Šta je novo?

custom toolbar u word-u

MMilos

Čuven
Učlanjen(a)
11.05.2002
Poena
619
vise ne funkcionise od kad sam instalirao sp2.
namestim sve kako treba, tj. poskidam ikonice koje mi ne trebaju, a stavim koje koristim. ranije je word pamtio postavku ikonica, sad nece. pretpostavljam da je do sp2 i do nekog sigurnosnog podesavanja, samo ne znam kog.
ima li neko ideju sta mi je ciniti?

MMilos je napisao(la):
vise ne funkcionise od kad sam instalirao sp2.
namestim sve kako treba, tj. poskidam ikonice koje mi ne trebaju, a stavim koje koristim. ranije je word pamtio postavku ikonica, sad nece. pretpostavljam da je do sp2 i do nekog sigurnosnog podesavanja, samo ne znam kog.
ima li neko ideju sta mi je ciniti?

Hm. Da nisi mozda u medjuvremenu instalirao Acrobat 7.0 ?
Ako jesi, onda je do njega, ne do SP2.

jesam. jel treba da ga skinem?
razlog vise je sto pravi vece pdf fajlove od ver5.0.
probacu pa cu da vidim sta se desava.
jesi li imao istu situaciju?

Nije neophodno da ga skidas.
Mozes putem registry-ja da privremeno disable-ujes ucitavanje com modula pdf makera, podesis word-ov toolbar i onda vratis registry vrednost nazad kako bi i dalje imao pdf maker u word-u.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\Word\Addins\PDFMaker.OfficeAddin] "LoadBehavior"=dword:00000000
Kol'ko se secam, u verziji 6 Acrobat nije pravio ovaj problem.

vec sam ga skinuo. maherska fora. sad cu da probam sa tom fintom u registry-u. ako nesto zas.... izbacicu v7 i vratiti v5.
hvala ti u svakom slucaju.

jos nesto, kad smo vec na temu adobe-a, zasto v7 pravi mnogo vece pdf fajlove od starijih verzija?

Pa, dodali su mnoge nove stvari (npr. dodali su podrsku za 3D), ali glavni razlog izgleda da je to sto su vrlo lose odradili default settings.

Evo sta mozes da uradis povodom toga:

Open the 7 pdf and go to file menu/reduce file size and see what happens. This removes a lot of duplicate info in the pdf.

In your Distiller settings, check Compatabliity. If you make it compatible with 4 or 5. You should get smaller sizes because they contain less info - that you would not need for something like a scan.

In the Images pane, try compression as Auto jpeg and quality as maximum. Fiddle Downsampling and check result.

Depending on how you're delivering teh thing, you can also go to Preferneces/ General and check Save As Optimizes for Fast Web preview.

Mozda i ovaj sajt moze da ti bude od pomoci:
http://www.websiteoptimization.com/speed/tweak/pdf/

za acrobat 3d sam nedavno saznao i skapirao sam radi kao zaseban program. nije valjda da su v7 malo nastimovali i kao izveli A3d ?!
pozabavicu se malo ovim smernicama, pa da vidim sta ispadne.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno