Šta je novo?

Cudno vibriranje slike

luka-d

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Pamagajte monitor je poceo nenormalno da se ponasa. Slika pocinje sama da vibrira prvo u gornjem delu pa onda na celom ekranu pa onda prestane tj. nema pravila to traje neki put duze neki put krace neki put ga uopste nema. Sta se to desava da li je do lose struje ili mu neki uredjaj u kuci ne prija. Pomoc

treperenje slike

Mom drugaru to isto potice od ves masine.....kada je centrifuga el.motor smeta monitoru.Mislim da je nesto u vezi uzemljenja.....posto je kod njega sistem nulovan mozda ima neke veze....

Pa neznam ali pocinje da nervira u poslednje vreme imam neki utisak da mu je kraj sve blizi.

Mozda je najbolje da prebacis komp u drugu sobu cisto da probas ili pozajmis UPS od nekoga. Moze da bude istina da mu se blizi kraj, a moze biti i najveca glupost. Znam da je malo glupo pitanje ali jesi li probao DEGAUS ili kako se vec zove ta opcija ili mozda da vratis sve na DEFAULT podesavanja.

Evo novih *ranja u vezi monitora ovo vibriranje slike se pojavljuje kada se zagreje staklo samog ekrana dotle je sve OK. Da li se jos nekome greje staklo ekrana.

Ne nemam TV karticu ali da li se nekome greje staklo monitora.

Ne nemam TV karticu ali da li se nekome greje staklo monitora.

meni se ne greje staklo ali zato sitno vibrira slika po ukljucenju racunata/monitora recimo nekoliko minuta pa se smiri, i to od skoro. U pitanju je samsung 757 NF upravo istekle garancije pre mesec dana :mad:

Moj kum kaze da netreba da se brinem da je to zbog lose struje. I kod njega se to desava a na dva razlicita smo dela grada.

Ne verujem da je struja, više liči da imaš neko EM polje u blizini. Pomeri malo monitor levo - desno i prati šta se dešava. Liči na neki trafo, pre nego na zvučnik - možda imaš neku lampu u blizini sa trafoom u postolju?

cek, cek, a na koliko ti je Hz osvezenje
na mom(795MB) na 60Hz bas zna da trepce pa se stvara iluzija treske

Radi mi na 100 Hz

Meni se to deshavalo kad preteram sa OC-ovanjem grafichke?! Da nije to?

Pa nebi trebalo graficka radi po difoltu a ove vibracije se ranije nisu javljale.

Imam Lg F720B i meni trpce slika ali ja znam zasto a to je zbog mnogo lose struje koju imam kuci ali ne samo kuci nego je ceo taj kraj krshovit a da ne pricam o staroj telefonskoj centrali
( Dushanovac a.k.a. Sumice )

zboj loseg (slabog napona) desava se da treperi MALO slika, varijanta je kao sto je neko predlozio da probas sa upsom ili u druge uticnice koje nisu opterecene drugim potrosacima
konkretno meni se to redovno desava u zimskom preiodu kada se poukljucuju TA peci u celoj zgradi

samsung 957mb.
oko 1 min posle uključenja monitora slika zadrhti i jednostavno postane zrnastija tj nekako oštrija na 5-10 sekundi posle čega radi sasvim normalno.
inače efekat je nekako kao da se menja fokus jedne ili dve rgb komponente.

kada je bio nov dešavalo mi se dva ili tri puta na po sat-dva da slika nije stabilna koliko bi trebala da bude.
zanimljivo je da je problem bio izraženiji sa povećavanjem rezolucije i naročito smanjivanjem osvežavanja, tako da je na 1280 i 60hz lelujanje bilo baš upadljivo. u 1024 i 100hz efekat se nije primećivao.

@luka-d
da li je kod tebe problem izreženiji ako spustiš osvežavanje na 60hz ?

Znali neko koji je danas dobar a jeftin (odnos cene i kvaliteta) UPS. Hvala svima na trudu i vremenu.

Poslednja izmena:
Znali neko koji je danas dobar a jeftin (odnos cene i kvaliteta) UPS. Hvala svima na trudu i vremenu.

APC...

Da li se secas...da si pre nego sto si primetio promene kod monitora pravio novi raspored u sobi...ili ustekao nesto novo u struju...mozda nisi ti ali je neko iz zgrade :d
Kod mene u toku radova i posle dogradnje...:wall: ...bruka...poceli su da mi se pojavljuju horizontalni talasi...niko ga nije izvalio sta mu je...premestao sam ga po kuci od stekera do stekera,pravio razmestaj...ako nije ono onda je ovo bla bla bla...iz servisa mi ga vratili sve OK! PO NJIMA!...i dalje ima isti trip...samo sto moj ne znas kad ce da krene da se glupira posle sat,dan ili cim ga upalim...skoro sam uzeo TFT i radio je do pre neko vece OK.Ali pre neko vece upalim komp odem do kuhinje,vratim se BUP VERTIKALNA CRTA PO SREDINI,JOS CRVENA ! Gledam :zgran: u njega i ....ugasim ga upalim sve OK! JooJ covece :hair:...sad je sve OK...po mojoj proceni je "struja" kod nas veliki problem i "donosi" vecinu kvarova tako da neces pogresiti ako uzmes UPS, ali to tvoje grejanje stakla...jako cudno !

A koji UPS i za koliko para.

A pa da to je ono tamo na cosku. P.S. Dobar to ovaj avatar. Pozdrav.

Moje novo telo.

Poslednja izmena:
...pobogu luka-d da ti ga donesem kuci,nisi ti naivan,lak je ko "pero"...PC BERZA...
:wave:

Pa dobro nisam bas mislio do kuce ....................... tamo na PCBERZI ima gomila toga od 20.06 eura pa sve do nenormalnih 25115 eura:zgran::shock: :zgran: . Mene zanima nesto za neke normalne pare dobar UPS za popravku tog napona, a ne neki tamo da moram stan da prodam da bi ga kupio.

desi Luka sta ima , jer si se odluchio za monitor! Da sam na tvom mestu opredelio bih se za neki dobar
"Mitshubishi" (ko zna kako se ovo pise :S: ) ali, uglavnom da bude 21" i flat ekran. Pa, lepo ko covek "paspizdis"
3DS Max i Illustrator preko celog ekrana i boli te ku**c. ,) ( veliki sam ljubitelj CRT-a)

Cujemo se care. Pozdrav T.N.Telo

@core covek trazi UPS koliko sam ja razumeo

Mustek ne preporucujem (jeftin a los), APC dobar i dosta skup , a kao neka sredina Powercom (PCM) .

Luka da li si saznao nesto novo o UPS spravama?
Mozda si poceo da sastavljas neki,nasao si shemu na netu?:eyebrows:

Poslednja izmena:
Vrh Dno