Šta je novo?

Hardver Custom Mini PC - pomoć u izboru komponenti

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Nasoox

Poznat
Učlanjen(a)
20.11.2021
Poena
35
Zdravo, da ne dužim zašto pitam, odgovor je zato što sam Noob, poslednji put sam kupio računar 2010 BC.
Sviđaju mi se NUC-ovi, Zeus-ovi i ostali mini PC jevi, zato što mogu lako da ga otkačim i prenesem do sledećeg televizora/monitora. Ali se pitam, mogu li za skoro iste novce (40K +-10K) zbudžiti nešto bolje pa makar bilo i malo veće kućište. Grafika može integrisana ili obična (bitan je odnos cene kvaliteta) ali da stane u tako malo kućište. Ili pak da ipak gledam te "Brand name" mini PC-jeve.

Mogu se naci dobri mini pc za male pare.
Ja sam skoro nabavio jedan nov Lenovo V530s-07ICR:
Intel Core i5-9400
8GB RAMa (odmah dokupio jos 8GB za 3000din)
256GB SSD
sve za 150 evra sa tastaturom i misem.

Mogu se naci dobri mini pc za male pare.
Ja sam skoro nabavio jedan nov Lenovo V530s-07ICR:
Intel Core i5-9400
8GB RAMa (odmah dokupio jos 8GB za 3000din)
256GB SSD
sve za 150 evra sa tastaturom i misem.
Jel može to da pogura LoL u Full HD rezoluciji? Nisam (više) gejmer (***. 34 godine) ali bih voleo da može da gura neke naslove čisto da me mine nostalgija (CoD MW) i da piči YT i filmove u FullHD, ali i možda i najbitnije, ponekad trebam i AutoCAD da pokrenem, ženin Acer E5 411 C5TS za divno čudo gura CAD onako da mogu uraditi sitnice koje me obično čekaju kući.
Zato i tražim nešto jače.
BTW. Mislim da na KP baš budže cene za te Mini PC jeve, Tehnomanija (Zotac Mini PC ZBOX-CI622NANO-BE) ima jeftiniji miniPC nego isti takav na KP.

Vrh Dno