Šta je novo?

Curenje klime u režimu grejanja

nsAce

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
320
Imam pitanje? Komšija od gore se pri ovim temperaturama (10-15 stepeni) dogreva na klimu. Problem je što mi onda voda neprestano kaplje na prozor. Ima odvod za kondenzat sa donje strane klima uređaja i čini mi se da voda curi iz spoja creva i spoljašnje jedinice. Znam da u režimu grejanja curi spoljašnja jedinica ali zar ne bi trebala da ide kroz to crevo i onda da kaplje dalje od prozora? Ako ne, šta je potrebno uraditi da se reši ovaj problem i da voda i zimi ide kroz crevo, a ne da pada direktno na prozor ispod? Prošle zime a ni leta se to nije dešavalo, pa ne znam da li je baš sada procurele ili jednostavno nije korišćeno prošle zime.

Normalno je donekle. Stvara se temperaturna razlika na samom spoju.
Kod mene se to desava i zimi i leti, samo sto zimi traje 10-15 minuta pa onda prestane

Mislim da dok radi defrost kaplje dosta i mimo creva za odvod (kod mene).

A gde kaplje? Direktno sa spoljne jedinice, nezavisno od pozicije otvora, ili negde drugde?

Da se nije komsiji, mozda, zacepilo crijevo?
I ja sam to hteo da napisem :)
Moj komsija imao zbog kondenz crevo problem ovog leta kad krenuo toplotni talas on upali klimu da hladi ali voda curi iz unutrasnje... On pozove servisera prvo se fino nacekao pa posle video gde je bio problem...
Preko jesen su se smrdibube uvukle u kondenz crevo... Licno sam video kad je serviser isekao crevo na pola da vidi koliko i ima.. preko 1m bile smrdibube, steta nisam slikao :)
Zato ja od kad klime imam uvek posle sezone(hladjenje) zatvorim crevo i mirna glava

Nisam o tome razmisljao, otvoren je put preko crijeva od unutrasnje da buba udje i u kucu. Cime si zacepio?

Ovo gore sto curi hoce da se zaprlja i tacna klime, pa navuce prljavstinu u lulu. Ne vjerujem da je zaledilo jos uvijek.
Ako komsija skine tu lulu zimi...

Nisam o tome razmisljao, otvoren je put preko crijeva od unutrasnje da buba udje i u kucu. Cime si zacepio?
Ja sam otvor na obe klime sa obicnu izolir traku zatvorio na crevo, mozes i parce od neku krpu da gurnes malo unutra... Bitno samo da je zatvorena rupa...
I naravno da ne zaboravis leti da ga ponovo izvadis/otvoris :LOL:

Prilozi

• IMG_20241104_001222.jpg
    IMG_20241104_001222.jpg
    158.5 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Moze i neka mrezica da se veze vezicom, kao za komarnik.

Meni se negde miš uvukao i čujem ga u unutrašnjoj jedinici ali ne mogu da izvalim gde je? jel imao neko sličan problem?

Imao moj komšija. Na kraju se miš upokojio, pa je majstor morao da rastura celu unutrašnju. Bilo svega i svačega u njoj, a ponajviše govanaca...

Мораће да се растури и очисти детаљно, и ако је жив још увек врти се и серуцка на све стране, није довољно само њега одстранити. Гледајте да не пружате црева за конденз скроз до земље.

Mislim da je u pitanju banalna stvar jer pored odvoda kondeza prilikom grejanja svaka klima ima jos dosta otvora (rupa) na dnu. Prilikom defrosta neki deo vode se slije i kroz te otvore. Na mojoj klime bas ispod izenjivaca ima bar jedna ako ne i dve i uvek mala kolicina vode iz njh. Uvek na betonu posle dedrosta vidim malu kolicinu vode. Naravno da postoji mogucnost i da je crevo zapuseno.

Nazad
Vrh Dno