. Mislis da treba jos slabiji senzitivitete ali ne mozes onda lika pratiti. A kada pojacas, kontrole "trzaju".

Zadas deadzone na 0%. Neka ima stick drift. Kada igras akcioni FPS, nije ti palica skoro nikad na sredini. Ako ima velik drift, stavis na 1%-2% i onda si bez brige. I pocni da ganjas i igras vec sa 70% senzitivitetom. Zanemari sto fulas, jednom kada udje muscle memory, neces i razimsljati o tome.

Ja kao veliki PC fan, sada gledma da sve igram na konzoli ako su igre 60FPS sa pristojnom rezolucijom. Tacno me mrzi da sjedim za PC-em i ganjam FPS. Ja koji igram pretezno PVP igre preko deset godina. Sad na PC-u 90% vrmena vozim ACC ili iRacing i to je to.

Moja ti je preporuka da ne odustajes. Sada sa pretplatom imas more igara da ces vise gubiti vremena listajuci kataloge nego sto ces igrati pa nemoj da ti se desi paralysis by analysis. Sretno ;)

Sve se slazem osim ovo o stelovanjima, ako krene tim putem pred svaku igru ga ceka trial and error a to su stvari koje upravo izbegavam i zbog kojih u ovim godinama vise posvecujem vreme konzoli nego PC, nema stelovanja (grafika) samo ukjuci i vozi. Nekada sam po 6 sati modovao da odigram pola sata. Vise PC i ne koristim za gaming.

Naravno svako radi kako mu odgovara ali najbitnije je da ne odustane. Ja sam tek posle 2 god bio na nivou da kazem da sam zadovoljan sa umecem na gamepadu kod igara koje sam inace igrao M+K. Zapravo poceo sam na PC sa RDR 2 sa DS4, vola nisam mogao da ubodem a sada bez assista u RE2 kerove vatam u letu...

P.S. aim assist ako mozes pocni da gasis sto pre

Vratite se na temu.

Nazad
Vrh Dno