Šta je novo?

cudno ponasanje Samsung 2232BW monitora

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Kupio sam pre par meseci ovaj monitor, i od prvog dana mi neke stvari nisu bile jasne. Pre njega, imao sam monitor Samsung Syncmaster 740N koji je za razliku od ovog nije DVI. Naravno, 2232BW sam prikljucio na DVI i na rezoluciju 1680X1024, medjutim, u igrama mi deluje kao da v-sync kad je iskljucen zestoko "sece" sliku, pa tako recimo nova fifa 2009 je najizrazeniji ovaj problem. Takodjer, na rezoluciji u igrama 1680X1050, grafika uopste nije ostra kako sam ocekivao, vec se na teksturama vide kockice...To mi se nije desavalo sa 740N u rezoluciji 1280X1024. Proverao sam mrtve pixele, nema ih, sve je ispravno, ali sam i dalje pri misljenju da ovaj monitor ima neki problem. Neznam da li je problem u driveru (instalirao sam fabricki sa CD-a koji sam dobio uz monitor), da li mi trebaju neki novi driveri, i da li postoji neki program za proveru ispravnosti monitora, brzine odziva i tako dalje...

Molim pomoc...

Pa opste je poznato kada je v-sunc iskljucen da ukoliko nekim drugim programom nisi limitirao fps na osvezavanje pod kojim ti radi monitor na trenutnoj rezoluciji dolazi do secenja slike (kod 2232 u 1680x1050 je to 60hz iliti treba ti 60fps)...to je ono sto je mene oduvek i nerviralo. Znači ili pali v-sunc ili koristi reforce ili sta slično. A ovo za oštru grafiku ne mogu da komentarišem jel apsolutno nemam ideju o čemu pričaš :wave:

Refore, sta je to ??? Nikada to nisam koristio, i na 740N mi nije bio ukljucen v-sync niti ista drugo, pa nisam imao problema nikada. Sa ovim monitorom u toj 1680 rezoluciji je u nekim igrama to "secenje" bas ocigledno. A kad sam pricao o ostrini, ocekivao sam da na ovoj rezoluciji nema sanse da bude "kockica', medjutim na kojoj god rezoluciji, one su bas izrazene.

Neznam sta da radim...da li je ovaj monitor uopste ispravan.

Molim komentare i savete!

@mikele zaboravi 740N, "secenje" je normalna pojava i moras paliti vsync, sto se toga tice monitor ti je 100% ispravan, kao sto ti je Proday lepo objasnio. U vezi kockica...slika mora u 1680*1050 biti savrseno ostra. Jel moguce da nisi lepo podesio rezoluciju u samoj igri?

Mozda je pustio neki DivX filmic, a "kockice" su znatno izrazenije na vecem ekranu... znam da sam se ja tako razocarao prelaskom sa 17" na 20".

Za vece monitore DivX je smesan, DVD je neki minimum za gledanje filmova, da ne pricam o Blu-Rayu :)

Takodjer, na rezoluciji u igrama1680X1050, grafika uopste nije ostra kako sam ocekivao, vec se na teksturama vide kockice...To mi se nije desavalo sa 740N u rezoluciji 1280X1024.

Ipak u igrama...moze da se desi da mu smeta nazubljenost ivica, tj. da mu je iskljucen AA a zbog velicine pixela na 22" je izrazenija nego na malecnoj 17" -tici.
Mogao bi i covek da se javi i da pojasni malo, da ne mlatimo praznu slamu ovde...

Pa ja sam rekao da ga ne razumem, pa čekam da da neku fotku na šta je tačno mislio!

Nazad
Vrh Dno