Šta je novo?

CW 29M064 + HT DS420 problem!!!

Babac BL

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2005
Poena
301
Nedavno sam kupio ova dva proizvoda i rade veoma dobro posebno.
Naime, sa daljinskim od HT prebacujem u isto vrijeme i kanale na televizoru i dajem komande DVD-u. Kada daljiski od HT postavim da radi samo sa TV-om, radi besprijekorno samo sa TV-om, ali kada ga postavim da radi sa DVD-em radi i sa DVD-em i sa TV-om.
Kada sam otišao u prodavnicu da to prijavim kao kvar, prvo su se iznenadili jer sam ja valjda prvi koji je kupiio i TV i HT od Samsunga, a odna sam im demonstrirao kako to radi. Upalio sam 3 TV-a i dva kućna kina istovremeno (svi su samsung ali su različiti modeli).
Ne znam šta da radim jer mi se oba uređaja sviđaju, a i ne vjerujem da Samsung može da napravi takvu grešku pa da ova dva uređaja ne mogu da rade zajedno. Vjerovatno treba nešto podesiti a ovi u servisu to ne znaju.

Ako neko zna u čemu je problem neka javi.

Pozdrav iz Banja Luke

Samsung

Nije valjda moguće da niko ne zna rejšenje ovog problema.

Nema tu sta da se podesava, posto im jednostavno IR-ovi rade na vrlo bliskim frekvencijama, pa se za neke tastere one poklapaju. :(

BTW, to sto si istim daljincem ukljucio vise televizora je normalno i tako treba da bude, al' nikako ne bi smele da se preklapaju frekvencije razlicitih uredjaja. :wall:

Bas me zanima da li se to desava i kod tih istih proizvoda koji se prodaju na zapadnom trzistu, ako uopste posoje tamo... :S:

Frekvencija

Pošto je očigledno problem u radu kućnog kina tj njegovog daljinskog, da li je moguće promijeniti frekvenciju na kojoj radi daljinski i prilagoditi kućno kino toj frekvenciji?

Babac BL je napisao(la):
Nedavno sam kupio ova dva proizvoda i rade veoma dobro posebno.
Naime, sa daljinskim od HT prebacujem u isto vrijeme i kanale na televizoru i dajem komande DVD-u. Kada daljiski od HT postavim da radi samo sa TV-om, radi besprijekorno samo sa TV-om, ali kada ga postavim da radi sa DVD-em radi i sa DVD-em i sa TV-om.
Kada sam otišao u prodavnicu da to prijavim kao kvar, prvo su se iznenadili jer sam ja valjda prvi koji je kupiio i TV i HT od Samsunga, a odna sam im demonstrirao kako to radi. Upalio sam 3 TV-a i dva kućna kina istovremeno (svi su samsung ali su različiti modeli).
Ne znam šta da radim jer mi se oba uređaja sviđaju, a i ne vjerujem da Samsung može da napravi takvu grešku pa da ova dva uređaja ne mogu da rade zajedno. Vjerovatno treba nešto podesiti a ovi u servisu to ne znaju.

Ako neko zna u čemu je problem neka javi.

Pozdrav iz Banja Luke

Zdravo,

Nemogu da se setim ali zar na daljinskom updravljacu koji je inace univerzalni
ne stoji dugme za TVmod samo i samo za dvd/receiver mod. U jednom od slucajeva svetli lampica na daljinskom a u drugom ne. Kad prebacis daljinski u tv mod receiver nebi trebalo da reaguje na komande i obrnuto_Odavno nisam barato sa njim ali mislim da bi bar tako trebalo.Probaj pa javi sta si uradio.

Pozdrav.

Odgovor

Ima posebna led dioda za TV, a posebna DVD (govorim o daljinskom od kućnog kina). Kada je prebačeno na TV stvarno radi samo sa TV-om, a kada je na DVD radi i sa TV-om i DVD-em. Što me plako nervira jer uvijek moram da imam 2 daljinska pord sebe, jer kada hoću bilo šta da uradim na DVD-u nešto se promijeni i na TV-u pa moram da vraćam sa daljinskim od DVD-a.
Ako bih mogao da promijenim frekvenciju rada DVD-a riješio bi problem.

Nazad
Vrh Dno