Šta je novo?

Cuvanje programa nakon reinstalacije sistema

perovic96

Cenjen
Učlanjen(a)
01.02.2013
Poena
154
Dobro vece svima, hocu da oborim sistem (win 7) i opet istaliram win 7 zbog problema koji imam na start up-u (zabaguje mi se na welocme screenu i ni makac dalje) koji nikako ne mogu da resim (probao samm sve,reinstal drajvera,bios flash, clear cmos,promena antivirusa itd...),
pa me zanima da li je moguce sacuvati programe (pri tom ne mislim da mi ih cuva u windows.old wec bih zeleo da povratim programe kao sto su sada. Da li je moguce da prebacim na drugu participaciju,pa vratim nakon instalacije na,jel bi tada radilo (sa obzirom da bi se valjda obrisali podatci is win,sistem 32 ili sta ja znam odakle vec.

Ako neko moze da mi pomogne bio bih krajnje zahvalan :)

Neko programi mogu a neki ne . Oni koji piskaraju po regisryju i upisuju podatke u "Documents and settings" uglavnom ne. Moguće je ponekad i izvući sve podatke sa "Documents and settings" pa vratiti nazad ali stvarno je velika gnjavaža. Neki, kao racimo Office upisuju i u "Shared DLL" ovima pa je beskorisno i pokušavati. Jedino kada instaliraš novi sistem da probaš da ih aktiviraš iz "Windows.old" pa ako tako rade da prebaciš ceo njihov folder negde drugo i izvučeš link na desktop ili start menu.

lakse ces staviti nove nego to, iskreno receno, al nema veze, to sto ti baguje, nema veze sa winom, imas neki conflict na ploci, neki PCI uredjaj ili USB ti pravi problem.
ocu da ti kazem, da 50% neces resiti problem, kad zabaguje posle koliko se otkoci?
ili mora reset pa sve ispocetka?

Da li je moguce da prebacim na drugu participaciju
Dobar lapsus :D
Ima programa koji ovo rade, ali nisu bas pouzdani. Evo npr. ovaj je predvidjen za takav transfer sa SSD na HDD, ali mozda moze i da manipulise HDD-HDD. Link i upustvo nadjoh ovde.
Ali svakako je okmijun u pravu da ti je lakse ponovo sve reinstalirati nego se baviti ovime.

lakse ces staviti nove nego to, iskreno receno, al nema veze, to sto ti baguje, nema veze sa winom, imas neki conflict na ploci, neki PCI uredjaj ili USB ti pravi problem.
ocu da ti kazem, da 50% neces resiti problem, kad zabaguje posle koliko se otkoci?
ili mora reset pa sve ispocetka?

evo link pa pogledaj,snimio sam video http://www.youtube.com/watch?v=TFvzhLSo-Wc. A maticna je skoro nova ima mozda 5 meseci,a od pci koristim samo pcie za graficku.

Nazad
Vrh Dno